Keresés

Részletes keresés

Everton Creative Commons License 2005.01.18 0 0 630

Hell

jöttem megint kérdezni!

most Tocsiazumának elég 10 szer győzni hogy visszakapja az ózeki rangot?

és Hakuhónak az uccsó két basón volt 20 győzelme ha most csinál 12 őt lehet ő is ózeki???

Előzmény: gambitman (629)
gambitman Creative Commons License 2005.01.18 0 0 629
Elszomorított Azuma mai veresége gykorlatilag semmi komoly ellenállást nem tudott Iwakiyama ellen tanusítani. Nagyon össze kell szedni magát a 10 győzelemhez. Chiyotaikai kacsikosija is veszélybe került, habár most legalább megússza a mumusát, Kaiot.
Úgyt tűnik Wakanosato kezd feléledni, csak sajnos most már ahhoz minden meccsét meg kell nyerni, hogy legyen esélye a következő bashon ozeki rangot szerezni.
sukka Creative Commons License 2005.01.18 0 0 628

Várható volt a dolog, Kokkai tegnap simán elintézte, láthatóan nem volt benne semmi erő.

Asashoryu-nak így egy kicsit könnyebb dolga lesz, az utolsó 5 napra csak sekiwake és ozeki ellenfele lesz, illetve valaki Kaio helyett.

Hakuho is nyert ma és ő már túl van elvileg a nehezén, összejöhet a rekord.

Kotooshu megborította Chiyotaikai-t, szóval Chiyo innentől nem hibázhat.

Tochiazuma is elég jól tartja magát, egy jó mérleggel potenciális ozeki-jelölt lehet. 

A torna fő eselyése továbbra is Asashoryu, de figyelembe véve a további napok párosítását Hakuho is odaérhet még.

Előzmény: Zombie (627)
Zombie Creative Commons License 2005.01.18 0 0 627
Kaio feladta a Hatsu bashot, ma mar nem all ki Miyabiyama ellen.
Zombie Creative Commons License 2005.01.17 0 0 626
Hakuhonak ez volt az 50. gyozelme a makuuchi osztalyban, es ez az otodik bashoja, amibol meg hatra van 6 nap. Egyebkent a makuuchiban az elso ot bashon a nagy Taiho szerezte a legtobb gyozelmet, 53-mat, azota 50 fole senkinek sem sikerult mennie (Musashimaru a masodik 48-cal). Tehat Hakuhonak eleg lenne 4 tovabbi gyozelem, hogy ezt a rekordot megdontse.

Nem kis tehetseg a srac. Az ozeki rang tole a minimum, amit elerhet.
Előzmény: sukka (625)
sukka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 625

okéjjj, nem én szarom a spanyolvigaszt...:)))

mostanra viszont talán kicsit jobban látszanak a dolgok: Hakuho nagyon jól nyomul és nem tört meg a lendülete amikor a legjobbakkal is meg kell küzdenie, sőt! Az európaiak közül Kotooshu mutat most a legtöbbet, belőle a sekiwake szintet simán kinézem. Kokkai asszem leragad a maegashira-komosubi szinten és Roho is erre lesz csak képes.

Előzmény: Zombie (624)
Zombie Creative Commons License 2005.01.17 0 0 624
Ozeki téren asszem hamarosan változás lesz

hmmm... :)
Előzmény: sukka (623)
sukka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 623

Kaio ha így folytatja negatívan fog zárni. O.K. sérült. Chioyotaikai is bajba kerülhet. Ozeki téren asszem hamarosan változás lesz és leginkább a fiatal Hakuho érhet oda vagy még feljebb.

Asashoryu továbbra is átgázol mindenkin.

gambitman Creative Commons License 2005.01.16 0 0 622
Hakuho legyőzte Tochiazumát, így immár 2 győzelem az előnye a yokozunának.
Wakanosato továbbra is gyengélkedik elképzelhető hogy ezzel nullázza az eddigi eredményeit és következő bashón előről kell kezdeni az erőlködést az ozeki rangért, mintahogyan Kaionak a yokozuna rangért.
Zombie Creative Commons License 2005.01.14 0 0 621
Azuma mai gyozelme utan realis sansza van az Ozeki rang visszaszerzesere (en szoritok neki). Egyebkent semmi erdemleges eredmeny, Wakanosato tovabb szenved...

Kaio holnap osszecsap Kotomitsukival (egymas elleni merleguk 9-5 Kotomitsuki javara), Wakanosato meg Hakuho ellen probalkozhat.
gambitman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 620
Kokkai végre győzött!! :)
gambitman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 619
Ma sajnos kikapott Attila így most 2-1 -re áll. A legyőzője Sawai, aki japán High School Yokozuna volt.
turnbull Creative Commons License 2005.01.13 0 0 618
Kíváncsi vagyok erre az Ishide gyerekre, felkerül-e a juryo-ból, a legutóbbi bashó-n nagyon jó volt. Chiyotenzannak valószínűleg ez az utolsó sekitori tornája. Taikainak a beyán belül nem nagyon lesz megfelelő edzőpartnere így... Ha csak a főnökkel össze nem ugranak időnként...
Zombie Creative Commons License 2005.01.13 0 0 617
Asasekiryu es Tamakasuga kikaptak, igy mindossze ot nap utan a yokozuna all az elen egyedul (asszem ilyen hamar ez meg sosem sikerult neki)

Chiyotaikai, Tochiazuma es Hakuho ott vannak a nyomaban.

