Keresés

Részletes keresés

krizsi_l Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1475

Dualcs5000 hozta: "csak a vicc kedvéért egy 19W-os Hiraga végfokot esetleg levinnék (fogalmam sincs miér') :)"

Most már tudja miért :)

Előzmény: tere (1473)
krizsi_l Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1474

Élhetetlen banda!!

Ettek ittak, traccsoltak egésznap, még tóba ugrálni sem átallottak. Ha meg hifi közelbe kerültek vérben forgó szemekkel lesték a lemezeket, mindenki valamiféle "jó zenét" akart hallgatni. Senkit sem érdekelt, hogy hogyan koppan a bőgő vonója mikor leteszik, hogy futkosnak a studió sarkában az egerek, mivan ha az ezüst kábelt kicseréljük pilírozott ezüstre meg ezek a finomságok!!

Nem átalottak még számítógépről is zenét hallgatni. Arról már nem is beszélek milyen kacat elektronikákkal állítottak be. Őskövület csövesek, kis teljesítmények, sehol egy rendes 500w--os vas, 3-4 sőt 5 utas láda!

Bagázs!

Előzmény: Koscso_Ferenc (1472)
tere Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1473
Azért el lehet vonatkoztatni az akusztikai környezettől! A DAC-ból hallottam azt, amit szerettem volna. És ott volt pl. Elvis, Lennon... na azokat így még sose hallottam, tetszettek, pedig gyűlölöm őket. :D A zenék... nem vagyunk egyformák. De a modern zene szó szerinti üldözése azért némi szűklátókörűségről árulkodik. :D Egy-egy mai jól sikerült szám azért sokmindent elárul 1-1 berendezésről.

Jaaaa, nem tudom ki hozta a nagy Hiragát, nah, az is killer!
Előzmény: Koscso_Ferenc (1472)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1472
"Külön élmény volt Feri szettje, ez megerősítette bennem azt a gondolkodásmódot, hogy a számgépnek igenis helye van egy zenedében! Az az Altmann nagyon ottvan!!!"

Sajnos nem hallhattuk az áldatlan körülmények miatt finomságait, meg aztán az összerakáskor elkövettem egy igen nagy hibát, a Linn cd SPDIF kimenetét nem dugtam rá a Firewire- SPDIF átalkítóra, mint külső órajelet, és így csak a Firewire-SPDIF átalakító belső, igen gyagyi clockjáról járt a rendszer, így kb a képességeinek a töredéke jöhetett csak elő. Meg aztán ne felejtsük el azt sem, hogy Tesco gazdaságos cd-kről begrabbelt ősöreg rock zenék, meg nem sokkal különb régi LGT nóták szóltak rajta, olyat, ami kifejezetten jó minőségű felvétel lett volna, nem jétszottunk egyet sem, mert szerencsére az ott lévőket nem a jó minőségű felvétel, hanem a jó zene érdekelte első sorban.
Előzmény: tere (1466)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1471
nemsokára 16 éves fiamnak, aki végig ülte a neki szinte teljesen ismeretlen öregecskedő rock zenekarokat kivétel nélkül ott a Tannoy-jal, amikor hazaértünk az első dolga az volt, hogy még ejszaka egy jópárat átmásoljon az iPodjára. Aztán másnap azon kaptam, hogy azt nézegeti, az ebayen mennyiért lehet öreg Tannoyokat szerezni, ugyanis nemcsak a hangja, de a retro külseje is nagyon megfogta. Jól emlékszem, hogy ez a Devon volt?
Előzmény: arzachel (1469)
AudiJo Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1470

Tegnap du. szerencsésen hazaértünk, de húzott az ágy, nem volt semmihez sem kedvem. Most készülök az orvoshoz, mert még mindig gyenge vagyok és megy fel a lázam.

A körülményeimhez képest én is jól éreztem magam, pedig nem így indult. Örülök, hogy több nicknév mögé végre egy arc, egy ember is került. Jók voltak a dumcsik, jók a készülékek (némelyiknél a sárga irigység...). A kaját én nem dicsérhetem, de ez nem a szakácsok hibája csak az enyém.

