Keresés

Részletes keresés

inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 59

e e e a á am

Megvan!

Szóval: leesett az állam! Ezt nem vártam volna (bár keverésileg kissé maszat a kiséret! )

Jó kis anyag!

Mióta mandolinozol?

by Matthew Inch

TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 58
hát ja, dobrón el lehet prüntyögetni gitárosként, de amikor úgy nyomják, abban a bendzsó-pengető stílusban, hát attól mindig eldobom az agyam. Van egy duettem Chris Thile-től meg egy dobróstól, hát olyan gyönyörűt ritkán hallani. Egymásnak adják a dallamot, és azelőtt pl. nem is gondoltam, hogy a mandolin kísérőhangszernek, akkordozáshoz is tökjó egymagában.
Előzmény: inch (57)
inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 57

vagy a gitárosokat, hegedűsöket.

a dobrósokról (bocs dobrósról :) nem is beszélve!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (56)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 56

:-D ez jó, megjegyzem!

Az a helyzet, hogy aki 28-30 éves koráig nem nő ki a dologból, az utána sem fog. Sztem tizenévesen mindenki a rockzenével kezdi, aztán idővel - már aki marad a zenénél - vagy a jazz, vagy a népzene felé tendál. Én az utóbbit preferálom, mert szerethetőbb, emberközelibb zene, több benne az erő meg a természetesség. Ráadásul az igazán jó folkzenészek sztem simán megütik a jazzerek szintjét hangszeres tudásban, ld. plédául a bluegrass-ben a bendzsósokat meg a mandolinosokat.  

Előzmény: Stms (52)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 55

..nekem meg majd szkájpon!

Köszi, igen, Kevin Breitre gondoltam.

Ja tán nem köztudott, de a 2. lemezén a Főnök (nem Vörös István, hanem Brusszpingsztin) is mandolinozgat...

TT

Előzmény: TheRover (51)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 54
Ment. Rakd majd össze.
Előzmény: inch (48)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 53

(fütty) nagyon sok jót olvastam a 650-es Kentucky-ról. Olyasmi lehet, mint az Epiphone MM70-es, azt is Japánban gyártották a 80-as években, elég ritka már.

Télleg, egyáltalán kik a mesterek Madjarországon? Például Szabó Géza Pétert sem ismerem, sajnos...

Előzmény: inch (49)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 52
A rengeteg az kábé egy nagyságrenddel nagyobb mint Veszprémben. :)
Az tény, ha valaki nem lát ki a Marshall torony mögül, nehéz ilyenre rávenni.
Előzmény: TheRover (50)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 51
ne már, de szar ez a 2big... bocs, mindjárt küldöm neked emilen.
Előzmény: inch (48)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 50
Látod, ez a baromi nagy előny Pesten (bár őszintén szólva nem vágyom vissza oda): rengeteg zenész, zenerajongó, keveredés, jammelés, több formáció. Itt meg: a zenészek 80%-a leragad egy bizonyos szinten, a maradék 20% kitart, de mondjuk az egész városban és 30 km-es vonzáskörzetében van egyetlen igazán jó basszeros, aki 4-5 formációban játszik egyszerre, mert nincs más, nagybőgős meg közel s távol nincs, a klasszikus zenészektől eltekintve. Ehhez a muzsikához tkp. elég lenne egy bőgős meg még egy gitáros (erre a stílusra is nehéz embert találni, pedig még belőlünk van a legtöbb), trióban máris klassz dolgokat lehetne művelni.
Előzmény: Stms (47)
inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 49

Egy Kentucky KM-650 típusú, még japánba gyártott hangszer.

Kb. 1988-89 körül gyárthatták.

Piszok jó, érett hangja van (na meg egy "mester" tulajdonát képezte, nevezetessen Szabó Géza Péter-ét, és ő beletekert pár kilómétert)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (44)
inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 48

Na én megint lemaradtam!

