Kb.160-170 dugványt hoztunk,abbol eddig kb 65 pusztult ki.kb.még ugy 30-35 az ami zöld,hajt csak még nincs gyökere ezért akváriumban van,a többi már becserepezve,5-6 már virágzott is,arra azonnal cimkét teszek.
Citrusdugványokbol egy kipusztult, a többi még zöld,de nem hajtott eddig.
Ja, a citrus oltásokról, a felső így első nézésre (szag és levél alapján) nagyon keserű narancs gyanús, volt nekem már magnövényem ilyenből és eléggé hasonló.
A másik középső nehezebb ügy bár első ránézésre tiszta hystrix jellegű, illata citromos (De a savanyú citrom sem lehetetlen). Az alsó nem hajtott ki de citromos szagot éreztem annál is. Egyenlőre még elég amorfak a levelek, úgyhogy a következő kihajtásnál már okosabbak lehetünk.
Persze, de egy kicsit megették a takácsatkák a csúcsrészét, de mintha kezdene rendbe jönni. Ha nem gáz akkor viszem. Korábban kell lelépnem így is, hogy odaérjek. Kb 5-től jó nekem.
eddigi tapasztalataim szerint tartani könnyü,hideget meleget kibir,vastag levelei ellenére az idöszakos vizhiányt is elviseli,ezzel szemben virágzásra késztetni már sokkal nehezebb.
A kertészetin,legutolso informácioim szerint október 14-15-16-lesz az öszi mini-kiállitás(azért igy irom,mert kb harmada,negyede csak a tavaszinak,de pl.tavaly tetszett.)
A Hortus Hungaricus most fejezödött be,minden évben szeptember utolsó hétvégéjén van,nézd meg a naptárad 2006-ban és jelölt be mikor lesz jövö évben legközelebb.
Meg tudod pontosan mondani, mikor lesz ez a kiállítás a Kertészetin? (És mi az a Hortus, amit emlegettek?)
Szóval akkor elég gyorsan növő növény, ugye? A tartása könnyű? Úgy értem nem igényel különösebb szakértelmet és hocus-pocust? (Lakásban tartanám, nyáron erkélyen)
Egyébként gyönyörűek a képek, köszönöm mindenkinek!
Ültesd át a nem virágzó strelidet egy tápanyagdús,legalább 20 l-es közegbe! Sajnos a streli nem díjazza a bonsai jellegű tartást,néhány literes edényben csak tökkencs leveleket hoz,virágot csak hosszú évek múlva - talán - mert nagyon terjedelmes a húsos gyökere vízraktározást végez a száraz,pihenési időszakában,Dél-Afrikában. Új,citromsárga változata is gyönyörű :
Nekem van egy tövem amit tavaly vettem nagyon kicsin, még nem virágzik de kétszer akkorára nőtt már. és tavasszal ültettem magot, négyből egy kelt ki de az elég gyorsan, a többi mag eltünt a földben. De ismerek olyat akinél már virágzott. és most kapok fehérben, csak el kéne mennem érte.