Ezek nagyon jól néznek ki. Ha előbb mutatod, lehet, hogy rendeltem volna egyet kipróbálásilag, mert most rendeltem egy Schatten pickupot, hozzá lehetett volna csapni, aztán ócóbb a szállítás.
Kipróbáltam a rezoboxos D lyukas Furcsot. Brutális hangja van, olyan, mint a korai Django lemezeken a gitároknak. Konkrétan nem is csattog, hanem röfög, és nagyon hangos (lényegében nem is hangos, hanem ordít, kis helyeken simán elmehet erősítés nélkül). Kényelmes is, meg szép is. (Csak az ára, csak azt tudnám feledni, és akár kéne is...)
"You won’t easily come across a Maccaferri D sound hole guitar, as they are very rare. Some years ago, I had to do a repair on Maccaferri number 423 owned by Nous’che Rosenberg. During a concert he accidentally bumped the guitar and punched a hole in the side of the guitar (photo mac 423-12). I was able to repair it by pressing it inside out maintaining the original wood. I took some foto’s of the inside of the guitar. Maybe you are wondering where all the dust is coming from? Nous’che explained that he tended to tip off the ashes of his cigarete in the body of the guitar. ‘Keeping it dry inside’ was his motivation."
Ohh, en szeretek berhelni, kiserletezni, a mandomra pld nagyon bejott ez a forma..hangosabb, szebben szol mint a cumbarland/meregdraga ebony bridge. Design by Red Henry.
Lehet, csak kevesebb rezgést visz át. Nem hiszek a csodákban, ha valami bevált, az azért vált be, mert jó. Márpedig ezek a húrláb technológiák egy ideje már jól tartják magukat, mind gitár, mind vonós szinten.
Nézd meg egyszer a Furch Django-kat. Kívülről szépek, kényelmesek is, de a belső merevítés viszont nem az eredeti, hanem Furch papa fejlesztése. Nos, nem tudom, hogy ez hallatszik-e rajta (nem vagyok ekkora szakértő), de valamitől nem az igazi a hangja, úgyhogy nem kéne egyik sem, még reális áron sem (a rezonátorosat még nem hallottam, de a többi alapján az sem nagyon izgat föl, pláne, hogy annyiba kerül, mint egy igazi, csináltatott mestergitár). (De erről már volt itt vita, nem azt akarom folytatni.)
Szokták azt is csinálni, hogy fölcsiszolják a szélét (ami nincs a húr alatt), az tulajdonképpen ugyanez a módszer. Ez pl. a Furch-nál is van, ők kérték így, lehet, hogy ettől szól úgy, ahogy... http://www.furch.cz/?stranka=instrument&instrument=gie52-sr
Lehet teljesen új hangot csinálni bárminek, de a hagyományos hang csak hagyományos hangszeren jön ki.