Valaki küldje el nekem mailbe! (Tamás?)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (44)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 47
Fogalmazzunk úgy, hogy létezik egy formáció, amiben együtt zenélünk. :)

Visszatérve a zenédre: Keríts pár embert magad köré, ez jó. A rockerek majd kinövik, ha rájönnek az ízére (én is így voltam vele).
Előzmény: TheRover (46)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 46

Köszi, örülök, hogy tetszik. A helyzet az, hogy ez mind én vagyok, 8 karral egyszerre ;-) 

Stúdióban könnyű, de élőben egyedül nehéz megoldani :-) Nincs zenekarom, úgyhogy ehhez hasonló muzsikához akkor jutok, amikor a Led Zeppelin cover band-ünkkel székre ülünk s akusztikus témákat nyomunk. Azok is jók, ők is tudtak gyönyörűségeket írni.

Van sok hasonló felvételem, szívesen felteszek még, de most Ti jöttök :-) Ti most is együtt zenéltek inch-csel, csak más formációban??  

Előzmény: Stms (45)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 45
Hoppá! Megleptél! :)

Ez nagyon tetszik (akik ismernek, tudják, hogy nem sok mindenre mondom ezt). Kérem az egész lemezt! :)
Mikor játszotok, és hol?
Előzmény: TheRover (40)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 44

Bocsesz, közben Toxic Twin is szólt, itt van még1x: Summer Stomp

Milyen márkájú az új hangszered? Ez az a Kentucky, amiről volt szó lejjebb? Csak nem Te is nászajándékba kaptad? :-)

ez a jövő szerdai veszprémi látogatás felettébb jól hangzik, mert előtte én biztosan nem tudok Pestre menni. Addig még beszéljünk majd, nagyon örülnék, ha el tudnád hozni a Fender-t!

Előzmény: inch (43)
inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 43

Hi!

1, A fájt amit felraktál meg akartam nézni, de nem sikerült (már törlődöt a szerverről)

2, Igen vettem egy új hangszert (használtan többe került mint a Fender újonnan, de még így is jó vásár volt)

3, Eddig meg voltam vele elégedve, azt hittem sosem adom el, de akkor jött az új hangszer, esküvő meg miegymás.

Tehát most eladnám.

4, Ha jól emlékszem a felvételen mikrofonba játszom.

5, Egyébként én csak ajánlani tudom a hangszert.

6, A feje tényleg nem hagyományos, hanem "Fender", a test tömör fa (fenyő fed, jávor hát+káva). Ez nem hangolódik (volt olyan buli, ahova csak beestem, és hangolás nélkül lenyomtam az első blokkot, és nem volt hamis!)

Ha jössz megmutatom, ha nem akkor lehet hogy jövőhéten szerdán Veszprémben járok :)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (41)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 42
http://www.kevinbreit.com/ Asszem ő a fickó, nagyon jó zenész, bár én csak a Norah Jones lemezéről ismerem.
Előzmény: toxic_twin (38)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 41

Szia! Örvendünk, hogy megjöttél!

Mennyire vált be ez a Fender mandolin? Már vettél újat? Úgy láttam, hogy a Fenderé nem teljesen a klasszikus Florentine-stílus, legalábbis kép alapján a fej eltérő alakja tűnt fel. De szép kis hangszer, kétségtelen. A felvételeken kimikrofoznozva játszol rajta, vagy van beépített pickup?

Meg van még vagy 1000 kérdésem, de csak sorjában :-)

Előzmény: inch (37)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 40

Zene nincs kitéve, sajna nincs honlapom. De itt egy próbálkozás, kérném letölteni s erősen kritizálni.

Summer Stomp

Télleg nem értek a bluegrass-hez, de ezt megpróbáltam olyanra csinálni. Ez egy "piszkozat", a szólók sincsenek kidolgozva. További fejlesztésre vár sok más 5lettel egyetemben, amint találok hozzá zenésztársakat. A rokker-blúzer haverokat nem bírom rávenni az effajta muzsikára :-(

Előzmény: Stms (36)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 39

Megvan!!!

www.twangzine.net

TT

toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 38

Hahó, a legutóbbi gárdonyi country (?) fesztiválról, amelyen voltam (2002) épp csak lagzilajcsi hiányzott... rettenetes volt.

Nem tudom, ki az a kalapácsfejű ürge, aki a Norah Jones lemezén is penget, de nagyon jó! Volt róla egy kis film a Muzzik-on nemrég.

