Keresés

Részletes keresés

sukka Creative Commons License 2005.03.24 0 0 731
Asa ezen a tornán nagyon brutál, ma úgy vágta földhöz Miyabiyama-t mintha nem nem is lenne vagy 170-180 kiló. Ezt a tornát már majdnem megnyerte és nem lenne meglepő a 15-0. Hakuho nekem kicsit csalódás de még megcsinálhatja a kacsikosit, Kotooshu viszont nagyon kipukkadt. A két vén ozeki egyre haloványabb, Chiyo nagy bajban van, de Kaionál is rezeg a léc.
turnbull Creative Commons License 2005.03.24 0 0 730
Chiyotaikait -mint fan- felszólítom, hogy vonuljon vissza, most már rendesen égeti magát. Visszanéztem pár 2000-es, 2001-es meccsét, hát ahhoz képest egy nagy nulla, hogy mint egy faltörő kos, leszalad a dohyo-ról, pontosabban lekocog. Musoyama legalább tudott rendesen övet fogni ugyanebben a 8-7-es korszakában és volt pár igen szép győzelme.

Viszont Masutoo -Tóth Attila- 5-1 mérlege nagyon szép, remélem hogy így folytatja. Így mindenképp feljebb sorolják, ha -esetleg- csinál egy 6-1-et, és a következő Basho-n is pozitív lesz a mérlege, akkor egy osztállyal fejebb kerülhet.
Előzmény: Pib (729)
Pib Creative Commons License 2005.03.24 0 0 729
Nehéz dolga van mindenkinek a sanyakuban és környékén, mert Asashoryu "kiszív" a területről 15 pluszt, és azt a 15 mínuszt a többieknek el kell osztani egymás között. És ha Kaio sem omlik össze, mint a múltkor, akkor meg még nehezebb.

Chiyotaikai helyzete szinte reménytelen, mert a yokozuna és a két ozeki ellen kéne pluszban maradni.

Hakuhóban bízom, hogy meglesz neki a pozitív mérleg. De akkor is, kezdheti elölről az ozeki kapaszkodást. Sejti valaki, hogy mi volt vele ezen a tornán?

Kotooshu nagy csalódás. Pedig az előző tornán (mostanság megy az Eurosporton) nagyon szépen mozgott.
Zombie Creative Commons License 2005.03.24 0 0 728
Ket sekiwake mindig van.
Nagyritkan lehet 7-8cal is sekiwakeben maradni (rosszabb eredmennyel semmikepp sem).
Makekoshival nincs elorelepes, ez alapszabaly, a komusubik semmikepp nem johetnek elorebb.
Kotomitsuki (M2, 8-4) es Roho (M6, 9-3) talan a legjobb sekiwake-eselyesek most, komusubi-palyazok vannak tobben is.
Előzmény: Everton (727)
Everton Creative Commons License 2005.03.24 0 0 727

kérdésem van!:

mi van akkor ha a két sekiwake is bebukja magát / ugye a két komusubi már megoldotta/

most akkor meghagyják őket sekiwakéban , nem lesz sekiwake a következő bason, vagy kotomitsukibol vagy wakanosatobol sekiwakét csinálnak??????

asa megnyerte, innen nem fog 3 at bukni.....

bár megtartották neki a 3 ozekit a végére :))))) 

HITMAN Creative Commons License 2005.03.15 0 0 726

3. napon:

Aszasórju átgázolt Kotomitsukin, Hakuho megint betlizett :( , Kaio nyert, Chiyo nem. Kotooshut megverte T.Azuma.

gambitman Creative Commons License 2005.03.14 0 0 725
Jk33w Fukuoka (1-0) oshidashi Jk33e Masutoo (0-1)
Sajnos vereséggel kezdett Attila. :(

