Keresés

Részletes keresés

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -2 2 4119

Az inkább a faszkupak.:)

Előzmény: MrJones512 (4117)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.05 -1 1 4118

Najó. LGHDTV-knél nem biztos. :P

Előzmény: MrJones512 (4117)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.05 -2 1 4117

Ha a "fasz" férfi (ami azért eléggé egyértelmű), akkor a faszkalap neme csakis nő lehet.

Előzmény: Nyúlszájú (4115)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4116

Néhol az is le volt írva, hogy mit adtak be az AI-nek.
Elképesztő volt, hogy mennyire képes volt jól értelmezni a - szerintem igenis bonyolult - szöveget.

Semmit sem kellett egyszerűsíteni neki - rendes, "élő dumából" is megcsinálta, amit vártak tőle.

Ez az AI-dolog tényleg egy hübazmeg.

Előzmény: Törölt nick (4088)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -2 2 4115

A faszkalap az csajszi?

Szerintem nem.

Előzmény: MrJones512 (4114)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4114

"Csajszi, de amúgy stimmel.:)"

Mintha olyasmit írtam volna, hogy "... faszkalap ..." :)

Előzmény: Nyúlszájú (4102)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4113

Akkor tiszta szerencse, hogy a mémötlet csak a tetemtől való megszabadulásod után jött. :D

Előzmény: Shangri-La (4110)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4112

Facebookról közbeszerezve:

"Sławomir Mrożek:

Az oroszlán.

A ceasear már jelt adott. Fölemelkedett a rács, s vészjósló, egyre erősbödő dörgés morajlott fel a sötét odúból. A keresztények összebújtak az aréna közepén. A tömeg felállt a helyén, hogy jobban lásson. Rekedt morgás gurgulázott elő, mint kőlavina hegyomlás után,s izgatott lárma, rémült kiáltozás követte. Kirohant az alagútból gyorsan könnyedén váltogatva a lábait - az első nőstény oroszlán. Megkezdődtek a játékok.

Az oroszlánok őre, Caius Bondarius, egy hosszú nyárssal felfegyverkezve ellenőrizte, hogy valamennyi állat részt vesz-e a rettenetes mulat-ságban. Már-már megkönnyebbülten sóhajtott fel, amikor hírtelen észrevette, hogy az egyik oroszlán megállt közvetlenül a kapu előtt, s esze ágában sincs kimenni az arénára; csak ácsorog és nyugodtan rágcsál egy sárgarépát. Erre Caius elkáromkodta magát. Ugyanis az ő kötelessége volt vigyázni, hogy egyetlen ragadozó se lopja haszontalanul a napot a cirkuszban. Megközelítette hát az oroszlánt, s a biztonsági és munkaegészségügyi előírások által megszabott távolságból farba bökte a nyárssal, hogy fölingerelje. De az oroszlán legnagyobb ámulatára, csupán hátra fordította a fejét, s legyintett egyet a farkával. Caius másodszor is megbökte, most már kicsit erősebben noszogatva.

--Tágulj innen! -- mondta az oroszlán.

Caius megvakarta a fejét. Az oroszlán világosan értésére adta, hogy nem kíván semmiféle agitációt. Caius nem volt rossz ember, de félt, hogy a felügyelő, ha hibát talál a munkájában, őt is az elítéltek közé dobja. Másfelől viszont ezzel a megátalkodott oroszlánnal sem kívánt összetűzni. Megpóbált hát a lelkére beszélni.

-- Megtehetnéd az én kedvemért -- unszolta.

-- Nem estem a fejem lágyára – válaszolta az oroszlán, s tovább rágcsálta a sárgarépáját.

Bondarius halkabbra fogta a hangját.

-- Nem mondom, hogy mindjárt falj föl valakit, csak legalább forgolódj egy kicsit az arénán, s üvöltözz a többiekkel. Csupán az alibi miatt.

Az oroszlán megcsóválta a farkát.

-- Ember, mondom neked, nem estem a fejem lágyára. Ha meglátnak ott, megjegyeznek maguknak, s aztán senki el nem hiszi nekem, hogy nem faltam fel senkit.

