Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 1809
Előzmény: Törölt nick (1808)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 1808
Előzmény: Törölt nick (1807)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 1807

vagy ez? http://www.kvraudio.com/product/zen-by-bigtick

(csak nem tudom VST-t is kezel-e)

Előzmény: Törölt nick (1806)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1806

mint automatizmus, mármint hogy egy MIDI jelre a program valamit csináljon (pld. aktív sáv választása, v. a többi mute-ja) biztos meg lehet csinálni, csak luxus-nak tűnik

Előzmény: Pécsi Tibor (1805)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.06.04 0 0 1805

Szia!

A probléma, hogy a gtr-nek nincs patch change paramétere. ezért gondoltam arra a megoldásra, hogy magát az audio track-et kellene vezérelni midivel, hogy aktiv legyen, amiben nem vagyok biztos, hogy meg lehet valósitani igy.

Üdv. Tibi

Előzmény: Törölt nick (1800)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1804

D50 Librarian progival,már tudok patcheket áthúzni de küldésnél még mindig hibát ír ki de már előrébb vagyok :) valami itt nagyon el van állítva vagy a sysex-ek nem jók... valamiért komplett bankot nem tudok küldeni..

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1803

Köszi Tom! akkor lehet szoftver hiba lesz mert már próbáltam késleltéssel is..  arra gondoltam még ha szintin nyomok egy hard reset-et mert talán valami nagyon el van állítva az segíthet vagy inkább ne?

MidiTom Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1802

Lehet, hogy kell neki egy kis késleltetés. Itt írnak a problémáról:
http://www.midiox.com/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=query;action=display;num=1201570344

Mondjuk én úgy emlékszem, hogy Cakewalk / Sonar platformról simán el szokta fogadni.

Előzmény: Törölt nick (1801)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1801

Üdv! tudnátok segíteni nekem esetleg? az lenne a helyzet hogy sysex-et küldenék a Roland D50-re egy Edirol usb-midivel de folyton azt írja midi communication error egyszer sikerült hogy átment az egyik de ezóta megint nem jó valami.. most bomes send sx progival próbáltam de van más fajta is.. mi lehet még probléma? a szintiben minden jól van beállítva.. usbmidi is tökéletesen megy.. akinek lenne ötlete az kérem írja meg köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1800

és a cubase-ben (amit nem ismerek) nem tudod összerendelni MIDI learn-el a pedált a plugin patch change paraméterével?

Előzmény: Pécsi Tibor (1799)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.30 0 0 1799

Ez a program nagyon szimpatikus , egy gond van vele, hiába olvastatom be vele a waves gtr plugint, nem nyitja meg a waves felületet.. :-( pedig ilyen progi kellene.

Előzmény: Törölt nick (1798)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 1798

esetleg ez?: http://duc.avid.com/showthread.php?t=318911

"I have solved my problem! It seems that GTR3 does not respond to any Patch Change info at all, but only to continuous controller messages. So, I needed to assign an empty assignable controller to the number that GTR3 wants for changing patches and then it works fine! MIDI can control many different parameters in the program, including changing patches but it only does this with the CC numbers. And it all will work fine in Pro Tools. So thanks to those who helped me out!"

Előzmény: Törölt nick (1797)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 1797

A GTR ToolRack leírásában ez van amúgy:"This means you can connect your guitar to a laptop computer and use it live on stage, using a MIDI foot controller for real-time preset selection and sound manipulation."

A preset=egy konfigurációval (korábban egy-egy sávra tett effektlánccal)?

Igazából amit akarsz (ha jól értem), hogy pár előre beállított "konfiguráció" (=effektek sorrendjei és alap paramétereik) között valós időben lehessen váltani, ez teljesen elvárható igény.

Vsz. a megoldás is egyszerű. Hátha valami gitáros is idetalál.

Előzmény: Törölt nick (1796)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1796

hát nem tudom, ezek ugye VST pluginok?

a cantabile-t most felraktam, azzal meg lehet azt csinálni, hogy MIDI bemenetre (pld. a C2 bill) hangszíneket váltson a betöltött VSTi-ben (sok értelme nincs, de működik), szerintem ilyesmi kell Neked is, akár úgy hogy a GTR3-ban elmentesz presteket? és azokat tölti be, de csak tapogatózok én is

Előzmény: Pécsi Tibor (1795)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1795

A Waves honlapján van egy hostlista, amelyik támogatja a waves-et, az a baj, hogy azt nem lehet tudni melyik rogram tudja ezt a funkciót.

Az én elgondolásom lehet hogy nem is jó, hogy audió trackekbe plugin és trackek között váltogatni...

Sajnos nem vagyok midiszakértő, és nincs ötletem milyen megoldással oldható meg.

Előzmény: Törölt nick (1793)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1794

sajnos a waves gtr grafikus felület nem nyilik meg a programban

Előzmény: Törölt nick (1793)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1793

nézd meg a Cantabile-ben a subsession részt, az mintha pont ezt csinálná

Előzmény: Pécsi Tibor (1792)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1792

Ez van meg nekem: Waves gtr3 toolrack.

