Győrben,ahol lakom,egy kávézó előtt pontosan 10 db óriási leander díszeleg. Már régóta le akartam nektek fotózni. Amúgy semmi különleges...dupla rózsás,és dupla fehér vegyesen, ill. 1 db bianco rosato,ha jól láttam. Roskadásig vannak virággal.
Nem hiába ilyen közkedvelt a leander, nagyon tud díszíteni! Bárhol is legyen színt visz a környezetbe.
Ahol én lakom még nem fedezték fel a leandert, pedig nagyon szépen lehetne vele a várost "elvileg" díszíteni. Itt előre meg lehet mondani, melyik ágyásba mi lesz, mert őrizzük a hagyományt elven mindig ugyan az van, még talán színre is.
Ilyenkor örül a szívem, hogy ilyen európai helyek is vannak idehaza is. Esztétikus, rendezett, tiszta.Csak nem vagyok benne biztos, hogy ez az érzés általános az emberekben. Nem mindenki veszi észre a szépet, vagy nincs igénye rá. De igazából az a leander nagyot lendített a hangulaton. Olyan kevés kell egy jó naphoz nem? Főleg virágok, virágok, virágok.
Én egyszer egy pár kigyökeresedett dugvánnyal azt csináltam, hogy többet összefontam, fehér illatos szimplát meg barackot, de megbántam, mert szinte a barack eltűnt, elnyomja a fehér. Nem gondoltam rá, hogy esetleg kölönböző gyorsasággal nőnek egy cserépben. Pedig jópofa lett volna:((
Pedig nem vettem észre. :)) Nem is feltételeztem,hogy más virág is lehet, és ha világosabbat láttam, betudtam annak,hogy nagy melegben fakult.
Csak most megéreztem az illatát is, és gynús lett:))
Most virágzik először egyébként ez.Nincs róla tavalyi kép sem. Tehát totális meglepetés. Örülök,hogy egyel több fajtám van :).Meg annak is,hogy elindítottál evvel a pár darabbal,mert már tudok itt a környéken cserélgetni.
Hát a képet nézve magam is úgy gondoltam, de azt azért nem akartam elhinni, hogy eddig nem vetted észre a két tövet:-) Hogy miért alakult így, arra már nem emlékszem, nem tudom szándékos-e vagy véletlen, de tény, hogy rögtön láttam benne az illatos rózsaszínemet:-)
Majd ősszel, vagy inkább tavasszal szétválaszthatod őket, még ha el kell vágni is a gyökereket, akkor sem lesz semmi baja. Szeretek többfélét egy cserépbe tenni, de nem mindig szerencsés a párosítás a növekedési tempót illetően. Ez a rózsaszín eléggé magasba növekedő típus.
Igen, a virágok is kisebbek, és jóval kevesebb, főleg a rózsásokon, azokról nem győztem leszedni az elszáradt virágokat. A fehér jobban bírta, a piros szimpla most kezd magához térni.
Köszi. Az utóbbi időben 2x is útbe ejtettelek, de hiába csengettem. De most a nagy hőségben Érden van a főhadiszállás, úgyhogy kérnék még 1 kis türelmet, fényképügyben is.
Úgy is van a nagyobbaknál. Csak nem tökéletes néhány lyuk, és néha eldugul 1-2. És az bizony baj. Mindegy, ki kell bírniuk. A lányaid ehhez képest biztos fagyoskodnak ott a nagy cammogásban, szegények.
Különben legutóbb a levélsárgulás mellett még az történt, hogy távollétünk alatt kb fele akkorák lettek a virágok, mint általában. Nálad ilyen nem volt, kisveréb?
Remélem többek nevében is, hogy most nem felejtesz el nappali képet is készíteni az erkélyedről és megmutatni nekünk!
Van nálam vízben egy adósság, csak nem jöttél érte. Na nem baj, megvár! A végén nekem kell elültetni is:-)
Visszatérve a sárga levelekhez, az igaz, hogy a rendszertelen és kevesebb locsolás ártalmas egy nyaralás alatt, de van itt más valami is. Úgy gondolom, hogy közülünk mindenkinek akad néha néha egy egy sárga levele, amit jó gazdaként nap, mint nap leszedünk. A locsolással megbízott személy azokat nem szedi le általában, és hazatérve hirtelen rengeteg sárga levelet látunk és megijedünk, pedig talán csak naponta egy akadt, csak összejöttek:-)))
Na jó, ebben már korábban megegyeztünk Kisverébbel, csak fény derült arra, hogy az a levélsárgulás csakis a virágzóakat érintette, ami alátámasztja azt, hogy a virágzóknak nagyobb a víz és a tápanyagigényük:-) Ennyit erről.
Hát nagy bátorság lesz itt hagyni őket ilyen hőségben. Most aztán tényleg vizsgázhat az öntözőrendszered:-) Lehet minden cseréphez kettő ilyen tartály kellene.
Egyébként most megint állóképességi próbának lesznek kitéve szegények, mert 3 napra melmegyünk, mert péntekig megint nem lesz senki, aki adna nekik vizet. Elvben normális nyári időben 3 napot simán kibírnak (persze jól belocsolva, vagy 20 2 lioteres műanyag palack csepegtető teletöltve, a kisebbek árnyékba téve), kiváncsi vagyok, hogy ezt a hőséget hogyan viselik. Szerintem, ha nem lesz nagy szél, gond nélkül túl fogják élni.
Nálunk most is u.úgy( sőt még szebben ) virágzanak, mint amikor elmentünk, pedig akkor is, most is u.úgy voltak/vannak tápozva. A locsolás viszont nem volt a legtökéletesebb. Akkor volt levérsárgulás, de hazajövetelünk után egyből megszűnt. Szóval a levélsárgulás oka - a gazdi hiánya okozta frusztráció mellett - csakis az alig elégséges, rendszertelen locsolás lehetett, semmi más. Vsz nálad is.
Hát ha mostanában úgy reggel hét óra körül jönnél, akkor érdemes lenne, de később..., na meg este, akkor nagyon jó! Dehát ez így van mindenkinél mostanában. Szívesen látlak bármikor:-)