A Borknagar irtó király volt! Még így is, hogy jól elbaltáztak valamit valakik:) Azzal viszont egyetértek, hogy a tufa közönségnek meg a technika ördögének köszönhetően soha többet nem jönnek erre. Pedig... Én nem is értem. Az emberek jó része állt, mint a bálám szamara. Köszi gyerekek. Bezzeg az Ossianra... Mindegy. Erről ennyit. Számomra akkor is a Nagar volt a csúcspont.
A többit meg inkább hagyjuk.
Bocsi, pontosítok: szóval ne játsszanak másfél órát, mint esti főzenekar, mi? Hanem mennyit? Háromnegyed órát? Örültél volna, mi?... Na erről ennyit... Emberek, azért valaki észhez téríthetné az eltévedteket!
No igen, azok a ráadások! Számomra a Ride the Sky volt a buli csúcspontja! A buli előtt még poénkodtunk is a haverommal, aki váltig állította, hogy ugyan miért játszanának Helloween nótákat, én pedig azt mondtam, kizárt, hogy létezhet Kai buli Ride the Sky nélkül!!!
Amúgy pedig állatira eltévedt az, aki a bandát összefüggésbe hozza a késésekkel. Ez enyhén szólva nevetséges... hisz ők is mennyivel később kezdtek a kiírt időponthoz képest. Ne legyünk már ennyire beszűkültek, plíz...
Dragonfly: megsugom neked, hogy akit te technikusnak neztel a Borknagar koncerten az a Marduk dobosa volt es csak poenbol mutatott be a gitarosnak. :))
Sajnos a munkám miatt a pénteki programról lemaradtam, de a fesztivál második napján ott lehettem. Néhány szubjektív benyomás.
A Strong Deformity koncertje egyszerűen nem tetszett. Ez szubjektív dolog, de akkor is ezt kell mondanom, ha tudom, hogy ezért King az első adandó alkalommal egy lakatlan szigetre küld majd guanót gyűjtögetni.Be kell vallanom, hogy az új SD nem az én zeném, de azért azt nem gondoltam, hogy a Fájdalom hatalma lemez dalai ennyire - stílszerűen - indexre kerültek a csapatnál. Csak egy nótában éreztem azt, hogy a csapat tényleg odatette magát, a többinek volt egy kis "legyünk már túl rajta" fílingje. Szerintem. Gyenge volt a hangzásuk is, bár erről valószínűleg nem ők tehettek. Összességében szívesebben láttam volna helyettük mondjuk Without Face vagy a TAOD fellépését.Például.
A Nemesis az est egyik legkellemesebb meglepetését okozta. Ellentétben az SD koncertjével, itt tényleg lejött a színpadról, hogy mennyire élvezték a zenét. Nagyon elkapták a fonalat, és a közönség ezt azonnal megérezte. Felszabadultan, óriási kedvvel játszottak. Nem vagyok áptudét az ő lemezeikkel kapcsolatban sem, de az előadott új dal is nagyon tetszett. Akárcsak a többi. Meggyőzőek voltak, méltán arattak sikert. Én is pótolni fogom a mulasztásomat és meghallgatom a lemezeiket. Ja, és szerintem az övék volt az est legjobb hangzása.
A Neck Sprain próbálkozott, de a dalokat követő gyér taps és csend hamar egyértelművé tette, hogy 1-2 fanatikust leszámítva közönség nem ismeri a lemezüket. A dalok között Nagy Levente a közönségben kereste az apátia okát, de szerintem azért az ilyen típúsú zenénél az energikus előadás mellett kellenek az ütős dalok is. És ezekből azért nem hallhattunk sokat.
A srácok szerintem nagyon jó zenészek ( a dobost külön figyeltem, nagyot alakított ), de a nótákból hiányzik az a fontos plusz, ami a tökéletes zúzásokat igazi, fogós dalokká varázsolja. A Replika szelleme kísértett. Én szurkolok nekik, de ez nem az ő napjuk volt.
A Metalium szinte berobbant a színpadra, de érezhetően nem tudták mit várjanak a magyar közönségtől, ismeri-e valaki zenéjüket.
Bár a szó legjobb értelmében igazi profik, szerintem a lelkes fogadtatásnak is nagy szerepe volt abban, hogy fantasztikus koncertet adtak. A dalok azonnal hengereltek, a show pedig óriási volt. Mindig történt valami a színpadon, és a tagok igazi egyéniségek. A közönség és a zenekar azonos hullámhosszra került, én is nagyon élveztem a műsorukat.A koncert végén ajándékként eljátszott IM klasszikus is teljesen rendben volt, pedig szerintem a repertoár legnehezebb darabját választották. ( Mondjuk ez nem hatotta meg az előttem Maiden pólóban álldogáló fickót, láthatóan gőze sem volt arról, hogy mit hall. A divat örök, csak a tárgya változik.)
