Ha eljön az ideje, hogy már ki lehet tenni, kénytelen leszek szétszedni, mert így már kezelhetetlen. Felírtalak a jegyzeteimbe a "tartozom/ígértem" rovatba. Egyébként tényleg tartozom neked még mindig a golgotáért /tavalyelőttről/ és az Impatiens niamniamensisért!
Köszi! Pont ma néztem meg, sajnos még nem jönnek a bimbók. Mondjuk lehet, hogy túl keveset locsoltam, mert olyan 12 fok van a garázsban, és féltem, hogy kirohasztom. Akkor egy kicsit sűrűbben fognak kapni. Ha most nem is akarnak virágozni, remélem, hogy nyáron fognak. Addig is követem a leírásod:).
Szia! Nekem csak ez az egy fajta van, de már nagyon régóta (többször szét volt már szedve). Gondozása? Szerintem nagyon egyszerű, ha néhány szabályt betartunk.
Nyáron: lehetőleg szabadban, félárnyékos, védett helyen (nálam déli terasz, de ajtó mellett nem tűzi a nap). Ősszel szept. vége - október eleje táján beteszem egy fűtetlen szobába. Ott marad kb. januárig, míg észre nem veszem a levelek között induló bimbókat.
Öntözés: Nyáron rendszeresen, de nem szereti a túlöntözést - kirothadhat! Miután ősszel behozom, csak nagyon ritkán kap vizet (2 hetente, elég keveset). A virágok megjelenésétől fokozatosan többet öntözöm. Táp: virágok megjelenésétől aug. végéig a többi növénnyel együtt - tavaly pl. egész nyáron Volldüngert kapott. Átültetés: minél ritkábban! Nálam idén muszáj lesz, mert már alig bírom megemelni a cserepet. A földje ne legyen túl tőzeges, kerti földdel és komposzttal szoktam keverni. Bolti földek közül a C típusút veszem alapnak. A cserép alján legyen drénréteg.
Anna ez gyönyörű! Írnál pár sort a gondozásáról! Nekem van egy, amelyik évek óta nem virágzik. Eddig a szobában teleltettem, most kiraktam a garázsba, hátha a hideg jót tesz neki. Csak nem tudom, hogy mikor hozzam be, vagy maradjon ott egész télen. Tavaly vettem még kettőt, az egyik sárga, nagyon szép volt. Nyáron az újak virágoztak, de szeretném, ha azokat is újra tudnám virágoztatni.
Nekem is van egy 20 éves benjámin fikuszom, de mivel rendszeresen visszavágom ezért 1 méter magas. Nagyon sűrű a lombozata és Én forgatom is, hogy ne legyen féloldalas.
Sziasztok! Egy kis segítségre van szükségem. Diffenbachia levelei a levelek hegyétől kezdenek sárgulni, száradni. Ezt mi okozhatja ilyenkor télen? Fényt kap bőven, 7-10 naponta kap vizet. Köszönöm előre is a válaszokat!
Legyél türelmes, biztosan fog virágozni a hoyád. Ha nagyon hosszú, csavard fel támasztékra /pl. kis viráglétra), és csípd vissza, hogy elágazzon. Az alábbi linkben hasznos dolgokat találsz.