Keresés

Részletes keresés

kittus88 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 576

Sziasztok!

Pár információra lenne szükségünk Dominicaval kapcsolatban.

A repülőnk március 13.-án éjszaka érkezik Santo Domingóba, de mi 15.-én este indulunk csak tovább.

Szeretnénk egy-másfél napra elmenni Samanaba, bálna nézős túrára, körbenézni a félszigeten, vízesésben fürdeni, meg még amit érdemes.

A legrugalmasabb az lenne, ha a reptéren bérelnénk egy kocsit, és az új

autópályán felautóznánk, csak nem találunk interneten, és térképboltokban sem olyan térképet, amelyen szerepelne.(hol lehet ilyen térképet találni?)

Valamint abban sem vagyunk biztosak hogy ez veszélytelen.

( utak, dominikai söfőrök, lopások ?)

Második alternatíva, hogy a nagy csomagjainkat leadjuk egy megbízható csomagmegőrzőben, és elmegyünk távolsági busszal, viszont úgy tudom, hogy sem a reptéren, sem a hajókikötőben sincs csomagmegörző. (jól tudjuk?)

Köszönünk minden információt a kérdéseinkel kapcsolatban, vagy ha valakinek

lenne jobb ötlete annak még jobban örülnénk.

Köszi

Kitti és András

Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.25 0 0 575

Lacoste

Bármikor hívhattok, az idöeltolódás az -5 óra az europaihoz képest. A Helicopter az sajnos az ilyen 3 fövel lehet számolni, viszont az árakat is pontosan ugy kalkuláltuk hogy megérje két embernek, normális esetben 200 USD per fö (30 perc), igyekeztem egy kis promot csinálni, de majd meglátjuk. Szerintem hivjatok, vagy kuldjétek el az e-mail cimeteket aztan megtudjuk beszélni a továbbiakat.

09.00-24.00-ig hívható vagyok,

DG

lacoste28 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 574

S Lancy!

Publikus a szamod?Elkuldened a freemail cimemre??

Kosz.

Lacoste

Előzmény: sirLancy (573)
sirLancy Creative Commons License 2009.02.24 0 0 573
HI!

Köszi az infót. Tudnál kalkulálni egy költségvetést a Santo Domingo kirándulásra? 2 v. 4 főre autos költségek, esetleg egy ebéd belépők és a te időd (autos vezetés, idegenvezetés stb).

thx

L
Előzmény: Dom_Guss (570)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 572

D Guss!

Koszonjuk az infokat.Ennel a tipusnal-kilove,hogy 4-en menjunk SirNickiekkel :),ha csak valamelyikunk nem vezet.:)

Ha felhivlak az neked pezedbe kerul,vagy tudsz ingyen hivast fogadni?Nem szeretnem terhelni a penztarcadat,mert meg Te teszel szivesseget,adsz tanacsokat.Lenne par kerdesem,mikor tudnalak hivni?

Lacoste

Előzmény: Dom_Guss (570)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.24 0 0 571
Elelejtettem mondani hogy a 4 személyes helicopter elönye hogy nem kell veszekedni hogy ki üljön az ablak mellé.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.24 0 0 570

SirLancy, Lacoste

A javaslatom a következö lenne: ha együtt jöttök , ha külön ettöl függetlenül.

Elmennék Punta Cana-ra, (mindjuk úgy hogy hajnal 4.00 kor ott lennék) érkezés Santo Domingo-ra 8.00. városnézés, az ország bemutatása, kultura stb. és ezen a napon be tudnánk iktatni egy helicopter túrat (Santo Domingo- Quitasueno- San Critobal) amelyröl szépen lehet látni a várost, a tengerpartot) Kb. este 11.re érnénk vissza.

Helicopter: Robinson R44 , 4 személyes. (1 pilota+3 utas)

Tarifa: 360 USD egy tour 30 perc. Ha 3 személy utazik akkor 120USD fejenként, ha 2 személy akkor 180 USD fejenként.

600 USD egy tour 60 perc. 3 személy estén 200 USD per fö, 2 személy esetén 300 USD per fö.

Egyébként rendkivül izgalmas és maradandó emlék, pótolhatatlan látvánnyal.

Jó lenne tudni hogy együtt szeretnétek jönni, vagy külön-külön. Ha külön-külön akkor hány fö, együtt hány fö, stb.

DG.