Az első pár dalban a szólógitárt ugyan nem lehetett hallani, de aztán szerintem is nagyon jól szóltak. Klassz volt a Metalium.
Az Ossian is kitett magáért, korrekt műsort adtak.
Tényleg jól szóltak, és Endre is remek formában volt.Ennyi pirót egyébként a Pecsa termében még nem láttam. Szóval a látvány is a megvolt, és szerintem a dalokba sem érdemes belekötni, a koncert alapján igenis megállják a helyüket.Mondom ezt annak ellenére, hogy ez aztán tényleg nem az én zeném.
A Metalium és az Ossian nagyon megdolgozta a közönséget, és ez alaposan megnehezítette a Gamma Ray dolgát. Sajnos a hangzás is katasztrofális volt, a keverő magasságában állva néha egyszerűen nem hallottam a zenét, csak egy massza jött velem szembe. Szóval nem volt az igazi. A ráadások azért a szememben megmentették a bulit, és a Future world óriási élmény volt a mesterrel.
A Borknagar koncertje számomra csalódás volt. Nem a zene, hiszen ott a csalódás eleve kizárt, hanem hangsúlyozottan a koncert. Sajnos a technikai probléma láthatóen elvette a csapat kedvét, és nagyon rövid műsort adtak. Nagyon sajnáltam, hogy nem játszottak többet.
Az Immortal aztán kárpótólt mindenért. Bár egy kis tech.prob. itt is becsúszott, de számomra is olyan óriási dolog volt a bandát élőben látni és hallani, hogy ilyen apróságok nem befolyásolhatták az élményt. Őket vártam igazán, és a második, harmadik sor táján végigküzdve a koncertet számomra tökéletes volt. Attól eltekintve, hogy a legnagyobb kedvencemet nem játszották. Mindent azért nem lehet.
Tekintettel arra hogy ma is dolgoznom kellett, a Nevergreen koncertjét már nem tudtam megvárni, így a Gótikus erotika dallamaival búcsúzott tőlem a fesztivál, amikor 1/2 5 óra körül kiléptem a szakadó esőbe.
Összességében jól éreztem magam, és remélem jövőre is lesz hasonló rendezvény. Sajnos kevesebben jöttek el, mint amire számítani lehetett ( a teremben jó 3/4-ed ház volt ), de remélem a szervezők azért nem adják fel.
Szvsz a Metalium hangzása rosszabb volt a Gamma-énál. Míg az egyiknél Hansen mester hangját nem lehetett hallani, addig a másiknál a gitárokat, ami ebben a műfajban iszonyat gáz. Én pl. csak a refrénnél ismertem fel a Smoke on the Water-t, pedig annál a riffnél ismertebbet nem igen tudnék elképzelni...
A rosszul összeválogatott számokkal egyetértek. A GR mégiscsak egy melodikus speed banda, márpedig a Man on a Misssion-ön kívül nem volt egyetlen igazán gyors szám sem (ha jól emlékszem). Egyébként bejött, amitől tartottam, a Best Of miatt a régi számokat nyomták, pedig ha pl. eljátszották volna az Armageddon-t, akkor... akkor... nem is tudom, mit csináltam volna.
Kai Hansen pedig ISTEN! El sem hiszem, hogy láthattam élőben, kb. 5 méterre állt az orrom előtt. Még kell egy kis idő, míg felfogom, mi történt. (A hangja hagyta néha cserben, vagy csak a keverés volt ilyen szar?)
Más. A második legjobban várt produkció számomra a Borknagar volt. Nem csalódtam - a játékukban. Annál inkább a közönségben. Faszért nem tudták őket visszatapsolni? Számok között is olyan leállás volt, hogy azt hittem, rosszul látok. Az utóbbi időben nem ezt szoktam meg a magyar közönségtől (még itt a feszten is nyomultak rendesen). Lehet, hogy túl ismeretlen volt a banda? Na mindegy. Simen számomra mostantól egy félisten. Warrel Dane után feliratkozott "kedvenc énekeseim" listámra. Bár nem énekel annyira jól, mint lemezen, de így is azt hittem, Odin és Thor egyszerre szól a felhők mögül. Erre mondják, hogy katrtikus élmény, nem?
Hat szerintem allat volt Summer Rocks masodik napja,de sokkal jobb is lehetett volna...
