Elszomorított Azuma mai veresége gykorlatilag semmi komoly ellenállást nem tudott Iwakiyama ellen tanusítani. Nagyon össze kell szedni magát a 10 győzelemhez. Chiyotaikai kacsikosija is veszélybe került, habár most legalább megússza a mumusát, Kaiot.
Úgyt tűnik Wakanosato kezd feléledni, csak sajnos most már ahhoz minden meccsét meg kell nyerni, hogy legyen esélye a következő bashon ozeki rangot szerezni.
Hakuhonak ez volt az 50. gyozelme a makuuchi osztalyban, es ez az otodik bashoja, amibol meg hatra van 6 nap. Egyebkent a makuuchiban az elso ot bashon a nagy Taiho szerezte a legtobb gyozelmet, 53-mat, azota 50 fole senkinek sem sikerult mennie (Musashimaru a masodik 48-cal). Tehat Hakuhonak eleg lenne 4 tovabbi gyozelem, hogy ezt a rekordot megdontse.
Nem kis tehetseg a srac. Az ozeki rang tole a minimum, amit elerhet.
mostanra viszont talán kicsit jobban látszanak a dolgok: Hakuho nagyon jól nyomul és nem tört meg a lendülete amikor a legjobbakkal is meg kell küzdenie, sőt! Az európaiak közül Kotooshu mutat most a legtöbbet, belőle a sekiwake szintet simán kinézem. Kokkai asszem leragad a maegashira-komosubi szinten és Roho is erre lesz csak képes.
Kaio ha így folytatja negatívan fog zárni. O.K. sérült. Chioyotaikai is bajba kerülhet. Ozeki téren asszem hamarosan változás lesz és leginkább a fiatal Hakuho érhet oda vagy még feljebb.
Hakuho legyőzte Tochiazumát, így immár 2 győzelem az előnye a yokozunának.
Wakanosato továbbra is gyengélkedik elképzelhető hogy ezzel nullázza az eddigi eredményeit és következő bashón előről kell kezdeni az erőlködést az ozeki rangért, mintahogyan Kaionak a yokozuna rangért.
Azuma mai gyozelme utan realis sansza van az Ozeki rang visszaszerzesere (en szoritok neki). Egyebkent semmi erdemleges eredmeny, Wakanosato tovabb szenved...
Kaio holnap osszecsap Kotomitsukival (egymas elleni merleguk 9-5 Kotomitsuki javara), Wakanosato meg Hakuho ellen probalkozhat.
Kíváncsi vagyok erre az Ishide gyerekre, felkerül-e a juryo-ból, a legutóbbi bashó-n nagyon jó volt. Chiyotenzannak valószínűleg ez az utolsó sekitori tornája. Taikainak a beyán belül nem nagyon lesz megfelelő edzőpartnere így... Ha csak a főnökkel össze nem ugranak időnként...
Igen, mae-zumo meccse volt mar ezen a bashon (nyert). Ez meg nem szamit hivatalos osztalynak, az itt versenyzoknek nincs banzuke rangjuk sem. Amolyan belepo szint a hat osztaly (makuuchi, juryo, sandanme, makushita, jonidan, jonokuchi) alatt.
Elvileg a 15 nap alatt, mint a tobbi alsobb osztalyban, 7 merkozese lesz.
Az eredmenyei tuti fent lesznek a szumo.hun, valamint a SumoForumon is szoktak rola irogatni, ha van hir. A kyokai oldala csak a makuuchi/juryo eredmenyeket hozza.
Ha kisebbfajta csoda történik és elér egy 12-3 -at, lehet hogy megkegyelmeznek neki és megfonathatja a fehér kötelét. Nagyobb gond, hogy Asa jó erőben van és esélyesebb. Túl sok természetes ellenfle azért nincs. Mivel reggel én nem tudom online nézni az adást, a gyufásdoboz-címkék feltöltése meg sajnos most nem megy, nem látom mi van Kaioval.
Kaionak egyébként 2-2 a mérlege Kakizoe ellen úgyhogy nem biztos hogy ilyen formában bírni fog vele.
Nem tudom mi történt Kaioval de a basho előtt azt mondták jó formában van, az oyakatája 60%-ra becsülte az esélyét hogy meg lesz a 13 győzelem.
Pedig mindkettő igen esélyes volt 2001-2002 környékén. Chiyo pl. többször kihagyott bashot sérülés miatt, jelentősen jó makekoshi után. Szerintem ebben a "korban" egyszerűen már lassabbak már és lassabban regenerálódnak, és itt ez is sokat számít.
Egyébiránt Kaio lényegesen jobb birkózó, mint pl. Akebono volt, aki elsősorban a tömegével ért el eredményt, nem túl összerendezett mozgással. Kaio többször legyőzte Musha-t is, mégpedig igen szép, technikai megoldásokkal. Na, azért ne temessük :)
Nem akartam, hogy úgy hagozzon a kijelentés: "sosem lesz". Látva a tegnapi és a mai produkcióját én a 12-3 se nézem ki Kiao-ból. Kotonowaka ahhoz képest, hogy tegnap félkézzel, szépen kipenderítette Miyabiyamát ma Chiyotaikai viszonylag egyszerűen kipofozta a szokásos stílusában. A közönségkedvenc Takamisakari asszem negatívan fog zárni. Kotooshut a technikás Hayateumi jól megpörgette, de végén mégis a bolgár nyert valahogy. Wakanosato-nak bele kell húznia ha ozeki akar lenni.
Egyelore? Ahhoz, hogy Kaionak atmentsek a multkori, 12-3mas bashojat a yokozuna kiserlethez, most is 12-3 kellene legalabb... ha ennel gyengebben teljesit, akkor ugrott minden, kezdheti ujbol az egeszet...
Es sem a mostani 12-3, sem az hogy Kaionak lesz meg egy ilyen sorozata, nem valoszinu szerintem (mondjuk en sosem hittem sem Kaio, sem Chiyotaikai eseteben, hogy valaha is yokozunak lesznek).
Szia!
Kaio ezek után már biztos nem lesz jokozuna (legalábbis egyelőre). Chiyo keményen küzd, hogy ozeki maradjon. Hakuho első napi veresége után elég jól menetel előre.