Wakanosato tovabb szenved, Kaio viszont gyozott.

A szokasossal ellentetben Tochiazuma-Chiyotaikai derbi mar holnap (hiszen Azuma most sekiwake).
HITMAN Creative Commons License 2005.01.13 0 0 616
De ki kicsoda? :)))
Előzmény: Zombie (614)
OZ Juice Creative Commons License 2005.01.12 0 0 615
A szumo.hu-t már feltúrtam, csak a Hatsu basho eredményei között nem találtam a nevét, de akkor már tudom, hogy miért. Reméljük minnél tovább jut !
Előzmény: Zombie (612)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 614
itt eppen a lentebb emlitett oldal szerkesztoje lathato Attilaval, mar Japanban:

Előzmény: Zombie (613)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 613
Amig az eredmenyekre varunk, a szumo.hu-n van par cikk rola, illetve itt talaltam egy keves infot angolul. Mindenhol jokat irnak Attilarol egyebkent.
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 612
Igen, mae-zumo meccse volt mar ezen a bashon (nyert). Ez meg nem szamit hivatalos osztalynak, az itt versenyzoknek nincs banzuke rangjuk sem. Amolyan belepo szint a hat osztaly (makuuchi, juryo, sandanme, makushita, jonidan, jonokuchi) alatt.
Elvileg a 15 nap alatt, mint a tobbi alsobb osztalyban, 7 merkozese lesz.

Az eredmenyei tuti fent lesznek a szumo.hun, valamint a SumoForumon is szoktak rola irogatni, ha van hir. A kyokai oldala csak a makuuchi/juryo eredmenyeket hozza.
Előzmény: OZ Juice (611)
OZ Juice Creative Commons License 2005.01.12 0 0 611
Tudja valaki, hogy Toth Attila (Matusoo) dohjóra lépett-e már? És ha igen hol tudom követni az eredményeit?
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 610
Igen, be van kotve a valla meccseken kivul.
Előzmény: turnbull (609)
turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 609
Ha kisebbfajta csoda történik és elér egy 12-3 -at, lehet hogy megkegyelmeznek neki és megfonathatja a fehér kötelét. Nagyobb gond, hogy Asa jó erőben van és esélyesebb. Túl sok természetes ellenfle azért nincs. Mivel reggel én nem tudom online nézni az adást, a gyufásdoboz-címkék feltöltése meg sajnos most nem megy, nem látom mi van Kaioval.

Megint sérült?
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 608
Kaionak egyébként 2-2 a mérlege Kakizoe ellen úgyhogy nem biztos hogy ilyen formában bírni fog vele.
Nem tudom mi történt Kaioval de a basho előtt azt mondták jó formában van, az oyakatája 60%-ra becsülte az esélyét hogy meg lesz a 13 győzelem.
Előzmény: Zombie (601)
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 607
Kotooshoo technikája kawazugake volt. Ritkán látni, én speciel most láttam először:
Előzmény: sukka (604)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 606
Persze, ha Kaio visszavonul majd, minden idok egyik legjobb ozekijekent teszi, ez nem kerdes. De most mar jonnek a fiatalok...

Wakanosato meg kapja ossze magat, irgumburgum.
Előzmény: turnbull (605)
turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 605
Pedig mindkettő igen esélyes volt 2001-2002 környékén. Chiyo pl. többször kihagyott bashot sérülés miatt, jelentősen jó makekoshi után. Szerintem ebben a "korban" egyszerűen már lassabbak már és lassabban regenerálódnak, és itt ez is sokat számít.

Egyébiránt Kaio lényegesen jobb birkózó, mint pl. Akebono volt, aki elsősorban a tömegével ért el eredményt, nem túl összerendezett mozgással. Kaio többször legyőzte Musha-t is, mégpedig igen szép, technikai megoldásokkal. Na, azért ne temessük :)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 604
Nem akartam, hogy úgy hagozzon a kijelentés: "sosem lesz". Látva a tegnapi és a mai produkcióját én a 12-3 se nézem ki Kiao-ból. Kotonowaka ahhoz képest, hogy tegnap félkézzel, szépen kipenderítette Miyabiyamát ma Chiyotaikai viszonylag egyszerűen kipofozta a szokásos stílusában. A közönségkedvenc Takamisakari asszem negatívan fog zárni. Kotooshut a technikás Hayateumi jól megpörgette, de végén mégis a bolgár nyert valahogy. Wakanosato-nak bele kell húznia ha ozeki akar lenni.
Előzmény: Zombie (603)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 603
Egyelore? Ahhoz, hogy Kaionak atmentsek a multkori, 12-3mas bashojat a yokozuna kiserlethez, most is 12-3 kellene legalabb... ha ennel gyengebben teljesit, akkor ugrott minden, kezdheti ujbol az egeszet...
Es sem a mostani 12-3, sem az hogy Kaionak lesz meg egy ilyen sorozata, nem valoszinu szerintem (mondjuk en sosem hittem sem Kaio, sem Chiyotaikai eseteben, hogy valaha is yokozunak lesznek).
Előzmény: sukka (602)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 602
Szia! Kaio ezek után már biztos nem lesz jokozuna (legalábbis egyelőre). Chiyo keményen küzd, hogy ozeki maradjon. Hakuho első napi veresége után elég jól menetel előre.
Előzmény: Zombie (601)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 601
Kokkai 0-4...

Kaio, szegeny... lehet, hogy visszalep (bar azert holnap Kakizoet csak megveri)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!