Kosz a szereloknek,hogy amatorsegukkel elinteztek,hogy Borknagar az eletben nem fog Magyarorszagra jonni mar.Latszott rajtuk a nemtorodomseg,az meg a bunkosag teteje volt,hogy a Borknagar dobosa mogotti srac ,aki legyezte ot,bemutatott a dobosnak,amikor nem figyelt.Csoda,hogy visszajottek lejatszani meg par szamot.Szoval ha lehetne jovore profibbak legyetek ilyen teren.Meg legalabb masfel orat csusztak az esti foegyuttesek...Hat nem tudom,talan ha Gamma ray-eknek mondtak volna,hogy igy is marhasokat csusztak,hogy ne menjenek vissza haromszor,meg ne jatszanak masfel orat talan nem lett volna olyan keson az Immortal,meg ilyenek.Szoval elsore nem volt rossz,de elegge hianyerzetem van.
Ami azt illeti, cseppet sem csodálkozom, hogy a tegnapi koncert alapján nem sikerült a Gammásokat a szívedbe zárnod. A gázos hangzás is sokat kiölt az előadás élvezhetőségéből és azt kell mondjam, a srácok elég bénán válogatták össze a nótákat... Vagy a fene sem tudja. Sok volt a leállós, lebegős rész és az amúgy is fáradt közönség ezt vajmi kevéssé tolerálta. De hidd el, amúgy nagyon ott vannak a szeren, egyik albumuk csodásabb a másiknál! Kai egy abszolút zseni. Azt sem értem, miért a régi, eredetileg Ralf által felénekelt nótákat kell erőltetni, amiket ugye többnyire át kellett transzponálni az ő hangmagasságára és így mást kaptunk, mint amit megszoktunk. A csodás Powerplantről meg úgy megfeledkeztek, mintha nem is létezne... Send me a Sign és kész... Fura volt, az egyszer szent.
Megvan az összes kép, és jövő héten megkapom KBP képeit is... Szóval túl jó nekem, de esetleg neked is küldök át belőle, ha megtanulsz végre illedelmesen beszélni az idősebbel!:))
Remélem a Pokolgép a produkciójáért egy fillért sem fog kapni. Minek iszik, aki nem bírja.
Az Ossian viszont dícséretet érdemel. Új számokat is nyomtak. Ellentétben a Pokolgéppel, akik kiválasztották a legkönnyebben eljátszható számokat, és azokat is elbaszták.
Én csak a második nap voltam, és főleg a Metalium érdekelt.
Bennük nem is csalódtam, remek koncertet adtak! Csak az volt a probléma, hogy a dalszövegeket alig ismerte valaki. Én is csak az első album refrénjeit tudtam, a második lemezt még nem hallottam :-(. Szegény énekes ezért szenvedett annyit a "Free Forever" zárásánál :-). A Hallowed Be Thy Name-ért pedig egy jó nagy piros pontot is kapnak tőlem :-).
Ossian is jól szólt, érezhető volt, hogy rengetegen miattuk jöttek ki.
Gamma Ray-t még nem hallottam korábban, és ezután a koncert után sem fogom sűrűn hallgatni... Nekem abszolút nem jött be ez a zene. Kai Hansen ugyan szépen mosolygott, és a gitáros is szorgalmasan nyújtogatta a nyelvét, a zene nem túl nyerő... De rajtam kívül azért sokaknak tetszett.
Nem tudom, lehet, hogy félreolvastam a Borknagar-cikkeket, de én valamivel dallamosabb zenét vártam tőlük. Ez sem tetszett túlságosan, így kb 3 szám után hazamentem.
Nézőszám? Hát, szerintem félház, de nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokan ültek kint a padoknál, és a kertben.
Nem tudom, ki honnan nézte, jómagam a keverő mellől és ami engem illet, szerintem a Metalium iszonyat állatul szólt és az Ossian is teljesen korrekt volt, sokkal, de sokkal jobb, mint szegény Gamma Ray, ami sehogy se akart összejönni. Hallottam már ezernyi zenekart, de szerintem egy három gitáros zenekart létezhetetlen ennél jobban megszólaltatni!
Az pedig, hogy éhenhalás ellen még afféle keksz-zsúrra is gondoltak a rendezők, kedves gesztus volt!
Köszönet a buliért,főleg az IMMORTAL miatt!!!
Pedig pont a konci előtt gondolkodtam,hogy elküldök mindenkit a jó büdös francba.Igy elbaszni a hangzást....
Kérdés:minden koncin magyar volt a keverős?
Le kéne vágni a kezét és kiszögelni a pecsa 4 sarkába!
Ilyenkor megy el az ember kedve,hogy koncertre járjon.
Kár,hogy nem volt túl sok féle póló....
Kár,hogy nem volt levegő néha a teremben......