Nicki25 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 569
szia Lacoste,

SirLancy 21 éves :) párja vagyok
szivesen csatlakozunk a helikopteres útra, ha elférünk annyian, de a márc 15 nekünk nem jó, ahogy a párom is írta mi aznap indulunk csak el itthonról...
N
Előzmény: lacoste28 (567)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.24 0 0 568

Ok, a Helicopteres útra a választ még ma elküldöm. IWIW???????????? Az micsoda????

Előzmény: lacoste28 (567)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 567

DG!

Mivel nem tartozkodun tul hosszasan Dominikan,sajnos egy napnal nem terveznenk tobbet a fovarosban.Nem volt olcso a szalloda-teljesen ellatassal(AI),ezert penzkidobas lenne napokig "tavol"lenni.Olvastam rola,hogy indulnak buszos,csoportos turak a fovarosba,ami egesz napos program es talan igy tobben biztonsagosabbnak is tunik.Jonak tunt az ut leirasa.De a helikopteres uttal is felkeltetted az erdeklodesemet.Ugy mennyibol jonne ki,hogy mondjuk kora delelotti indulassal,s kora esti erkezessel.Mennyien ferunk el rajta,mert lehet,h Sir Lancy-ek is csatlakoznanak.Ha eljonnel Punta Cana-ra,azzal nagyon megtisztelnel engem,minket.Jo lenne egy ott elo honfitarsunkkal talalkozni es megosztani a tapasztalatokat.(foleg Te meselnel:)))  ).A helikopteres ut  valoszinuleg marcius 15.-en lenne aktualis,ami egy vasarnapi nap.Erdeklodve varom a valaszodat.

SLancy!

Bejeloltelek az iwiw-en.

Lacoste

Előzmény: Dom_Guss (566)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.23 0 0 566

SirLancy,

Bocs csak most olvastam a hozzászólásodat amit az utazási irodákról írtál, annyit szeretnék csak hozzáfüzni hogy nagyon sokan igy vannak ezzel, az irodák eladják az utat, bezsebelik a sok dollárt vagy eurot, azt mehetsz isten nevével. Pontosan ezen szeretnénk mi változtatni, innen , Dominikaról, és ugy néz ki hogy egyre népszerübb a dolog. Majdem az összes szállodáról van tapasztalatunk, és mindenkinek az igényei szerint probáljuk összeállítani az útját. Tehet mi nem egy elöre megszervezett utat adunk el, hanem az ügyfél állitja össze hogy hol , mit , mikor és hogyan. Amivel mi sokkal többet tudunk nyújtani hogy nem csak a szállodák hanem már a kiutazásnál tudunk ajánlani vagy segíteni az ide és visszautazásban, és ami nagyon sok embert érdekel az az itteni programok, lehetöségek látnivalók. Azon kevés europaiak közé tartozom akik garantálatan az egész szigetet ismerik, és azért azt elmondhatom hogy rengeteg érdekes és látnivaló dolog van a szállodákon kívül. (pl. most februárban van a La Vega-i Carnevál, szerintem a rio-i carnevál után a második leglátványosabb).

DG

Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.22 0 0 565

SirLancy, Lacoste!

A repülös dolog az Bavaróból indul, 99USD+16 TAX. Létezik transfer a hotelból a repülötérre kb 15-30  USD fejenként. Naponta vannak járatok, Cessna tipuso gépekkel.  (Bavaro-Punta Cana már szinte egy település)

Autobérlés az kb 80 USD tól indul, hitelkártya es nemzetközi jogosítvány az elengedhetetlen.

A Helicopterröl még kérek 1-2 napot az illetéke Puerto Rico-ban van, még nem tudtam vele beszélni.

Ami érdekesség hogy repülövel az érkezés Santo Domingora az a Dr. Joaquim Balaguer Repülötérre történik, kint van a városból, mégegyszer taxi.

A Helicopter a Maleconra érkezik a város tengerparti közepére.

Bármilyen kérdés irjatok vagy hívhattok is.

A kisrepülögépes útról van hivatalos honlap is : www.takeoffweb.com

DG

Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.22 0 0 564

SirLancy!

Utána nézek, a kisrepulö az 105 USD tól indul,per fö  ez csak egyirányú út.

