Én örölnék, ha üres maradna, én ugyanis pont mögötte ülök majd - de így jobban látnék! Tehát csakis kistermetűek, vagy fej nélküliek jelnetkezzenek!!! - és ez fontos!
"MUNKÁSSÁGOTOKBAN MARKÁNS SZEREPET JÁTSZIK A SCI-FI. MONDHATJUK AZT, HOGY AZ EGYIK FŐ INSPIRÁCIÓ VOLT? A SZERZEMÉNYEK MEGSZÜLETÉSÉBEN MILYEN FORMÁBAN SEGÉDKEZTEK AZ OLVASMÁNYÉLMÉNYEK?
A science fiction mindannyiunk mániája volt. A Solaris nevet is ezért választottuk, Lem a nagy öregek egyik legnagyobbika, a Solaris pedig a science fiction emblematikus regénye. Kezdettől filmzenében gondolkoztunk. Igaz, film általában nem volt hozzá (a Solaris-szvit ebből a szempontból kivétel), de ez minket nem különösebben zavart. Elképzeltük, hogy van: Marsbéli Krónikák, Legyőzhetetlen, Éden, Ellenpont, Távoli tűz - könyvek, amikhez filmet álmodtunk, ahhoz meg zenét."
Én maradtam le valamiről, vagy kiesett nekem valami?
Robi itt milyen filmzenére célozhat a Solaris-szvit kapcsán?
Az egyik a mostani próbákról, azzal a megjegyzéssel, hogy hamarosan lesznek további képek is; a másik pedig a 2006-os próbákról - ezeknek a fotóknak a zömét már láttuk, de azért vannak köztük eddig nem látottak is.
A Rockinform legfrissebb száma anyagi okokból nem jelenhetett meg, de a szerkesztők úgy döntöttek, hogy ingyen letölthetővé teszik ezt a számot, ne maradjanak asztalfiókban a cikkek.
Ez mázli, mert ebben a számban a SOLARIS-ról is szó van :o))
IRÁNY A MŰPA címmel egy interjút olvashatunk Erdész Robival, a 12-14. oldalakon:
Nekem az is élmény, ha évről évre arról beszélhetünk, hogy megjelenik az új lemez. Nem baj, ha nem jelenik meg, legalább beszéljünk róla. Mint a hároméves kislány, aki nem kapja meg a várva várt és beígért Barbiebabát születésnapjára. Aztán rá egy évre sem, aztán rá egy évre sem... Folytassam ? - ugye ne?!
"LIKE - szerű" kéztatartás. Előkészítettem a jelvényemet...
Mivel mindjárt a nyakunkon van 7.-e, újra megkérdezem: lesz hivatalos, később kiadandó mozgóképfelvétel a koncertekről ?
Ha nem lesz, benne lenne-e, engedélyezné-e a zenekar, hogy mi, rajongók készítsünk egy "hivatalos" fan-bootleg-DVD-t?
Ami úgy zajlana, hogy
1. az ülőhelyeinkről többen, több kamerával, okostelefonnal, stb. felvesszük a koncertet
2./A az összes képanyagot átadjuk a zenekarnak, akik ebből összeállítják a képet és profi hangot tesznek alá, aztán kiadják az elkészült anyagot DVD-n és ebből iszonyatosan meggazdagodnak
vagy ha ez is túl drága lenne akkor
2./B mi magunk állítjuk össze a teljes DVD-t félprofi stúdiós ismerőseink segítségével és azt adjuk át a zenekarnak további szíves felhasználásra
Pl. a Beastie Boys ki is adott ilyen koncert DVD-t (ők maguk adták hozzá a kamerákat, ezt mi természetesen nem kérjük). A KFT-nek forgattunk hasonlót a Zöld Pardonban pár éve, de az a projekt végül - szabadtéri, éjszakába nyúló koncert - a képanyag rossz minősége miatt nem jutott el a lemezig.