A makucsiban nem történt semmi váratlan Asa,Kaio, Chiyo jó formában, Hakuho ha így folytatja nem lesz meg az ozeki rang, legalábbis nem most. Tochiazuma ismét kikapott :(
Cicely Horbury Creative Commons License 2005.03.13 0 0 724
Sziasztok! Asashoryunak van messze a legnagyobb esélye szerintem a tornagyőzelemre, mert ahogy elnézem az ozekiket... nagyon megijedtem, mert azt olvastam, hopgy Tochiazuma közeli visszavonulását fontolgatja, mivel az istállójának vezetője, és Tochiazuma orvosa szerint nagyon sérülékeny, és előreláthatólag, ha folytatja, a jövőben is többet lesz sérült, mint egészséges. Remélem, ez nem így van. Kaionak meg ez az utolsó esélye, sokak szerint, hogy yokozuna leheseen, de ő mostanában elég gyenge, Chiotaikai sincs formában, kezdem azt hinni, hogy Asashoryu legnagyobb ellenfele Hakuho, Roho, Kotooshu, és a többi feltörekvő "újonc".
gambitman Creative Commons License 2005.03.13 0 0 723
Asashoryu gond nélkül hozta Kotooshu elleni meccsét az arany színű mawashi szerencsét hozott. Úgy tűnik Kaio és Chiyotaikai is elég jó erőben van, Hakuho elég erőtlen volt Kakizoe ellen, ha így folytatja nem lesz ebből ozeki rang. Tochiazumát csúnyán becsapta Kotomitsuki.
gambitman Creative Commons License 2005.03.11 0 0 722
A Kaio-Wakanosato különösen érdekes lesz.
Előzmény: Pib (721)
Pib Creative Commons License 2005.03.11 0 0 721
Megvan az első 2 nap sorsolása.
http://sumo.goo.ne.jp/eng/hon_basho/index.html

Mindjárt az első nap Asashoryu - Kotooshu!
turnbull Creative Commons License 2005.03.09 0 0 720
Úgy tűnik, hogy a volt Keleti Tömb birkózói egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat. A Makuuchiban és Juryoban tizenegyen (!) vannak: 7 mongol, 3 ex-szovjet és egy bolgár. Csak most eszméltem hogy Kotooshu mellesleg az első európai Sanyaku (!). Vajon ők gondolták úttörő (kisdobos)-avatáskor?
Hacsak nem csinál negatív mérleget, a májusi tornán felkerül a Makuuchiba Roho tesója, Hakurozan is. Mivel más beyában pusztítják a csankót, akár küzdhetnek is egymással...
Everton Creative Commons License 2005.03.09 0 0 719

kösz...

ugy látom ez sem egy egzakt tudomány :))

kaio ra ia meg azumára is vagy 3 at találtam.....

Előzmény: turnbull (718)
turnbull Creative Commons License 2005.03.09 0 0 718
Bandey szumó.hu-ján talán fent van, de én nem érem el, hiába írják, hogy megy. Viszont a sumoforumon többször is láttam már, pl. itt egy link.

http://www.sumoforum.net/forums/index.php?showtopic=1315&st=0

Kulcskereséssel (shikona - meaning - rikishi - english ) találsz párezer linket, ha szerencséd van, pont jó nyílik meg. Ha megy az angol, és írsz a japcsi fórumozóknak, biztos hogy szívesen segítenek, ha nem is Jonidan 40-ig bezárólag.
Everton Creative Commons License 2005.03.09 0 0 717

jut eszembe:

nincs valakinek valami listája ahol emberi nyelvre is le vannak forditva a nevek?????

vagy link???

Előzmény: turnbull (715)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2005.03.08 0 0 716

Ezzel én magam is így vagyok.

Asashoryut csak csodálom ámde nem szeretem.