Az őr felsóhajtott.

-- De tulajdonképpen…miért nem akarod megtenni? -- kérdezte némi szemrehányással a hangjában.

Az oroszlán figyelmesen nézett rá:

-- Te használtad az imént az ’alibi’ szót. Soha nem gondolkoztál azon, hogy ezek a patríciusok miért nem szaladgálnak maguk, s miért nem falják fel ők a keresztényeket, ahelyett, hogy velünk, oroszlánokkal helyettesíttetnék magukat?

-- Nem tudom. De hát túlnyomórészt idősebb emberek, asztmások, göthösek…

-- Idősebbek… -- dörmögte szánakozva az oroszlán. -- Mit se konyítasz a politikához. Ők egyszerűen alibit akarnak szerezni.

-- Már hogy ki előtt?

-- Az új előtt, ami csírázik. Soha nem jutott eszedbe, hogy a keresztények egyszer még hatalomra juthatnak?

-- Ők? Hatalomra?

-- Hát persze. Csak olvasni kell tudni a sorok közt. Az az érzésem, hogy Nagy Konstantin előbb vagy utóbb szót ért velük. És akkor mi lesz? Felülvizsgálatok, rehabilitációk. Akkor azok ott a páholyban, könnyen mondhatják: ’nem mi voltunk, hanem oroszlánok.’

-- Csakugyan erre nem gondoltam.

- No látod. De rájuk van a legkevésbé gondom. A magam bőrét féltem. Ha valami történik, mindenki látta, hogy sárgarépát ettem. Bár köztünk szólván ocsmány eledel ez a sárgarépa.

-- A kollegáid mégis jóízűen fogyasztják a keresztényeket -- jegyezte meg rosszmájúan Caius.

-- Mert együgyűek -- szólt gúnyos fintorral az oroszlán. -- Rövidlátó konjunktúra-lovagok. Kapnak minden koncon. Nincs bennük semmi taktikai érzék. A gyarmati elmaradottság áldozatai.

-- Ide figyelj -- suttogta Caius.

-- Nos?

-- Ha ezek a keresztények, tudod…

-- Mi van a keresztényekkel?

-- Hát, ha ők jutnának hatalomra…

-- Nos?

-- Akkor te igazolnád, hogy nem kényszerítettelek semmire?

-- Salus reipublicae summa lex tibi esto* -- válaszolta az oroszlán felsőbbségesen, s visszatért a sárgarépájához."

(Kerényi Grácia fordítása.)

* Az állam ügye legyen számodra a legfőbb törvény"

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -1 2 4111

Sok emilem volt, de mióta az indás fizetős, csak 4-5 gmailes, meg 1 yahoos. 1 freemailes.

Előzmény: tízmillió józan paraszt (4108)
Shangri-La Creative Commons License 2024.04.05 0 2 4110

Nem mertem megpiszkálni, féltem, hogy szétesik. De ha mondod, eltettem volna amíg megint hazajössz, pl. a receptfüzetek mellé. :D

Előzmény: Törölt nick (4107)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4109

Milyen volt a pihenő? Szép időtök volt.

Előzmény: In Lak'ech (4100)
tízmillió józan paraszt Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4108

Miért hány emailed van? A d*****************@gmail.comra.

Előzmény: Nyúlszájú (4092)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4107

Amúgy kár, hogy kidobtad, kellett volna nekem egy wide angle kép róla egy bizonyos ház előtt, mémalapanyagnak.

Elfelejtettem írni, hogy egyszer nekünk is bejött valami verébféle a tanyán a házba, párszor volt is "téves" riasztásunk, de csak akkor jöttünk rá, hogy valószínűleg ott röpködött szerencsétlen a mozgásérzékelők előtt. :( Eszerint több hétig szenvedhetett szegényke, de amikor mentünk hétvégén, akkor mindig megbújt a dzsungelemben, mert félt, ezért nem vettük észre. Inni tudott, mert a virágokat mindig jól meglocsoltuk.

Előzmény: Shangri-La (4090)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4106

És ez már létezik vagy még fejlesztői fázisban van csak? :D

Előzmény: MrJones512 (4089)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -1 2 4105

Aha!

