Keresés

Részletes keresés

inch Creative Commons License 2005.10.07 0 0 89

A Nemesányival csináltatott magának egy mandolint (rendesen megdolgoztak vele).

Mostanában pedig egy Martin Backpack-el jövöget. Amilyen kis "csoffadék" hangszer akkora a hangja. Bár a Zsolti szerint kissé kényelmetlen.

by Matthew Inch

Itt a kép:

Előzmény: TheRover (87)
Stms Creative Commons License 2005.10.07 0 0 88
Zsoltinak mandolinja van. :)
Előzmény: TheRover (87)
TheRover Creative Commons License 2005.10.07 0 0 87

Köszi, voltatok egy páran... azért elég szomorú, hogy ilyen kis helyre szorultok egy ilyen bulival. Hol van ez, a lépcsőházatokban? ;-D

Palásthy Zsoltot már korábban megtaláltam a neten, asszem mandoliniskolája is van fent, ugye? Milyen hangszere van?

Előzmény: inch (85)
inch Creative Commons License 2005.10.07 0 0 86

Ennek pedig a címe:

Mandolinon vonóval! :)

inch Creative Commons License 2005.10.07 0 0 85

Na kerestem pár képet az előző évad klubjaiból!

Megpróbálom iderakni!

2005.02.13

A képen előről hátra, jobról balra: Dabousz Katrin, Kaszab Tibor, Tölgyesi Péter, Palásthy Zsolt (mandolin), Én, Szőke Tamás, Légrády Péter, Libis Attila, Nagybőgő, ifj. Vitányi Iván

inch Creative Commons License 2005.10.07 0 0 84

Söröset! :)

Ha minden igaz Várpalotaiak! És nincs mandolinosuk.

Gitárosok, azok vannak! :)

Sose értettem mit lehet pilinckázni olyan kevés húron :)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (83)
TheRover Creative Commons License 2005.10.07 0 0 83
Pálinkásat. Már akartam kérdezni, hogy a mostani vendégetek, a Bakony Country hová valósi? Elméletileg nem messze tanyázhatnak tőlünk, de sztem Veszprémben még nem játszottak. Van ott mandolinos? Netes elérhetőséget nem tudsz véletlenül?
Előzmény: Stms (81)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 82
ja, de legalább nem OFF :-D
Előzmény: Stms (81)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 81
Örülünk, hogy találsz holland lapokat, illetve te magad tzudsz hollandul. A topik nyelve egyrészt magyar, másrészt az általad adott információkat a mandolinosok nagy része ismeri. Légy szíves a - közérthetőség kedvéért - a továbbiakban tartózkodni a holland nyelvtől (legalábbis magyar nyelvű fórumokon).
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (79)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.10.06 0 0 80
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (79)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.10.06 0 0 79

De mandoline is een klein snaarinstrument (peervormige klankkast en een korte hals), vergelijkbaar met een kleine luit (!). Je bespeeld het instrument door met een kleine plastic plectrum (?!) de snaren aan te slaan.
De moderne mandoline heeft 4 paar snaren en is gestemd zoals een viool (G-D-A-E).
Het instrument is in Italië altijd zeer populair geweest (al vanaf de 18e eeuw), en werd vaak als melodieinstrument gebruikt bij een gitaarbegeleiding. In mandoline-orkesten komen soms grotere maten voor met de namen: mandora, mandocello en mandobas.

mh. mh. 

zwl Creative Commons License 2005.10.06 0 0 78
Egyetértek. Magam is - érdeklődésileg - az akusztikus, autentikusabb formák felé kezdtem vonzódni úgy 30-35 körül és az is igaz, hogy talán még több tudás kell, mint a nyomuláshoz. De az az igazi, amikor egy halk akusztikus gitár úgy szólal meg, mint az ágyúszó! Benne van a dög meg a bálnaszív! Na attól eldobom az agyam...
Előzmény: TheRover (56)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 77
Ezt elfelejtette mondani a szüleinek, mert fuvolát vettek neki.
Előzmény: toxic_twin (76)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 76

Apropó, Ian Anderson is azt nyilatkozta, hogy a kedvenc hangszere a mandolin...

