Keresés

Részletes keresés

Évi5 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1034

A kép lemaradt. Íme:

Előzmény: Évi5 (1033)
Évi5 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1033

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Egy illető vásárolt egy hazai áruházban egy gyümölcsöt, csak azt nem tudja, hogy mit vett. Be tudjátok azonosítani?

kismatilda Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1032

Sziasztok!

Talán tudtok segíteni. A hétvégén kaptam egy gyönyörű kb. 2 m-es kókuszpálmát! nagyon örülök neki, de most hogy utána néztem, a szakirodalpm azt írja, hogy lakásban csak néhány évig élhet, és nagyon macerás növény.....van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban: Mit tehetek, hogy minél tovább szép maradjon?

köszi előre is!

pszeudocsííz Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1031
Tök széééép az üvegházad! A képek is jók. És a gyönyörű növények!Na, hízelegtem eleget, de télleg, érezni a földkeverék illatát.
Előzmény: cucurbia (1030)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1030

Ez meg a hibidugványok egy része.

cucurbia Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1029

Na mivel látom nem hisztek,meg a rendszer is megjavult,fotoztam 8 képet a jelen állapotokrol.Hát valoban alig férek.valahogy idén sokkal több uj jövevény lett,meg ami van az is nagyobb lett.2-3 év és épithetek uj szárnyat:))

Sajna másoknál sokkal nagyobb házakat látok vidéken...na ezt nem panaszként mondom,mert 10x nagyobbat is tudnék mivel megtölteni.

pszeudocsííz Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1028
OK OK, értem a célzást! Majd kitalálok vmi alkalmasabb megoldást.
Ha vkit érdekelne: az angol fillérről elnevezett boltban Zamioculkast árulnak 990 ft-ért.Szép nagy növények, kinőtt cserepekben, tök szárazon ( h könnyebb legyen hazacipelni)Szóval ismét lett 2 új növényem.Jó éjszakát!p
Előzmény: cucurbia (1026)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1027
Hát igen, eléggé, de most örülök, mert jó sok virágkezdemény van rajta! Remélem mind ki is nyílik!
Előzmény: földiboszorka (1016)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1026
na ahhoz képest most még kb.másfélszer zsufoltabb.
Előzmény: földiboszorka (1025)
földiboszorka Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1025
hát, ha bemész az orchideás topikba, fotón láthatod cucurbia üvegházának jelenlegi telítettségét. A dzsungel kismiska hozzá képest... nem is tudom, hogy közelíti meg a növényeit?!
Előzmény: pszeudocsííz (1023)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1024
jajj:((ott már én sem férek:((
Előzmény: pszeudocsííz (1023)
pszeudocsííz Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1023

Húúú, ez szuperkép!

Köszönöm szépen tanácsodat. Tudom, h nem a méret a lényeg, de azért van ebben a lapulevélben valami, ami megfogja az embert... Meg a tüskéi a szárán!

Pont az a bajom, h hűvös, világos helyem nincs, ami leandernek, páfránynak, aszparágusznak  jó lenne.Esetleg ha bekéreckedhetnénk az üvegházad polcára...

Előzmény: cucurbia (1011)
gáborke Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1022
Mindenkinek!
Ja és egyes időjós oldalak jövőhét elejére -1-2 fokos fagyot mondanak kis időre. növénye be!. Úgyhogy esetleg már banántakarás is esedékes lesz..
igaz utána ismét 5-10 fok lesz éjszaka.
gáborke Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1021
Na jön a hűvös, az érzékeny növényeket lassan beviszem. A pisztácia elkezdte a szokásos téli levélhullását. Rollinia is kissé hullik.
Hát a piszti magokból nem lett semmi a végén, ami már hajtott az is elvitte a nyavalya. Na majd még próbálkozom.
Keddtől csüti-ig nem vagyok. sok a munka.
Cucurbia, te hogy állsz a növénybezsúfolással?:))
Üdv.
cucurbia Creative Commons License 2005.10.10 0 0 1020

Cycas circinalis lesz, a hazai pálmaházakban ezt tartják,valahogy a sok közül anno ez terjedt el.Ha csiraképes a mag,akkor felszinre kell vetni,laza közegbe,de ennél részletesebbet a cycasos forumban olvashatsz,tavasszal,nyáron sok irás szolt erröl.

(persze hogy csiraképes ennek kicsi az esélye,de egy probát megér)

Phyllantusrol kép kéne,abbol annyi fajta van,csak nekem is 3 fajom van és annyira mások.

mergez Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1019
Tegnap Debrecenben jártam és természetesen elmentem a botanikus kertbe is. A pálmaházban volt valami, aminek egy magját sikerült "elhoznom", azt hiszem valami cikász lehetett. Mindenesetre óriási volt. Csak egy mag sikerült, mert nem voltam egyedül. Remélem, lesz valami belőle. Mi lehet ez pontosan? Sikerült még szednem egy bizonyos Phyllanthus alianthoides című történet magjait is.

wanda21 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1018
Igen ez már ismerősebben hangzik! Mélybordó inkább a virágja.
Előzmény: cucurbia (1017)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1017

szerintem piros virágu Allamandra.