Előzmény: ALLEZ AMÉLIE (698)
turnbull Creative Commons License 2005.03.08 0 0 715
Azért ilyenkor elő szoktak kerülni meglepetések, pl. Kotooshuval is számolni kell már a "nagyoknak". Szerintem Kaionak és Chiyotaikainak nincs sok esélye és az sem lepne meg, ha ezen a tornán a Végtelen Óceán végleg visszahúzódna. Ha ilyen gázosan csinálja, a főnöke vissza fogja vonultatni szerintem.
Előzmény: Zombie (714)
Zombie Creative Commons License 2005.03.07 0 0 714
A hirek szerint Asashoryu az edzeseken bombaformaban van (ez nem jellemzo, gyakran hatraltatja serules, betegseg, vagy eppen lusta, es vegul keves edzessel erkezik a bashora). Kaio meg mindig a vallserulesevel bajlodik es alig tudott edzeni. Hakuho kozepes volt az edzeseken, bar a heten meglatogatja a Takasago beyat hogy Asashoryu ellen edzhessen. Jo hir, hogy Tochiazuma valla rendbe jott es teljes erobedobassal keszul.

A papirforma Asashoryu kovetkezo zensho (15-0) gyozelmet vetiti elore, de sosem lehet tudni.
Előzmény: Pib (713)
Pib Creative Commons License 2005.03.07 0 0 713
Asashoryu-n kívül van-e esélye másnak a tornagyőzelemre?
Kaio? Hakuho?
Estleg más? (Ezt nem nagyon hiszem...)
pilcher Creative Commons License 2005.03.02 0 0 712

Háát, máris kiderítetted milyen műszaki antitálentum vagyok...:))

Fogalmam sincs - hogy a kérdésedre válaszoljak.:(

A munkahelyemről netezek.

Előzmény: turnbull (711)
turnbull Creative Commons License 2005.03.02 0 0 711
melyik szolgáltatón keresztül nézed? Én interware-s vagyok, nem látom. Domain-átkérésnél szokott ilyen probléma lenni amúgy....
Előzmény: pilcher (710)
pilcher Creative Commons License 2005.03.02 0 0 710

Sziasztok, üdv minden szumót kedvelőnek!

Már működik a szumo. hu.

Előzmény: 1kispapa (708)
HITMAN Creative Commons License 2005.03.01 0 0 709
Na, ippeg ez lett volna az én kérdésem is....
Előzmény: 1kispapa (708)
1kispapa Creative Commons License 2005.03.01 0 0 708
egyébként ki tud mit a szumo.hu-ról?
azt láttam, hogy költözés alatt volt a múltkor, de most file not found van.
1kispapa Creative Commons License 2005.03.01 0 0 707
valószínűleg a sortörés zavart meg, de most már értem. a zárójelben az előző állapota volt, ahonnan jött.
gambitman Creative Commons License 2005.03.01 0 0 706
A teljes banzuke ide van felteve:

http://www.sumoforum.net/forums/index.php?showtopic=5486
Előzmény: 1kispapa (704)
Zombie Creative Commons License 2005.03.01 0 0 705
???

http://sumo.goo.ne.jp/eng/hon_basho/banzuke/ban_1_1.html
Előzmény: 1kispapa (704)
1kispapa Creative Commons License 2005.03.01 0 0 704
http://sumo.goo.ne.jp/eng/index.html

itt más a lista
Előzmény: gambitman (700)
gambitman Creative Commons License 2005.02.28 0 0 703
Itt is van angolul:

Jk33e Masutoo Hungary Chiganoura 23.01.1986 185 127

Az utolsó 2 szám magasság+tömeg.

Ja és ma este (19.00) kezdik az eurosporton leadni a hatsu bashot. Állítólag most már részletesebb lesz és 1 óra alatt csak 2 napot mutatnak be.
Előzmény: turnbull (702)
turnbull Creative Commons License 2005.02.28 0 0 702
itt pedig a magyar srác osztálya, Tóth Attila Jonokuchi 33 keleten:

http://sumo.goo.ne.jp/hon_basho/banzuke/ban_6_1.html

még elég sok gombócot kell megennie, de azért csak hajrá :)
Előzmény: gambitman (700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!