Illetve hát nem amilyennek elképzelted, hanem amilyen a képen van:-)
Mesélnél arról valamit, hogy miképpen vásároltál ott, személyesen, vagy csomag ... Láttad-e a kertészetet, vagy olyan nincs is, csak neten lehet venni?
Hát igen, ez a bordó elég kicsi virágot ad, talán tényleg az össze virág közül a legkisebbet. Nekem is van egy jó nagy bokor belőle, éppen az előbbi "kibátorkodáskor" szedtem le róla a hervadtakat, szerintem az idén kisebbek, mint máskor szoktak lenni. Ez a kis szél egészen elviselhetővé teszi árnyékban a kinti létet, de azért....
Nem , hanem hogy magról van:-) De érdekes módon ez még az első próbálkozásom eredménye, akkoriban lettek a legérdekesebb magoncaim. Azóta nem sikerült ilyet összehozni, bár sok másféle bordó van, de ezt egyik sem közelíti meg. Nyílván azóta nem ültettem olyan leandernek a magját, bár még van vagy 100 tő, aminek virágoznia kellene az idén.
Nekem viszont talán a legnagyobb virágot egy bordó produkálja, de ezt a boltban nem árulják:-( Nekem sok sok vízbe és sok sok türelembe került:-)Persze nem jön le a színe, egészen sötét bordó, bársonyos felülettel, kitárulkozva és nagyon nagy.
Ez tényleg gyönyörű! Remélem valami ilyesmi lesz végre amit legutóbb vettem. És elég nagy virágai vannak! Éppen készültem kérdezni, hogy jól láttam-e eddig (másnál, mert sajnos nekem még nincs) hogy a bordók virágai kisebbek, mint a többi szín esetén?
Ja persze, meg fényképen is:-) dehát tőlem lehet, én sem bánnám! Ha jól emlékszem elősegítette annó a leanderekbe beleszeretésemet azt a piros, fehér sövény (ha jól emlékszem) a Colombóban:-)))
Pár növény a bimbózat kihozatala után nem 3 ágat hanem négyet hajt! Lehet csak nekem furcsa. Szegényeket nem győzöm napi 2× locsolni! Ha jól belegondolok még az átültetés (3 hete) előtt kaptak rendesen substrált heti 2×3 -szor április végétől kezdve!
Én itt tanultam azt is, hogy nincs igazi piros leander. Így amikor az eladó pirosnak mondja a leanderét, rögtön megkérdezem bordós piros, vagy ciklámenes? Van, hogy tiltakozni kezdenek, hogy dehogy, igazi piros, és a mellette lévő piros muskátlihoz hasonlítja. Ebben az esetben még (utoljára!) bedőltem, hát ez is rózsaszín lett. De amelyik rögtön kijavítja, hogy inkább bordó, az levizsgázott előttem megbízhatóságból. Így vettem a múlt héten egyet, a bimbói elég sötét pirosnak látszanak, úgy érzem végre tényleg lesz piros -ill. bordó- leanderem is.
Hát a baj csak az, hogy tényleg nem látott még senki piros leandert! Nekem most több olyan is nyílt, ami akár pirosnak is mondható valamely napszakban, de előbb, utóbb kibújik belőle a bordó. Persze az is szép, sőt, a rószaszínes árnyalatakhoz jobban is passzol:-) Ma is nyílt egy új, a férjem mondta, na, ez tényleg piros! Lehűtöttem:-) Bár tény, hogy nagyon jó színe van! Csak azt nem értem, miért nem jó az árusoknak az, hogy bordó, szerintem annak is van keletje, miért kell hazudni???
Azt hiszem, le fogom vágni róla, hiszen úgyis csak elcsúfítja a növényt. Az ok, ami miatt még nem tettem meg, hogy nagyon vártam a virágait (plusz nektek akartam megmutatni, nem-e leanderrák első tünete). Ezt is pirosként adták el nekem, bár manapság már a szemem sem rebben, hogy már a 4. pirosként eladott leanderen nyílik egyszerű telt rózsaszín virág kevés fehér cirommal.(Megedződtem a kék leanderrel történt átverésem óta.) Úgy látszik, a piros a legkelendőbb szín a piacon, így tudják leghamarabb eladni. Tisztelet a kivételnek, mert azért vannak megbízható árusok is, csak ez több rosz tapasztalat árán derül ki.
Mifelénk, mármint a fórumon, inkább az osmocote a divat, nem a birkatrágya, az előbbit könyebb beszerezni, kevesenek van otthon birkájuk:-))) De a vásárolt marhatrágya is állítólag egész hatásos.
Hát azt hiszem ezt a hajtatást egy kicsit túlkomplikálod. Én csak beteszem vízbe, akármibe, sokszor valami pohárba, persze vannak "direkt" üvegeim is, aztán a konyhában, árnyékban, szépen kigyökereznek, ennyi. Az meg érdekes, hogy te a zöld hajtásra esküszöl, Rágica pl. a fásra, jómagam a kettő között, vagyis a félfásra:-)