a dickeket meg a banks-eket. mas nincs is :) de konkretabban banks-tol a jatekmestert, dicktol meg a fellegvaron es a valison kivul mindent (elobbi nem tetszettm utobbi meg nincs meg, nem olvastam). persze izles dolga.
Kosz neked is meg Dohinak is. Ez meg tenyleg turheto ar, valoszinu beruhazok majd ra. Agave scifik mar megvannak, Banks nekem is bejott, Dick sem rossz. Ulpius konyveket meg mar felirtam a karacsonyi listara. :)
elvileg minden konyvuk kaphato. scifibol csak dick es banks van (egyelore?). www.agavekonyvek.hu - de ajanlom a nem-scifijeiket is, klassz szinte mind.
Szukits. 1700-1800 Ft körül. Ez a mai könyvpiacon nem rossz ár.
Bár én nem bánnám, ha egy nullával kevesebb lenne a végén, dehát ne legyünk túl kivánósak. :)))
Az Atjaro sorozat pofatlanul draga. :(
Ja. Ennyi pénzért minimum keménykötés járna.
Egyébként, ha már igy előjönnek az aktuális dolgok, ajánlom az Agave kiadó sci-fi könyveit. Eléggé korrekt árak és jó tartalom. Banks-tól a Játékmester számomra az év könyve volt. persze az igaz, hogy nem volt túl erős a mezőny (sajnos), amivel meg kellett mérkőznie, de szerintem egy jóval erősebb mezőnyben is könnyen az élbolyban lett volna.
Ha erdekel valakit bar nem tudom lehet hogy nem annyira friss megejelenes. De ne megkepodtem:
Harry harrsion: A roszdamnetes acelpatkany visszavag.
Friss megjelenés nagyjából. Kijött az első rész is újra - ha valakinek nincs meg a régi.
És jön a többi folytatás is, ha minden jól megy.
A hicsi sorozat is újra itt van (Pohl) - hátha valaki nem tud róla - az első két könyv már kijött újra, karácsonyra, ha minden jól megy, kijön a harmadik, magyarul eddig még nem megjelent rész is, és így tovább...
Elolvastam az Idlewilde-ot. Fogok írni róla egy hosszabb beszámolót; előzetesként most csak annyit, hogy a könyv egy tisztességesen összerakott iparosmunka. Se több, se kevesebb. Ugyanakkor az elmúlt tíz év legidegesítőbb, hülye, felesleges, több esetben a könyv (közepes) értékeit rongáló lábjegyzetekkel van tele. Nem egyszer a sarokba akartam vágni, míg olvastam. Így aztán eléggé vegyes szájízt hagyott maga után.
A szóbanforgó 3. kötet német címe "Rückkehr zu Gateway", magyarul az lehetne, hogy Visszatérés az Átjáróhoz, 1984-ben jelent meg. Most az Amazonnál 11 euróért kapható a Heyne kiadó gondozásában egy kötetben trilógiaként az egész, az ismertető szerint újra (németre) fordított és átdolgozott kiadásban.
Ha minden igaz, most csomagolják nekem valamelyik logisztikai központban...
Csakúgy mint a 4 kötetes Otherland (ez a német címe is) sorozatot egyben, bár ezért már többet kell az asztalra tenni.
Azt tudni kell, a Másvilág 1 csak nálunk jelent meg két kötetben...
A kötetek címe németül és saját fordításomban (ill. az első a Dáin Kiadó szerint):
Die Stadt der goldenen Schatten/Az Arany Árnyék Városa
Fluss aus blauem Feuer/A Kék Tűz Folyó Berg aus schwarzem Glas/A Fekete Üveghegy Meer des silbernen Lichts/Az Ezüst Fény Tengere
Az Otherland/Másvilág minden esetben megelőzi a címet.
A Dáin Kiadó honlapján nem találtam megjelenést a Másvilág 2-ről, (nálunk akkor 3/4), se rendelési lehetőséget, se semmit, ellenben a Fórumjukon Szalma (szept 17-i) beírása szerint már kapható...
Csak akkor hol, ha a Kiadónál sem tudnak róla (vagy nem adnak hírt róla)...