Addig is küldök egy linket izelítönek:

http://www.youtube.com/watch?v=cpAcFULrm8o

Most búcsuzok, kezdödik a Santo Domingoi éjszaka, haha

DG

Előzmény: sirLancy (563)
sirLancy Creative Commons License 2009.02.22 0 0 563
hi

ez a helikopateres tura engem is erdekelne ha emberi aron kijon hany szemelyes a helikopater?

thx

L
Előzmény: lacoste28 (560)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.22 0 0 562

Még egy dolog, tudnom kellene hogy mennyi ideig szeretnétek Santo Domingon lenni. Azt tudni kell hogy a repülési szabályok és az itteni irányítasi rendszer miatt csak NAPPAL van közlekedés, és ha igazán jol akarjátok érezni magatok akkor min 2 nap de ez befolyasolhatja az árakat is. Azért megpróbálom mind a kettöt megnezni. Itt 5 óraval vagyunk hátrább egyébként bármikor hivhatsz éjjel nappal. Amugy ha nem találkozunk a telefonszámom mindenképp érdekes feljegyezni mert ha valami segitségre van szükséget itt akkor tudok segiteni. Tagja vagyok egy szolgálatnak akik a bajbajutott külföldieknek segitenek.

DG

Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.22 0 0 561

Elnézést épp egy megbeszélésem volt, nem tudtam válaszolni. Holnapra összeállítom neked milyen lehetöségek vannak, a Helicopteres dolog a legegyszerübb mert a sógorom a pilota. Azt is lehet hogy elmennek értetek Punta Cana-ra és helicopterrel mentek vissza, vagy forditva, a repülöt is lehet kombinálni ugyan igy. Azért érdemes végigmenni autoval is. Érdekes.

DG

Előzmény: lacoste28 (560)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 560

Dom Guss!

Probaltalak hivni 5 perce,valoszinuleg merultel.:)

Arban mennyibe kerul a helicopter,vagy a kisrepulo Santo Domingoba?Van jarat naponta tobbszor,vagy hogyan mukodik?Kosz?

Lacoste

Előzmény: Dom_Guss (559)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.21 0 0 559

Szia Lacoste!

Köszönöm, bár még az oldalam nem teljesen kész igyekszem minél elöbb befelyezni.Egyébként én Santo Domingo élek. Punta Cana-ról Santo Domingo-ra eljutni autóval normális esetben 4 óra de lehet akár 6 is, jómagam többször megtettem, aki nem ismeri az utat annak jóval nehezebb, táblák nem nagyon vannak. Az út minösége sok helyen kritikán aluli, a jobb szakaszokon is vannak néha akkor gödrök hogy kb 60-70 cm mélységüek is lehetnek, esöben pedig láthatatlanok. (most nem esik annyit). A vezetési stilusa az embereknek az inkább hasonlit a Forma-1.re. A kaminok pedig még nagyobb veszélyt jelentenek, (sajnos sok külföldivel történik baleset) azaz ha auto lesz a választás akkor nagyon óvatosan. Probléma a tapasztalat hiánya lehet. Van két másik lehetöség, Helicopter vagy Kisrepülö. A Helicopter az látványosabb a Kisrepülö az olcsóbb. Biztonság szempontjábol a Helicoptert tudom ajánlani. (Hirtelen vihar esetén bárhol leszáll, és Helicopter sokkan több van jó állapotban mint kisrepülö. Mindhárom alternatívában tudok segíteni, nem gond. Santo Domingo-t érdemes megnézni de legalább két nap szükséges, ha ismerni akarod az igazi "karibi" életet akkor érdemes. Ajándékot itt kb negyedannyiért tudsz vásárolni mint Punta Cana-n, általában festmények, italok, szivar, ruhák stb. amit a túristák álltalában vásárolnak. (példa: egy szép festmény Punta Cana-n 6000 Peso, ami 42.000 Ft. ugyanazt itt megkapod akár 1500 ért ami 10.000Ft)A helyi népszerü italok az a RON BRUGAL (rum) és a PRESIDENTE sör. A szivarok közül legnépszerübb az AURORA, de szivarból elég sok fajta van, egyébként kevesen tudják de a nagyon hires és közismert kubai szivar az dominikai eredetü.

Santo Domingo érdemes megnézni: Faro a Colon, Zona Colonial, Conde, Fortaleza, Plaza de la Bandera, Cueva de los tres ojos, stb. 

Az étkezési szokásokról annyit hogy kedvencük a sertés és a marhahús bár ára miatt inkább mindenki csirkehúst fogyaszt. A köretek inkább érdekesebbek mint a Yuca, Papa, Batata, Mangu, Platano, Guieno, Tostones. Tipikus étel a Mofongo, guineobol készül a zöld banánhoz tudnám hasonlítani. (a banán szót itt nem használják)

Ha esetleg bármiben tudok segiteni vagy kérdés,szervezés,idegenvezetés

E-mail:muchoviaje_rd@live.de

Tel.: (00-1)-809-864-5862

DG

Előzmény: lacoste28 (558)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 558

Dom Guss!

