Asa ezen a tornán nagyon brutál, ma úgy vágta földhöz Miyabiyama-t mintha nem nem is lenne vagy 170-180 kiló. Ezt a tornát már majdnem megnyerte és nem lenne meglepő a 15-0. Hakuho nekem kicsit csalódás de még megcsinálhatja a kacsikosit, Kotooshu viszont nagyon kipukkadt. A két vén ozeki egyre haloványabb, Chiyo nagy bajban van, de Kaionál is rezeg a léc.
Chiyotaikait -mint fan- felszólítom, hogy vonuljon vissza, most már rendesen égeti magát. Visszanéztem pár 2000-es, 2001-es meccsét, hát ahhoz képest egy nagy nulla, hogy mint egy faltörő kos, leszalad a dohyo-ról, pontosabban lekocog. Musoyama legalább tudott rendesen övet fogni ugyanebben a 8-7-es korszakában és volt pár igen szép győzelme.
Viszont Masutoo -Tóth Attila- 5-1 mérlege nagyon szép, remélem hogy így folytatja. Így mindenképp feljebb sorolják, ha -esetleg- csinál egy 6-1-et, és a következő Basho-n is pozitív lesz a mérlege, akkor egy osztállyal fejebb kerülhet.
Nehéz dolga van mindenkinek a sanyakuban és környékén, mert Asashoryu "kiszív" a területről 15 pluszt, és azt a 15 mínuszt a többieknek el kell osztani egymás között. És ha Kaio sem omlik össze, mint a múltkor, akkor meg még nehezebb.
Chiyotaikai helyzete szinte reménytelen, mert a yokozuna és a két ozeki ellen kéne pluszban maradni.
Hakuhóban bízom, hogy meglesz neki a pozitív mérleg. De akkor is, kezdheti elölről az ozeki kapaszkodást. Sejti valaki, hogy mi volt vele ezen a tornán?
Kotooshu nagy csalódás. Pedig az előző tornán (mostanság megy az Eurosporton) nagyon szépen mozgott.
Ket sekiwake mindig van. Nagyritkan lehet 7-8cal is sekiwakeben maradni (rosszabb eredmennyel semmikepp sem). Makekoshival nincs elorelepes, ez alapszabaly, a komusubik semmikepp nem johetnek elorebb. Kotomitsuki (M2, 8-4) es Roho (M6, 9-3) talan a legjobb sekiwake-eselyesek most, komusubi-palyazok vannak tobben is.
A makucsiban nem történt semmi váratlan Asa,Kaio, Chiyo jó formában, Hakuho ha így folytatja nem lesz meg az ozeki rang, legalábbis nem most. Tochiazuma ismét kikapott :(
Sziasztok! Asashoryunak van messze a legnagyobb esélye szerintem a tornagyőzelemre, mert ahogy elnézem az ozekiket... nagyon megijedtem, mert azt olvastam, hopgy Tochiazuma közeli visszavonulását fontolgatja, mivel az istállójának vezetője, és Tochiazuma orvosa szerint nagyon sérülékeny, és előreláthatólag, ha folytatja, a jövőben is többet lesz sérült, mint egészséges. Remélem, ez nem így van. Kaionak meg ez az utolsó esélye, sokak szerint, hogy yokozuna leheseen, de ő mostanában elég gyenge, Chiotaikai sincs formában, kezdem azt hinni, hogy Asashoryu legnagyobb ellenfele Hakuho, Roho, Kotooshu, és a többi feltörekvő "újonc".
Asashoryu gond nélkül hozta Kotooshu elleni meccsét az arany színű mawashi szerencsét hozott. Úgy tűnik Kaio és Chiyotaikai is elég jó erőben van, Hakuho elég erőtlen volt Kakizoe ellen, ha így folytatja nem lesz ebből ozeki rang. Tochiazumát csúnyán becsapta Kotomitsuki.
Úgy tűnik, hogy a volt Keleti Tömb birkózói egyre nagyobb arányban képviseltetik magukat. A Makuuchiban és Juryoban tizenegyen (!) vannak: 7 mongol, 3 ex-szovjet és egy bolgár. Csak most eszméltem hogy Kotooshu mellesleg az első európai Sanyaku (!). Vajon ők gondolták úttörő (kisdobos)-avatáskor? Hacsak nem csinál negatív mérleget, a májusi tornán felkerül a Makuuchiba Roho tesója, Hakurozan is. Mivel más beyában pusztítják a csankót, akár küzdhetnek is egymással...
Kulcskereséssel (shikona - meaning - rikishi - english ) találsz párezer linket, ha szerencséd van, pont jó nyílik meg. Ha megy az angol, és írsz a japcsi fórumozóknak, biztos hogy szívesen segítenek, ha nem is Jonidan 40-ig bezárólag.
Azért ilyenkor elő szoktak kerülni meglepetések, pl. Kotooshuval is számolni kell már a "nagyoknak". Szerintem Kaionak és Chiyotaikainak nincs sok esélye és az sem lepne meg, ha ezen a tornán a Végtelen Óceán végleg visszahúzódna. Ha ilyen gázosan csinálja, a főnöke vissza fogja vonultatni szerintem.
A hirek szerint Asashoryu az edzeseken bombaformaban van (ez nem jellemzo, gyakran hatraltatja serules, betegseg, vagy eppen lusta, es vegul keves edzessel erkezik a bashora). Kaio meg mindig a vallserulesevel bajlodik es alig tudott edzeni. Hakuho kozepes volt az edzeseken, bar a heten meglatogatja a Takasago beyat hogy Asashoryu ellen edzhessen. Jo hir, hogy Tochiazuma valla rendbe jott es teljes erobedobassal keszul.
A papirforma Asashoryu kovetkezo zensho (15-0) gyozelmet vetiti elore, de sosem lehet tudni.