TT

TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 75
Rendes nyári szabadságát tölti, azért van pálmafás ingben ;-)
Előzmény: Stms (74)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 74
Basszus... az ő? A mindenit.
Előzmény: TheRover (73)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 73
Ja. Szerény ember, az egykori világsztár szabad idejében szerényen beáll néha bőgőzni a Nickel Creek mögé. Jó mandolinos is a fickó, nagyjából annyi idős mint a mellette álló Mikulás :-)
Előzmény: Stms (72)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 72
Hehe... John Paul Jones egész jól tartja magát, ahhoz képest, hogy meghótt ezernyolcszázvalahányban:
http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/traditions/html/jpjones.html

2. megfejtés: Ennyi pilinszkás közé kell valaki tempót meg bakot tartani. :)
Előzmény: TheRover (71)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 71
Egy érdekesség: ki a kép bal oldalán látható JPJ, és mit keres ott a nagy nevek között? (1 kis segítség: nem Robert Redford)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 70
Aaazért vannak kivételek: Stones, Page/Plant, Aerosmith és még sorolhatnánk... persze ehhez meg kell spórolni a sörhasat :-)
Előzmény: Stms (68)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 69
9 Grammy... nem rossz...
Előzmény: toxic_twin (63)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 68
Én 28 éves korom körül kezdtem bluegrassolni (persze nem megy). Rockzenét a mai napig játszom, meg akusztikust is. De én lehet hogy kivétel vagyok.

Esetleg megemlítheted, hogy akusztikus hangszerrel nem ciki 40évesen színpadon lenni. Míg kopaszon, sörhassal rokkert játszani... ;)
Előzmény: TheRover (56)
Stms Creative Commons License 2005.10.06 0 0 67
Mellé még tedd oda Mark O' Connor-t és Tony Rice-t. Bőgősnek meg Mark Satz (így írják?).
Megkapod a Bluegrass Allstar-t. :)
Előzmény: TheRover (66)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 66
Basszus, egy ilyen koncertet megnéznék. Bela Fleck, Douglas, Sam Bush. 
Előzmény: toxic_twin (65)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 65
...az említett honlapon. Nem akar felrakódni itt...
Előzmény: toxic_twin (64)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 64
Fotó:
Előzmény: inch (60)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.06 0 0 63

... hát többek között. Kevesen tudják, de majdnem beszállt a Beatles-be:

Did you know...
Yes, it's true. Jerry was almost the 5th Beatle. All was set but there were creative differences. Before his death, George Harrison said of Douglas "...he was too bloody good. We were all out to have fun and he wanted to jam." It is also rumored that Jerry invented the Beatle hair style.

(www.jerrydouglas.com)

Előzmény: inch (60)
TheRover Creative Commons License 2005.10.06 0 0 62

Hát, nagyjából ez minden, amit egy évvel ezelőtt tudtam mandolinozni, kizárólag D-dúrban :-) most már megy vmennyire a G meg az A is :-/ egyébként 3 éve mandolinozok, de úgy 15 éve gitározom, úgyhogy volt némi alapozás.

Az a legfőbb bajom mandolinban, hogy nagyon nehéz elszakadni a nyak elejétől, vagy hogy mondjam. szóval nem nagyon tudok folyamatosan játszani mondjuk a 3. vagy 5. bundnál. Mindig csak "nyitott" húrokon játszom. Te hogy csinálod? Sok gyakorlás?

A hang fos, persze, de a szólók is csak jelzés értékűek. Semmi keverés meg iylesmi nem volt rajta.  

Előzmény: inch (59)
inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 61

Most egy kicsit nem leszek on-line! Húzok az egyetemre!

Majd esetleg onnan...

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2005.10.06 0 0 60
Ja arról a dobrósról beszélek (Jerry Douglas, jelenleg a Union Station-ben nyomja Allison Kraussal)
Előzmény: TheRover (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!