Hát sajnos nem kell ki egy sem a pisztáciából, ami nek volt már 3 centis gyökere annak a rügyét még kihajtás előtt megette a rothadás, pedig szabad levegőn volt.Hogy ezt miért csinálja...:((
Egyébbként az egész csomagból 3-nak volt esélye, mert csíráztak, aztán persze megette a baci. Valami olyan közegbe kéne vetni, amit Antibiotikumos vizzel locsol előtte az ember, hogy ebben csírázon. Lehetséges ez? Biológusok?
Majd meglátjuk.Sajnos a kesudionak rossz a kelési aránya.Sokáig egy sem kellt ki,tavaly szinte mind,aztán a hidegtöl elpusztultak és csak egy darabom maradt.Most ujbol probálkozom.
A másik topicban nem volt szerencsém. Ott egyeduralkodónak tűnnek a mezei virágok. Tudtok abban segiteni, hogy ezek mik?
A második egy kb. másfél méteres tüskés fa, ennek kinagyitott megeredt dugványa a következő kép. Nyáron szép jázminillatú citromvirág-kinézetű virágai vannak, ilyenkor bordóra vált a levele.
Beleolvasgattam a topic elejébe, a ventilátorprobléma az üvegházban megoldódott már? Csak azért kérdezem, mert találtam egy kifejezetten ventilátorokra szakosodott boltot: a 13. kerület, Victor Hugo - Pozsonyi út sarkán található. Jó egy hónapja voltam ott, csak most jutott eszembe. Azóta csak nem zárták be. Szóval ott lehet próbálkozni, akit érdekel. Gáborke, köszönöm mégegyszer az Eucalyptust. Azóta rendszeresen szagolgatom, nagyon finom és szép növény : )
Na hírem van. A pisztáciából kb 35 magot elvetettem szerdán, (jó felecsomag).
Mivel gyorsan csírázik ma már lehetett látni melyik rohadt be. Hát egyetlen egy növesztett egy 1 centis gyököcsként. A többi nem valószínű hogy bármit is csinálna már. És ez az egy is csoda(persze még ez se biztos hogy megmarad), mert másfajta magból szoktam vetni(héjasan árulják), ez viszont hántolt volt és mikor kibontottam már látszott hogy sok esély nem szabad adni neki. Kiváncsi vagyok a másik felére a magoknak.
Kb.160-170 dugványt hoztunk,abbol eddig kb 65 pusztult ki.kb.még ugy 30-35 az ami zöld,hajt csak még nincs gyökere ezért akváriumban van,a többi már becserepezve,5-6 már virágzott is,arra azonnal cimkét teszek.
Citrusdugványokbol egy kipusztult, a többi még zöld,de nem hajtott eddig.
Ja, a citrus oltásokról, a felső így első nézésre (szag és levél alapján) nagyon keserű narancs gyanús, volt nekem már magnövényem ilyenből és eléggé hasonló.
A másik középső nehezebb ügy bár első ránézésre tiszta hystrix jellegű, illata citromos (De a savanyú citrom sem lehetetlen). Az alsó nem hajtott ki de citromos szagot éreztem annál is. Egyenlőre még elég amorfak a levelek, úgyhogy a következő kihajtásnál már okosabbak lehetünk.
Persze, de egy kicsit megették a takácsatkák a csúcsrészét, de mintha kezdene rendbe jönni. Ha nem gáz akkor viszem. Korábban kell lelépnem így is, hogy odaérjek. Kb 5-től jó nekem.