Jo az oldalad.

Kerdesem lenne.szerinted erdemes megnezni a fovarost Punta Cana-rol?4 ora vezetes,200 km-re van,igaz?Vagy erdemesebb repulni??

Mit ajanlanal meg,hogy feltetlenul nezzuk meg Dominikan?(Saona-island biztosan)Melyik helyi italt igyuk?(En jomagam Jack-es vagyok,de ott valoszinuleg valtok koktelokra-rumra,lehet meg egy-ket szivar is lemegy majd,pedig nem dohanyzom).

Mit erdekes onnan hozni ajandekba,emlekbe?

Valaszaidat elore is koszonom?

Mint ha azt olvastam volna,hogy Te Eszakon elsz D-an.Van valami helyi finom etel?

Lacoste

Előzmény: Dom_Guss (557)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.02.20 0 0 557

Olvastam egy összehasonlítást a Maldiv-szigetek és a Dominikai Köztársaság homokszine és a víz színét illetöen. Egyetértek abban a hogy Punta Cana-val vagy akármelyik ismert látogatóhellyel összehasónlitva a homok nem olyan fehér és a víz színe sem ugyanaz. Viszont el kell hogy mondjam van olyan partja a dominikai köztársaságnak ahol fehérebb a homok és legalább olyan kristálytiszta a viz mint a Maldiv-szigetek egyes helyein. Úgy hívják "Bahia de las Aguilas" ( Sasok partja) az egyetlen probléma hogy csak hajóval (cruser) vagy csónakkal lehet megközelíteni, Pedernáles tartományban találhato, délnyugaton, kb. 4-4 és fél óra autóval Santo Domingo-tól. Egyetlen egy darab hotel sem található, túrista is csak elvétve. Ha valakit érdekel és szeretné látni szervezek arra útakat, (Baní-Barahona-Laguna de Oviedo- Bahia de las Aguilas - Lago Enriquillo)

(Kétszer volt Maldívon itt meg 7éve élek. ) 

saját honlapomon ezen a linken látható egy pár kép:

http://www.muchoviaje.es.tl/Bahia-de-las-Aguilas.htm

(sajnos ezek nem saját képek, nemrégen ellopták(( a mindenapi élet része))  a külsö memoriámat ahol 7év teljes fotoi voltak az összes itteni utamrol, szerencsere azért sokmindenröl volt másolatom)

Alexander12 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 556
Dominikára utazóknak figyelmébe ajánlom Sosuán lévő búvárbázist! Magyar család üzemelteti, továbbá olcsó szállás és autó bérlésre is van lehetőség! Email: divedivedive.sosua@yahoo.com  Skype: buksika3040   Tel: +18292625256

Keressétek Renátát
Nila 1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 555
hellóka.Teljesen igazad van.Én is vezettem egy utazási irodát csak persze lelkiismeretesen.mi mindig a Corall Tourssal utazunk Dominikára,mert figyelmesek.Minden évbe üdvözlőlapot kapok tőlük a szüli és névnapomra is.Ha éppen nem Dominika a cél Akkor leszervezem magamnak és ismerőseimnek is.Ha segithetek bármiben irjatok.Már csak hobbi szinten foglalkozom utazással,de tudom kivel hova érdemes menni.ÜDV.NILA
Előzmény: sirLancy (554)
sirLancy Creative Commons License 2009.02.19 0 0 554
Szia!

Köszi a jókívánságokat! Persze hogy nem idiota de azert irtam le azt a kis beszelgetest mert furcsa volt az utazasi irodista hozzaallasa. Most jon a sznobsagom... Lassan semmit nem fogok elvarni senkitol, mert egyreszrol ne legyen kulonbseg (kiszolgalasban stb) azok kozott akik 20e ft fizetnek be es azok kozott akik 1,5 millat, masreszt elvarnam hogy esetleg egy kavet v asvanyvizet kapjak az ido alatt amig ott vagyok (30-40 perc) ne nekem kelljen telefonalnom 1 heten keresztul hogy megkapjam a foglalas visszaigazolasat (kapok 1 faxot amin 4 fekete csik van es ki is takarja a fontosabb dolgokat). Raadasul mindent haritanak mivel nem az o utjuk csak aruljak igy kenytelen vagyok kinyomozni ki szervezi az utat es oket kerdezni a reszletekrol (sznobsagom vege).

