De mondtam már, Gödöllőnek vajmi kevés köze van ehez. Az átjáró meg nem (csak) Gémesi, hanem a dél-kelet gödöllői és környéki emberek érdeke.
Az meg, hogy kiderült, hogy bármennyire is akar a nép aluljárót, de be kell látnia, hogy esztelenség, az már hadd ne legyen az UVATERV vagy Gémesi hibája! Játsszák le magukban!
Van A és B terv, amelyek egyikének megvalósítását állja a NIF. A bulihoz Gödöllőnek kb. annyi köze van, hogy dönthet, hogy mit kér (C lehetőség: semmit) és hagyja a felújítás megkezdődtével dolgozni a NIF-et.
BTW ezek a tervek amegvalósíthatók. Mihez képest láttam már terv-próbálkozást mástól is a Facebookon. De kérdem miért kell rajzolgatni - szíve joga, különben - mikor adott két, szakemberek által legjobbnak ítélt terv? Miért nem lehet felhagyni a vonat metrósításáról való álmodozásról? - Meg lett mondva, hogy az nem megy.
Van kérdés? - Szívesen elmondom azt, amit a neten el lehet olvasni.
(Mert a vasútállomásnál és a hév-kanyarban van egy pár ilyen vicik-vacak.)
Más: Ma elsétáltam a stromfeldi ABC előtt. Tök jól néz ki. Nagyon szépen megcsinálták.
Más: A Gödöllő Facebook csoportban találtam feltöltve/megosztva anyagokat a Köztársaság úti átjáróról.
Érdekes, hogy a kétszeri fórum és mindenféle formájú információ ellenére vannak olyanok, akik nem fogták fel, hogy mi a dörgés. (Van minden, a szívhez szóló történettől kezdve a szimpla butaságig.)
Mert bazári hangulatot keltenek bennem. Tiri-tarkák, nem sugározzák a megszokott békés, nyugodt, egységes Gödöllői megjelenést, amit eddig úgy-ahogy próbáltak tartani a városban.
Nem akarok elbeszélni melletted, de egy apró észrevétel. Milyen érdekes, hogy a jogokban és a kötelezettségekben (azok kikerülése miatt) éppen a zsiványok a "legműveltebbek", pedig lehet a gyermek olvasni sem tud. Na ez a nem semmi! :-)))
A gránitos szöveg olyasmi lehet, mint a mi vagyunk az erősebbek… Ez már több mint megmosolyogtató.
A szilárdság egyébként inkább akarati jelző lehet, nem az alkalmasságot fejezi ki, vagy az időtállóságot. Jó kérdés, ha egyébként általános elveket és intézményi berendezkedéseket, stb… szolgál a szabályozás, akkor ilyen sűrűn mi változhat? Az elvek, vagy az „általánosságon” túlterjeszkedő felismerés? Ezt majd mindenki eldönti nézete alapján, mert ez így működik. Nagyban is: Nem kell (széleskörűen) tárgyalóasztalhoz ülni a legközelebbi módosításhoz, elég arról szavazni, ezért változik a sziklaszilárd akarat mostanság olyan gyakorta. Aztán majd mikor gyengébb kormányzati felhatalmazás lesz, akkor lesz igazán szilárd, mint a kutyakaka, és úgy is fog megkeményedni.