Mikor lesz már a következő???!!!:))))

AJ

arzachel Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1469

"Ha nem uralkodott volna, el a Doors, Jimmy Hendrix, Creedence, és a Tannoyhoz korban illő hasonló rockzenék"

Mi már csak így halunk meg,a Prodigy-t meghagyjuk Bigi-nek.:))

Előzmény: Koscso_Ferenc (1442)
krizsi_l Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1468
ÁÁÁÁ, mikor hazért az ősi módszer szerint lepisilte.
Előzmény: big-dewil (1467)
big-dewil Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1467
Ezekxerint jo wolt rá a krém...
Előzmény: _Fefe__ (1461)
tere Creative Commons License 2006.09.04 0 0 1466
Sziasztok! Lefekvés előtt azért még én is beköszönök. :D
Szeretnék mindent megköszönni, ez nagy élmény volt. Ennyi jó fejet egy rakáson... :D ritka, na. Krizsinek és a gondoskodó nőknek külön nagy köszönet! A kaja... huhh... über! :D Tudtok főzni!
A gépekről inkább nem mondok semmi különöset, mert az a hely alkalmatlan bármiféle tesztre. Azért mégis valami: a legjobban nekem a Linn céda, Bigi erősítője, Arzachel Tannoyai jöttek be. Előfokban nem tudom, nem fogtam ki olyan periódust, hogy a szívemhez közel álló hangú (lenti) rendszeren meghalljam, de ddl Audio research-e és Jolida előfoka sztem killerek. Na és Dys-cus elpukant csövese, amit sajnos nem hallhattunk. Krizsivel nagyon-nagyon együttérzek a leszakadt tű miatt, de erről senki nem tehet. Ez otthon is megadta volna magát.

Külön élmény volt Feri szettje, ez megerősítette bennem azt a gondolkodásmódot, hogy a számgépnek igenis helye van egy zenedében! Az az Altmann nagyon ottvan!!!

Fikázni tudnék rengeteget, de a kezdő mondat miatt nem fogok. Sokminden történt és szólt ott ahhoz, hogy a magam kis következtetéseit levonjam és utólag belegondolva némi szemléletváltozásra nekem is szükségem van. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak a zenéhez való hozzáállás, a zeneiség felismerése a tiszta hangzás rovására c. fejezetről van szó, ismeretlen művek hallgatása esetén. De azért hallottam amit hallottam, minden ottani szavamat vállalom. :D Én már csak ilyen vagyok. 1 bites az értékelési rendszerem, nem szeretem szépíteni a dolgokat, hallok amit hallok, kimondom amit gondolok, ez van. :D

A lényeg, hogy nagyon jól éreztem magam és örülök, hogy megismerhettelek benneteket élőben is! Remélem jövőre is összejövünk, akkor én is szeretnék vinni majd valami kritizálni valót a "fikázni könnyű, alkotni nehéz" szellemiség jegyében! :DD
Na jót ne halljak, aludjatok jól! :DDD
_Fefe__ Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1465

Ha számít az én szerény véleményem is, nekem OTT és AKKOR a tetőtérben elhelyezett, krizsi-féle Nea + 2A3 + Systemdek rendszer tetszett messze a legjobban. Lent, valószínűleg a borzalmas akusztikának köszönhetően, a legtutibb gépek sem tudtak igazán jó hangot biztosítani. Pedig biztos vagyok benne, hogy más körülmények között egyik-másik lenyűgözött volna.

Már csak azért is gondolom, hogy az elhelyezésen múlott, mert lent a 2A3 sem bírta a kiképzést (azért a terem méretéhez képest becsülettel helyt állt :), ill. a Sonido ANT is tetszett, amíg fent volt a tetőtérben.

Na mindegy, mindenki másképp botfülű, no meg úgyis enni, inni meg dumálni jöttünk össze, és mindez nagyon jól sikerült :)

Előzmény: dualcs5000 (1463)
gabocza1 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1464
Még jó, hogy az asszonykám csinált a gyerekeknek pizzát, mert mikor hazaértem qrva éhes voltam...:)
Előzmény: big-dewil (1460)
dualcs5000 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1463
üdv! sajnos az analóg szekció főlénye nem akart az istennek se kijönni pedig már az elhelyezés (tetőtér) is predesztinálta volna rá...
Krizsi! nagy voltál, kösz!
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1462
Az a lényeg, hogy hazaértél és jobb a jobb kezed:-))))
Előzmény: _Fefe__ (1461)
_Fefe__ Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1461

> Fefe! hogy van a csuklód?

