Sziasztok! Asashoryunak van messze a legnagyobb esélye szerintem a tornagyőzelemre, mert ahogy elnézem az ozekiket... nagyon megijedtem, mert azt olvastam, hopgy Tochiazuma közeli visszavonulását fontolgatja, mivel az istállójának vezetője, és Tochiazuma orvosa szerint nagyon sérülékeny, és előreláthatólag, ha folytatja, a jövőben is többet lesz sérült, mint egészséges. Remélem, ez nem így van. Kaionak meg ez az utolsó esélye, sokak szerint, hogy yokozuna leheseen, de ő mostanában elég gyenge, Chiotaikai sincs formában, kezdem azt hinni, hogy Asashoryu legnagyobb ellenfele Hakuho, Roho, Kotooshu, és a többi feltörekvő "újonc".
Asashoryu gond nélkül hozta Kotooshu elleni meccsét az arany színű mawashi szerencsét hozott. Úgy tűnik Kaio és Chiyotaikai is elég jó erőben van, Hakuho elég erőtlen volt Kakizoe ellen, ha így folytatja nem lesz ebből ozeki rang. Tochiazumát csúnyán becsapta Kotomitsuki.
Úgy tűnik, hogy a volt Keleti Tömb birkózói egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat. A Makuuchiban és Juryoban tizenegyen (!) vannak: 7 mongol, 3 ex-szovjet és egy bolgár. Csak most eszméltem hogy Kotooshu mellesleg az első európai Sanyaku (!). Vajon ők gondolták úttörő (kisdobos)-avatáskor? Hacsak nem csinál negatív mérleget, a májusi tornán felkerül a Makuuchiba Roho tesója, Hakurozan is. Mivel más beyában pusztítják a csankót, akár küzdhetnek is egymással...
Kulcskereséssel (shikona - meaning - rikishi - english ) találsz párezer linket, ha szerencséd van, pont jó nyílik meg. Ha megy az angol, és írsz a japcsi fórumozóknak, biztos hogy szívesen segítenek, ha nem is Jonidan 40-ig bezárólag.
Azért ilyenkor elő szoktak kerülni meglepetések, pl. Kotooshuval is számolni kell már a "nagyoknak". Szerintem Kaionak és Chiyotaikainak nincs sok esélye és az sem lepne meg, ha ezen a tornán a Végtelen Óceán végleg visszahúzódna. Ha ilyen gázosan csinálja, a főnöke vissza fogja vonultatni szerintem.
A hirek szerint Asashoryu az edzeseken bombaformaban van (ez nem jellemzo, gyakran hatraltatja serules, betegseg, vagy eppen lusta, es vegul keves edzessel erkezik a bashora). Kaio meg mindig a vallserulesevel bajlodik es alig tudott edzeni. Hakuho kozepes volt az edzeseken, bar a heten meglatogatja a Takasago beyat hogy Asashoryu ellen edzhessen. Jo hir, hogy Tochiazuma valla rendbe jott es teljes erobedobassal keszul.
A papirforma Asashoryu kovetkezo zensho (15-0) gyozelmet vetiti elore, de sosem lehet tudni.
Érdekes hogy Kotomitsukit M2-ig dobták vissza, elég peches, viszont Kotooshuval ezúttal jóindulaítúak voltak, kiváncsi vagyok hogy fog helytállni a sanyakuban.
Haru basho: marcius 13. (vasarnap) - marcius 27. (vasarnap). Banzuke: februar 28. (hetfo)
Nem olyan nehez megjegyezni: - Minden paratlan honapban van basho - Minden basho a masodik vasarnap kezdodik a honapban, kiveve a juliusit, mert az az elso vasarnap - Kiveve, ha elseje hetfore esik, mert akkor az elso vasarnap kezdodik a basho - Banzuke pedig a kezdonap elott 13 nappal van, mindig hetfon - A basho 15 napig tart :)