Kár,hogy vége!!!!!
De ki nem szarja le,amikor az ember láthatja a kedvenceit.Gondolok itt a GAMMA-sokra,METALIUM-osokra,MARDUK-osokra vagy IMMORTAL-osokra.
Remélem tanultatok a hibákból és jövőre egy még jobb fesztet szerveztek több húzónévvel.
De nekem ez is tetszett!
Köszi minden RENDEZŐ/SZERVEZŐNEK !
Jövőre ugyanitt......
nos, ize, valoban csunyan logott az eso laba penteken, es ma se fenyesebb a helyzet, ettol fuggetlenul teny, h a leginkabb vart mardukon is jo ha felhaz volt a teremben, es meg az elso sorokban is egy csomo tut le lehetett volna ejteni, ha vkinek epp ez a hobbija. jegyarak, stilusilag tul eklektikus osszeallitas, barmi lehet az ok, en pl egy tisztan kulfoldi osszeallitasu, kevesbe maratoni fesztivalt jobban dijaztam volna monnyuk, de mintha ugy remlene, h a hammerosok is felemeltek regebben a szavuk az ilyesfajta gigantoman rendezvenyek ellen...
Én spéci örülök az efféle rugalmasságnak. Nem biztos, hogy az emberek többsége szeretett volna pacallá ázni, akármilyen banda is tépi magát a színpadon. Köszönjük a humánus hozzáállást!
Melyik Ragyogás interjút? Csak azért, mert szerintem azt én csináltam. Idézd már légyszi azokat a mondatokat, amik alátámasztják az állításod, hogy j"...jo nehany zenekarnak (a Strong is ide tartozik) joval nagyobb az index-es fustje, mint a valodi langja."
Olvastam egy Strong interjut a neten (asszem a ragyogasban).
Az a cikk is megerositett abban, hogy jo nehany zenekarnak (a Strong is ide tartozik) joval nagyobb az index-es fustje, mint a valodi langja.
De legalabb szerenyen nyilatkoztak a sracok, az tetszett.
Az SR-os poziciojukra visszaterve, szerintem a 3 nyito banda kozul egyik sincs "erofolenyben" a masik kettohoz kepest, ugyhogy kozottuk barmilyen sorrend pontosan ugyanannyira lehet indokolt, mint a mostani, es nem jobban.
"A másik dolog, hogy a szabadtérre kb. 5000 ember fér be, míg bent jó, ha 3000. Ezek szerint nem fogyott elég jegy, vagy rosszul gondolom?
Ha jól tudom a szabadtéri színpad fedett, tehát maximum a közönség ázhat el.
Nekem ez az Indoor fesztivállá válás kicsit gyanús. Bár igazán nem akarok kötekedni..."
Nekem ez az Indoor fesztivállá válás kicsit gyanús. Bár igazán nem akarok kötekedni...
Ha jól tudom a szabadtéri színpad fedett, tehát maximum a közönség ázhat el.
A másik dolog, hogy a szabadtérre kb. 5000 ember fér be, míg bent jó, ha 3000. Ezek szerint nem fogyott elég jegy, vagy rosszul gondolom?
kenobi, ha még nem olvastad valahol a neten, akkor most mondom,
hogy a Mood-ból kivált a basszgitáros, emiatt mondták le a teljes nyári
koncertsorozatot, és emiatt lesz a Dying Wish az SR2000-en.
A Strong kezdése nekem is fura, mindegy, én ott leszek. Sokkal
érdekesebbnek tartom a Marduk utáni Pokolgépet, és az azt követő
Ektomorfot. Gondolom, csak így lehetett megoldani, mert hát ugye ez nem
igazán szerencsés vonalvezetés. Szegény Christian Epidemic nagyot szívott,
ha egyből Marduk után lennének, az sokat dobna rajtuk. Akiket különösen
sajnálok, az a Nevergreen. Hajnali kettőkor Nevergreen, egy vagy két nap
koncerthallgatás után, holtfáradtan, hát, annál már a halál is kegyelmesebb.
Mindegy, ettől függetlenül nagyon király az SR2000 rendezvény, legyen
folytatása, meg ott lesz az In Flames-es buli is, nagyon helyes, így tovább
Concerto!
Supertzar:
Miért nem játszik a Mood?! Határozottan neheztelek, mert az egyik legnagyobb hazai kedvencemről van szó. Bírom én a Dying W-t is, csak nem Moodék kárára.
A másik fura dolog, hogy az aktuális kiírás szerint a Strong D. kezd szombaton. Ennél azért későbbi időpontot érdemelnének. Vastag banda a Necksprain, de hogy kettővel a Strong után pöngetnek, az nekem tök furcsa.