Előzmény: wanda21 (1012)
földiboszorka Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1016
ezeknek a keféknek olyan rövid ideig tart a virágja, nem?
Előzmény: wanda21 (1013)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1015
Biztos, hogy nem az!! Két szóból áll a neve. De azért köszönöm.
Előzmény: mergez (1014)
mergez Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1014
Talán Mandevilla, de nem biztos.
Előzmény: wanda21 (1012)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1013

Upsz ez lemaradt: így néz most ki a kefevirágom:

wanda21 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 1012

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Vettem egy növényt a Hortuson és én bolond elfelejtettem felírni a nevét. Meg tudnátok mondani mi is ő? Azt mondták, hogy 10 fok körüli helyiségben kell teleltetni. Ez mind amit tudok róla, ja és hogy félfás szárú! Ha pár szót tudnátok írni az igényeiről, azt megköszönöm.

cucurbia Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1011

Hát amit én tudok róla,az az,hogy amig kicsi,addig világos de fagymentes helyen kell átteleltetni.0- -5 fokig télállo,ezért nem kell nagyon fütött helység,de kiskorában kifagyhat a töve ha kintmarad.A levelét lehet hogy lehullatja de tavasszal kihajt.(én az üvegház alján a polc alatt teleltetem,bár nekem még kint van).

Amikor már vastagabb,idösebb töve lesz,akkor takarással kint lehet hagyni.sok sok kukoricaszárral meg avarral betakarva,plusz egy foliatakarás,hogy ne érje téli nedvesség.

Vizigényes,mocsári növény,én pl.vizzel teli lapos tálat tartok nyáron is a töve alatt.

Én irországban és angliában bujkáltam a levelei alatt,nálunk nem fog sajnos ekkorára megnőni,ahogy olvastam.

Előzmény: pszeudocsííz (1010)
pszeudocsííz Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1010
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.Régi vágyam volt egy Gunnera. Augusztusban teljesen váratlanul szembejött egy. 4 levele van, akkora, mint egy kisebb reberbara. Mivel nem tudtam volna rendszeresen öntözni, cserepestül bedugtam néhány tő páfrány közé egy árnyékos helyre.Azt szeretném tudni, hogyan teleltethető a Gunnera . Vigyem be szobába? Tegyem pincébe? Hagyjam kint betakargatva? Kell-e neki fény? Egyáltalán, lehullatja ez a leveleit télen?Csak annyit tudok róla, hogy jó volt alatta üldögélni a Como-i tó partján.Tudnátok ajánlani vmi irodalmat ? Segítségeteket köszömöm!Pcsííz
wanda21 Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1009
Köszönöm! Szépen fejlődik, remélem lesz ideje kinyílni.
Előzmény: cucurbia (1008)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1008
Még maradhat.Mediterrán igy 1-5 fokig kibirja.
Előzmény: wanda21 (1007)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1007
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. A kefevirágom most kezdi hozni a virágait, amit megszámoltam kb. 15-öt!! Mit tegyek? Maradhat még kinnt, vagy inkább vigyem be egy kicsit melegebb helyre? Segítséget előre is köszönöm!
gáborke Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1006
Ezzel semmi probléma, én is kókuszföldbe tettem az első vetést. A másodikat perlit tetejére, majd a harmadikat csak száraz aljra, párás helyen(nem tudott kiszáradni így). De neki egyre ment ugyanugy elrohadt közegben is és anélkül is. Egyszerűen az kéne hogy az az 1-2 ami csírázik legalább ne kezdje el rohadni. Ez a mag azt csinálja, hogy: Amelyiknek 3 centik gyököcskéje volt már(szépen hajtott,tehát nem lehet azt mondani hogy nem volt csíraképes) a tetején egy kis részen már rohadt. Ezt kivágtam, lealkoholoztam, majd párás helyre ismét, nem ért a mag még közeghez sem, hisz csak a gyöke volt a földben. Ez nem számított neki , más helyen ismét el kezdett rohadni. És ezt nem értem, hisz más növénycsíránál ha már csírázik, tehát elkezd élni, akkor már nem kezdi baci, meg gomba megtámadni. Ennél ez tabu.
Csináltam olyan vetést is aminél a párát úgy alakítottam ki, hogy egészen híg alkohololdat volt a párásító. Na mondom ez majd megfogja a bacikat. Háát. Lehet hogy lassabban, de ez is elrohadt. Most már elegem van.
Lehet hogy vadi friss maggal nem annyira van ilyen probléma, bár nemtom.
minden esetre a héjas mag csomag vetése jóval sikeresebb volt anno.
Szóval ez a pisztácia saját maga ellensége...:(((
Előzmény: cucurbia (1005)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.04 0 0 1005

igaz, a kokuszrost viztartó,igy pl.kaktuszmagnak nem jo.

további előnye,hogy amikor kicsirázik a mag,mivel laza,igy ha nem tul nedvesen szedem ki a magoncokat,akkor szinte szo szerint kitéphetö a közegböl,anélkül,hogy a gyökere sérülne.

Mondjuk,tápanyag nincs benne,tehát még azelőtt érdemes közegbe ültetni a magoncokat mig a szikanyaguk eltünne.

Előzmény: andrás2 (1004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!