Ha esetleg nem ismernétek, és unjátok a new country-t (Justin Tmberlake is countryénekesként kezdte), hallgassatok bele:

www.twangcast.com

Azt sajnálom, hogy  twangzine eltűnt - erős CD-kritikák voltak ott... "Ha a barátnőd éppen a legjobb barátoddal hancúrozik azon a takarón, amit szegény nagymamád kötött neked az artritiszes remegő kezeivel, hagyd a francba Alison Krausst. Halgass inkább George Jonest..."

TT

inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 37

Hi Everybody!

Aztat hiszem nekem ide bele kell szólnom, mint lelkes mandolintulajdonos! :)

TheRover: kérdésedre a válaszom, még megvan a Fender mandolinom.

Ha tudsz jönni Vasárnap az Akuszt. Klubba, akkor jelezd, mert elhozom a Pólóból ahol most van (így ha biciglizek, nem kell paráznom a hangszer miatt), és elviszem a koncertre.

A mandolincafe számomra is egy etalon.

Best of Mandolin players (szerintem nem sorrendben):

Tim O'Brian

Sam Bush

Chris Thile

Ricky Skaggs

Doyle Lawson

David Grisman

és még sokan mások!

Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 36
Na, akkor ismerlek. :) Zene van valahová kitéve?
Amúgy beszéltem Matyival, megvan még a mandolinja, csak a gépét javította, nemsokára jelnetkezik.
Előzmény: TheRover (35)
TheRover Creative Commons License 2005.10.05 0 0 35
Hát az vagyok én, az én CD-m, azért mondtam, hogy sok a közös vonás :-D
Előzmény: Stms (34)
Stms Creative Commons License 2005.10.05 0 0 34
Hehe. Ez egy baromi jó formáció volt, csak lusták voltunk gyakorolni. Szét is hullott pár hónap alatt. :(
A duettben az énekes Pintér Zsolt (mostanság Ferenczy Gyuri mellett hegedül, gitárzik, mandolinzik).

Gergőt nem ismerem, a borítás tökvéletlen. Meg ki sem adtuk, egy cd-nyi szinte hallgathatatlan borzalomból válogattam ki azt a pár számot.
Előzmény: TheRover (31)
TheRover Creative Commons License 2005.10.05 0 0 33
1x voltam Gárdonyban asszem 3 éve, de baromi nagy csalódás volt. légpuskás pótkocsik, vattacukor, műanyag játékok, zsákbamacska, lottyadt sörsátor - nem sok köze volt egy western-bulihoz. Majd szóljatok, ha visszeszerezte a régi hírnevét, és akkor talán megint elmegyek...
Előzmény: Stms (32)
Stms Creative Commons License 2005.10.05 0 0 32
Hogy virágzik az enyhe túlzás. :) Az egész egyelőre annyi, hogy van a klub, meg néhány zenekar, amikben kersztül kasul nagyjából ugyanazok az emberek játszanak. De már ez is több a semminél.

Greenfields-ből Bocskai Pistával találkoztam néhányszor, de a zenekart még nem hallottam.

Gárdonyt a Country-topikban szoktuk vesézni: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9040069&la=48055244
:) Jó lenne ha az a rendezvény visszakapná a régi hírnevét (ez persze a rendezőkön és a meghívott zenekarokon múlik).
Előzmény: TheRover (30)
TheRover Creative Commons License 2005.10.05 0 0 31

Nno, azárt a nagy eszemmel előbb-utóbb el is jutottam a letölthető számaitokig. Szerintem nagyon jók,  főleg az, hogy van bennetek svung, mint állat. Az eddig látott magyar countryzenekarok elég langyik voltak, Ti viszont jó lelkesek vagytok. Vokál is qrva jó, főleg abban a duettben az a srác, aki másodikként száll be.

A lemezborítókat elnézve meg van közös vonás, nem is kevés :-D asszem most már biztos elmegyek majd egy koncertetekre... 

Előzmény: Stms (29)
TheRover Creative Commons License 2005.10.05 0 0 30

Nem is tudtam, hogy így virágzik az akusztikus zenei élet Budapesten, pedig éltem ott vagy 6 évet. A Greenfields-et ismered? Ők inkább ír zenét játszanak, de az ő kencertjeiken voltam párszor.

Láttam a vazze.hu-n hogy beszélgettetek a gárdonyi country fesztiválról. Mi az általános vélemény a rendezvényről? 

Előzmény: Stms (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!