Nemtoom kinek kell ma Mo.-on lenni hogy ne egy munkajat unottan vegzo felkeszuletlen valakivel uljek szemben ugy hogy jo sokat fizetek is nekik.

L
Előzmény: Nila 1 (553)
Nila 1 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 553
Szia Nila vagyok.Az hülyeség,hogy aki dominikai utat befizet nem ir a forumba,mert nem mindenki idióta akinek pénze van és megteheti,hogy utazik. Dominika nagyon szép hely mi már kétszer voltunk Punta Canan a Carabela hotelbe.Én mindenkinek ezt a szállodát ajánlom,mert nrm tul nagy de nagyon szép és csalédias.Kedvesek a pincérek és az egész személyzet.Nekünk már mire megérkeztünk a vacsorához az asztalon várt az ital,mert megfigyelték,hol szoktunk ülni és mit iszunk.Saona nagyon jó.MIkor mi voltunk egy magyar sem volt,de feltaláltuk magunkat pedig nem beszélünk nyelvet.Jó utat kivánok nektek és bizzatok Dominikában,mert nincs szebb és jobb hely a világon.Üdv.NILA
Előzmény: sirLancy (549)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 552
kertlay@freemail.hu
Előzmény: sirLancy (551)
sirLancy Creative Commons License 2009.02.18 0 0 551
hi

irtam neked e-mailt de visszadobta a lacoste28@freemail.hu cimet
olvasom minden nap az ide tartozo email cimem irj oda nyugottan

L
Előzmény: lacoste28 (550)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 550

tudsz adni e-mil cimet??

L

Vagy(tok) az iwiw-en?

Előzmény: sirLancy (549)
sirLancy Creative Commons License 2009.02.18 0 0 549
Hi!

Mi 09.03.15-09.03.28 ig a Iberostar Bavaro ban leszunk a neckermann szervezeseben.
Irtam mar ide hogy ha valaki akkor Dominikan jar barmire nyitottak vagyunk (jomagam 34 a parom meg 21 (31) eves). Elmeletileg jon jopar magyar is velunk az utazasi iroda szerint, de azt mondtak ne remenykedjek hogy a forumokon osszeakadok veluk mert idezem: "Akik ilyen utra fizetnek be azok nem nagyon irkalnak internetes forumokba".
Mosolyogtam egyet es azt gondoltam ez azt jelenti, hogy tul sznob vagyok gepelni?

:)

L
Előzmény: lacoste28 (548)
lacoste28 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 548

SirLancy!

Ne pihenjetek,porogjetek fel! :)

Titok,hogy hol szalltok meg?Punta Cana-ra jottok?Orulnek,ha par magyarral sikerulne osszefutnom Dominikan.Akar el lehetne menni egyutt a Saona-szigetre is.En ugy tudom,hogy 4 ora autobusszal Santo Domingo.Lehet elrepulunk,ha tobb annal.Meg nem allt ossze a kep..

Pontosan mikor mentek?Akartok talalkozni egy ital erejeig velunk?

sirLancy Creative Commons License 2009.02.17 0 0 547
Lacoste!

2005 ben voltunk Dominikan de akkor egy last-last minute low price uton mert akkor nem alltam tul jol anyagilag de el akartam menni megnezni a Karib terseget.
A hotel eleg kozepszintu volt de a feher homok (75%ban olyan mint Maldivon) es a kek tenger (80% Maldivhoz kepest) karpotolt csak 1 hetig voltunk igy csak pihenes lett belole.

Most marciusban 14 napos fullosra megyunk de most csak nyugalmat akarok (remelem nem lesz terero). Talan par fakultativ programra elmegyunk: delfinuszas, lakatlan sziget tura, teherautoval be a dzsungelbe (erdekes hogy minden program 100 dollar) :).

Sajna mint megtudtam minden mas nagyon messze van 6-10 ora busszal. Sztm egy masik dominikai ut lesz az ahol az eszaki reszt a varosokat megnezem, persze a pihenes sem fog kimaradni.

ui: a hotelben dolgozo emberek nagyon orulnek es halasak 1-2-5 dollar borravalonak is
(eleg szegenyseg lehet ott is a hatterben)

L
Előzmény: lacoste28 (544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!