Hazafelé jövet még szívtam a fogam néha, egyszer megpróbáltam jobb kézzel rákapcsolni a fűtést, nem esett jól... Aztán aludtam jó sokat, és mikor délután felébredtem, már nagyságrendekkel jobb volt. Ezt úgy értsd, hogy ezt már két kézzel gépelem :) (az előző hsz-nél ez még szóba sem jöhetett volna...) Már nem is tűnik dagadtnak. Azért fizikai munkát még nem végeznék vele :)

> és ami még ettől is fontosabb, készen van-e a műszer? Azzal kézzel szoftvert írni meg forrasztani sem lehet egyszerű.

Eddig főleg aludtam meg kajáltam, most állok neki, de menni fog :) (tegnap még nagyon erős kétségeim voltak ezt illetően)

Előzmény: bendegúzI. (1439)
big-dewil Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1460

Hazaértem. Mán ettem is.

Jo wolt weletek!

Nem is oan jo nélkületek...

De legalább tok majd rendesen aludni.

Jo éjt!)))

druszásszin Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1459
Rendben, jelentkezem időben.
Előzmény: Koscso_Ferenc (1458)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1458
Semmi akadálya, némi egyeztetés szükséges mert sokat vagyok e hónapban külföldön.
Előzmény: druszásszin (1456)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1457
A digitalizálásban nem fogsz tudni segíteni, pontosan itt van a kutya elásva. Nem sokára elkezdünk egy Michell Gyrot egy kicsit átalakítani a célra.
Előzmény: _percy_ (1452)
druszásszin Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1456
Hazafele eszembe jutott nekem is:) Úgy tűnik, h a kontaktusjavító nem lesz elég, végfok-baj lesz a társaság szerint. Két héten belül előfordulok BP-en, mindenképpen szeretnélek megkeresni Naim-ügyben. Köszönöm előre is:)
Előzmény: Koscso_Ferenc (1450)
Jolida Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1455
Te másik topiktalin voltál?
Én úgy emlékszem, hogy volt ott bőven kencézés! :-))))
Előzmény: krizsi_l (1451)
druszásszin Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1454
Köszi szépen:) Valóban rámfér...de megérte, jól éreztem magam:)
Előzmény: Törölt nick (1447)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1453
:DDDDDDD
Előzmény: Jolida (1449)
_percy_ Creative Commons License 2006.09.03 -1 0 1452
Nem pontosan erre gondoltam, de tudom, hogy ez az első lépés :-))

(Ha arról van szó, a digitalizálásba én is szívesen beszállok (ahogy időm engedi) )
Előzmény: Koscso_Ferenc (1442)
krizsi_l Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1451
Szvsz javultak a kontaktusai kence nélkül is :))
Előzmény: Koscso_Ferenc (1450)
Koscso_Ferenc Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1450
"A kontaktusjavítót megköszönném, éppen szükség van rá :)"

A francba, ott volt nálam ez is, csak nem adtam oda, még Spacc is kapott egyet pedig ingyen.... Ha küldesz egy emailt valahogyan megoldjuk, hogy odakerüljön.
Előzmény: druszásszin (1127)
Jolida Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1449
Kétlem, hogy jönne. Üres szobám csak a második (fél)emeleten van. Lift nincs! :-)))
Előzmény: Törölt nick (1445)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1448
Szerintem most az utóbbi:-)))))
Előzmény: krizsi_l (1441)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1447
Te is próbálj meg aludni egy kicsit:-))))
Előzmény: druszásszin (1446)
druszásszin Creative Commons License 2006.09.03 0 0 1446
Szevasztok! Izgalommal vegyes kíváncsisággal érkeztem a találkozóra, és egyszerűen barátokra leltem, ehhez nem kell több szó. Köszönöm mindenkinek! Krizsi és Gabi: nagy meló volt, nem könnyű felvállalni egy ilyen szervezést. Aludjatok jól:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!