Ezt én is írhattam volna, ugyanez :) Csak a nagy őzláb. Tanulnom kell! Fő az élvezet, az erdő-mező szeretete. A többi hab a tortán. Igazán sok gomba úgy sejtem DNy-on van, Zala, Vas, Baranya.
Én is nulla gombász vagyok, és csak a nagy őzlábat merem hazavinni, és kérdés nélkül megenni.
Ami viszont érdekes, hogy évek óta ugyanazokat a balaton felvidéki erdőket járjuk, és szinte soha nem láttam, míg most szeptemberben többször is sikerült jó párat szedni, pedig nem kerestük, csak ott volt.
Az extra száraz első 7-8 hónap után megérkező extra csapadékos szeptember megtette a hatását.
Meg lehet próbálni, új termőtestek kijöhetnek, az őzlábnak nem kell sok csapadék, elég neki a reggeli pára is. Új helyet is meg lehet nézni, főleg tölgyerdőt keress, de akácos erdőszélen is megjelenik.
Köszi az ötletet, követni fogom. Mégegy OFF kérdés, most az őzláb idénye még a napokban kitart, azaz pár naponta érdemes visszamenni oda, ahol már szedtünk? (eső nem volt közben)
Hozzad képest nulla gombász vagyok, de tegnap igen szép nagy ozlab terítéket sikerült szednunk. Fincsi! Az csaK álom, hogy egyszer vargányát is szedjek.
Valami hasonló nyavalyám volt hetekig, nátha, meg a torkomra ment úgy, hogy a hangom is elment sokszor. Csak lassan kászálódtam ki belőle. Afféle megfázás lehetett. Jobbulást neked! Coldrexet szedtem pár nap, egyébként természetes dolgokat.
19,7 fok van a ház árnyékos oldalán, szél semmi, napsütés.
És olyan dögrováson vagyok, mint állat. Megfáztam a héten, orrom eldugulva, néha köhögőrohamokban a tüdőmet majd kiköpöm... Főzök éppen, de ki kellett nyitnom az ablakot, mert az illatától nem bírtam levegőt venni.
Mezőgazdászok írják, hogy nekik jó ez, már kb 50 centiig elfogadható a talaj telítettsége, 20 centiig telített, alatta már van valami, de ötven centi alatt még mindig baj van. Szóval ők még kérnek.
Mára meg köd lett meglepetésemre. "Szép" őszünk van.
Hogy a 30 fokot mire írhatták, sejtem. A következő napokban ÉNy és DK között iszonyatos hőmérsékleti különbség várható, néha ez eléri a 15 fokot is. DK-n lehet 25 fok v. több is, míg ÉNy fagyoskodni fog (mi is).