Előzmény: tízmillió józan paraszt (4077)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4104
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -1 4 4103

Arról volt szó, hogy a véleménynek megalapozottnak kell lenni. S nem arról, hogy korlátozható-e.

S a szerintem-t csak az írásbeli nyomatékosítás miatt írják.

A szöveg kontextusából értő fülek anélkül is értik, hogy véleményt, vagy tényközlést hallanak.

Részemről itt a pont.

Előzmény: tadadadaaaam (4097)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.05 -1 2 4102

Csajszi, de amúgy stimmel.:)

Előzmény: MrJones512 (4096)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.05 0 1 4101

Megjöttél. Az eléggé említésre méltó, nem?

In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.04 0 2 4100

No megjöttem. Történt valami említésre méltó dolog?

tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.04 -4 2 4099

faszom az ippeg nincs

kalapom se nagyon akad

gondoltam, csak szólok

Előzmény: MrJones512 (4096)
suta3 Creative Commons License 2024.04.04 -4 2 4098

Sajnos e fórumrészen a személyeskedés még mindig ütős érvnek számít egy értelmes vitában némelyeknek.

tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.04 -5 2 4097

akkor segítek

"

A véleménynyilvánítás szabadsága azonban nem korlátok nélküli, ugyanis a korlátot más személyek személyiségi jogai jelentik.

pölö

és a "szerintem" is hiányzik a mondatból -ugye-e

....

de nincs hari, nem ingem, hogy magamra vegyem

Előzmény: Nyúlszájú (4095)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.04 -4 2 4094

itt csak egy valamin lehet szégyenkezni...

....a stílus, az a fránya stílus (stílus maga az ember, de ezt nem én mondtam)

amúgy ha ezzel netán épp én vagyok nácizva/nyilasozva, és nem csak egy nyelvbotlás/rosszul megformált mondat// biztos én vagyok az egyfogú vidéken M1-en szocializált és félreértem// akkor lehet, megkérdek egy modit, ő hogy látja, kellően megalapozott-e a vélemény, illetve nem sért-e valamiféle elvet...

....+várnám a bizonyítékokat pl nyilas múltamról...ha már ezt így idetesszük, legyen már megalapozott az a gondolatmenet, ne csak vaktában lövöldözzünk ezekkel a jelzőkkel

Előzmény: MrJones512 (4048)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.04 -2 1 4093

Én ahova szoktam. :)

Előzmény: Nyúlszájú (4092)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.04 -1 2 4092

Hova dobtad?

Előzmény: tízmillió józan paraszt (4084)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.04 -1 2 4091

Mármint az illiberálisok így szeretnék látni.

Azt nem vitatom, hogy vannak szélsőséges képviselői, de olyanjai minden pártnak vannak. Kivétel nélkül.

Előzmény: Lelkis Béla (4086)
Shangri-La Creative Commons License 2024.04.04 0 2 4090

Látod, nekem a cinkés képpel semennyit nem kellett tökölni. 🤣🙃😎🐦

MrJones512 Creative Commons License 2024.04.04 0 3 4089

"de néha nagyon makacsok, udvariatlan választ nem akarnak írni, csak konstruktívat, pedig egyszer kellett volna udvariatlan."

Erre lehet jó megoldás a ChatGPPT. A Puzséron edzett generatív mesterséges intelligencia (Generative Puzsér-Pre-trained Transformer).

Törölt nick Creative Commons License 2024.04.04 0 1 4088

Hű, köszi a linket. Ezen lehet tanulni, mert a cinkés meg erdoganbögrés képekkel elég sokat tököltem, hogy mit kéne írni. Nekem csak a bing meg a chat GPT van fenn a tableten/telefonon (ChatGPT PC-ablakban megnyitva), mert velük szoktam időnként konzultálni német helyesírásügyben (értsd: megválaszolnak leveleket helyettem, de néha nagyon makacsok, udvariatlan választ nem akarnak írni, csak konstruktívat, pedig egyszer kellett volna udvariatlan.

Előzmény: MrJones512 (4087)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!