Sajnos preseteket nem lehet váltani ebben a programban, csak a különböző stomp pedálokat lehet ki be kapcsolni. Ezért gondoltam arra, hogy pluginként beolvastatni, annyi audio track amennyi preset.

Előzmény: Törölt nick (1789)
djuice Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1791

Na, akkor lennének A-s discek is. Super! ;)

Előzmény: Abstrax (1788)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1790

illetve a cantabile host is tud ilyesmit - MIDI eseményre mást tölt be, a triggernél nézd meg

http://www.cantabilesoftware.com/tour/

Előzmény: Törölt nick (1789)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1789
Előzmény: Pécsi Tibor (1787)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1788

Atyaisten! Ezt nevezem, ez aztán a szép kis lista!!!!

Köszönöm szépen, leköteleztél, ezt egy fél élet felhajtani innen-onnan....most a Protozoa Formula 4000-rel kezdek, mert azt már régóta nézegetem...aztán lehet csemegézni...rengeteg van fent tényleg.

Amúgy meg próbálgatom, amiket előzőleg írtál (CD-kép mountolás-kiírás), szépen lassan de haladok velük...

ESI-hez még megy a RAM-felhajtás, nem egyszerű eset. Itt nemrég egy kedves kolléga által szert tettem plussz 64 mega SIMM-re, így legalább már az A3000-ben van 96 ill. 98 Mega, azzal már bőven elvagyok...plussz nemrég lőttem bele (csak hogy kerek legyen s dolog) egy AIEB-1 boardot.

ESI-hez is nézegetek Turbo-t (abban FX is van, nem ártana). De a 8-nál több RAM fontosabb volna némely kollekcióhoz...

Ilyen van most fent ebay-en....

Nem semmi, mi? 10 CD az A-szériához! Most 16 Euron áll, jó lenne megcsípni....egyből közkinccsé tenném, asszem....

Előzmény: djuice (1784)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1787

Ilyet lehet csinálni, bár lehet nem nem cubase-el. A Mainstage-ben tutira működik, de nekem windows -om van. Tehát amit szeretnék: waves gtr hangszinek, presetek között szeretnék váltogatni midi foot controllerrel, csak nem tudom mi lenne hozzá az optimális program, felvenni nem akarok.

Előzmény: djuice (1786)
djuice Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1786

Azt nem tudom hogy ez audio trackeknél is működik-e, de ha csak az effekteket akarod a számítógépről használni gitározás alá, akkor érdemes midi csatikra vagy vst instrument trackekre beállítani egy setupot és úgy használni.

Persze ha alapokra akarsz gitározni vagy felvenni menet közben úgy más tészta az ügy. Sztem a Cubase nem erre van kitalálva hogy gitáreffektnek használják. Talán a Cubase fórumban többen tudnak segíteni nálam.

Előzmény: djuice (1785)
djuice Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1785

Gépkönyvbe megnézed hogy lehet a vassal midi csatornák közt léptetni.

Előzmény: Pécsi Tibor (1783)
djuice Creative Commons License 2015.05.27 0 0 1784

Egy kis ráadás kollégaúr! :)

https://audioz.eu/user/PiRAT/rss.xml

Előzmény: Abstrax (1779)
Pécsi Tibor Creative Commons License 2015.05.26 0 0 1783

Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni midi controller témában.  Van egy külső midi foot controllerem / Behringer fcb1010 / , Cubase-ben van több audio track, mindegyik track-be ugyanaz az audio plugin van beolvasva, csak más beállitásokkal / Waves Gtr 3 / . Hogyan lehetne megoldani a controller segitségével a hangszinváltásokat ? / adott audio track plugin legyen aktiv /

A választ előre is köszönöm!

Üdv. Tibi

djuice Creative Commons License 2015.05.21 0 0 1782

Alcohol 52%-ot használok virtual drivenak. Abba ha felmountolod lehet hogy látja majd a sampler, de nem vagyok benne biztos hogy scsi cd-nek is emulálja-e a pc-felé a driveot a progi és alapból sem vagyok a scsi rejtelmeiben jártas.

ISO-t Neroval stb. ki lehet rörkölni, a BIN lemezképeket elvileg CDR-WIN 3.8d-vel csinálgattak anno, írkálgattak, de meg kell nézni mi firkant még ilyet. (használj esetleg újraírható cd-t!)

Előzmény: Abstrax (1781)
Abstrax Creative Commons License 2015.05.21 0 0 1781

Lesz is!!! Legalábbis amint sikerül ezeket bevarázsolni a gépbe.

Szóval (ebben még láma vagyok, bocs) megvan mind a 8 CD, rar-ból kibontva némelyik iso, némelyik bin fájl. Akkor most kiírni CD-re mondjuk Nero-val (de milyen formátumban, hogy egye a sampler?), vagy mountolni (ez nem sikerül, nekem kiírja hogy "failed to mount....")...hmmmm. Neked hogy voltak ezek meg vinyón? Vagy scsi-s kapcsolaton keresztül fogja látni ezeket az ESI?

Előzmény: djuice (1780)
djuice Creative Commons License 2015.05.21 0 0 1780

várjuk az élménybeszámolót! :)

Előzmény: Abstrax (1779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!