Asszony vissza Bajára. Du csúcsba mentem át hasonló tempóval, mint múltkor. Nagyon rugalmas volt a motor reagálása. Hiányzott neki egy kis örömvezetés.. Amikor Bajára értem azt vettem észre, hogy állandóan felpörög a motor. Kellett egy pár perc mire rájöttem, hogy a két sz*rtaposóm élvezi a vezetést...egyszerre nyomtam a kuplungot és a gázt..:-)))))
Lacetti hatás!
Mindig megdöbbenek mennyi 'félszemű' autó közlekedik az úton. Egyszerűen nem értem ezt a hanyagságot. Régen a rendőr csuklóból kimeszelte az ilyeneket. :-((
Ugye a plakáton szereplő hölgy is a meghívottak között van?
Elkezdtem gondolkodni azon, hogy ha MELLesleg ilyen illusztris vendégek is lesznek, akkor nem lenne-e érdemesebb egyedül mennem, oldalkocsi nélkül? :-)
Köszi a gratulációt! Érdekes, az Ignisemnek új korában ragasztó szaga volt, a Lacsinak pedig valami leírhatatlan, de határozottan nem kellemetlen illata. Egyszóval tökéletes. Átvételkor teletankoltam (carrera95), ma 150 km után újra, 11,2 l. Igaz, bejáratós módban (max 3500) 70% 1-es út. Meglepő lenne ez a fogyi, na majd pár mérés után kiderül. (Bár az Ignis is tudott 6,5-11-ig bármit, attől függően, mennyire siettem :-) )
nna nekem meg az asztmámnál volt ilyen hab,de ott én voltam a balfék mert ásványi olajjal töltögettem utánna mikor eszegette az oilt,és valószínüleg félszinti vagy szinti volt benne előtte.
De igazából nem izgatott mert azt vettem észre hogy ez a hab megkeményedett.és mintha tömítette volna az öreg mocit itt-ott.De tényleg kissé csendesebb lett...
A héten voltam szervizben, a direktszűrő különösebben nem izgatta a csapatot, csak megkérdezték így jobban megy-e az autó? - Meg kell próbálni, mondtam. Eztán már nem szerelgetek többet vizitre...
Ismerem azt a szakaszt, régebben sokat jártam Bajára. Annál viszont még jobb a Bajától Szegedig szakasz! Na amikor arra mentem szépen lehetett nyomni a céges kocsinak, ami a csövön kifért! :-))
Nos nekem a BX-en pontosan ilyen volt a beöntő fedele. Őszesbarna hab. Azzal a különbséggel, hogy néhány páracsepp is volt rajta. Már volt egyszer hengerfejtömítés-csere rajt, de mégis azt vettem észre, hogy kissé összedolgozik az olaj a hűtőközeggel.
Szerintem alaposan meg kellene vizsgálni azt a polo-t!
Tudomásom szerint két alapvető oka lehet ennek. Vagy az olaj minőségével van baj (esetleg kevert olaj, viszkozításkülönbség, esetleg pont az adaléktól lett az, stb) vagy mégis párát, nedvességet kap a kenőanyag. Ezt egyébként könnyen meg lehet állapítani, ugyanis a két ujj közt kis habot szétkenve ha "vizes" az olajhab, akkor egy idő után akadozik a két ujj, tapadós lesz. Ha nincs pára, ill. víz, akkor sokáig dörzsölheti az ember, sikamlós marad az anyag.
Mellesleg pont a VW motoroknál volt olyan jelenség, hogy a motorból a lecsapódó pára kondenzvíz formájában nem tudott kijutni a motorból. Így aztán sorra el is fagytak a túl kis átmérőjű kivezetőcsövek télen ezekben a motorokban, a gyár meg nem ismerte el a felelősségét. Így aztán aki nem vitte el időben kitágíttatni ezeket a furatokat gariban, annak ettől valami bibi lett a motorjában, amit generálozni kellett.
Ma reggel átvittem az asszonyt Szekszárdra. Visszaúton sorompó duzzasztotta kocsi hegyek. Amint széthúzodott a sor elkezdődött az előzgetés a Pörbölyi szakaszon. Akik jártak arra, azoknak nem kell ragoznom a szitut. Az első pár előzés után emelnem kellett a fordulatszám tartományt. 3000-5000 között libegtettem a fordulatot eléggé kiméletlen stílusba. Lehet hogy a kocsi figyelt, lehet hogy a lábam nehezült, de a vége felé egész gyorsan és érezhetően reagált. A 20 km táv végére élvezetes volt a rugalmas, dinamikus mozgása -igaz a kmórát nem mertem sokszor nézni előzés közben..
Fogyi adat múlt hétről : 58L 691km 8,3átlag vegyes használat. (megjegyzem rátankolással, mielött szeka lenne belöle)
Bzsazsa barátom tegnap du-n láttam a verdát! Hey, de csillogot villogot..:-))
R*R: gyakorlom majd a keresést :-) Köszönöm a felajánlást, ha időben olvasom biztos élek is vele, de szerencsére 4 órája már boldog tulaja vagyok a Lacsinak.
Én kb. másfél hónapot vártam az alkatrészre, majd amikor megjött, időpontot egyeztettünk és délelőtt megcsinálták. Volt olyan eset, hogy reggel bevittem, mondván surrog a kuplung és kértem csereautót. A csúcs az volt, amikor a cd-s rádiót ki-be szerelgették mert mindig elfelejtettek visszakötni valamit, majd másnap reggel elment a hátsó- és műszerfalvilágítás (azon a héten kb 4szer voltam ott) mérgemben káromkodva berontottam és mondtam a címet hogy hova kérem ha készen vannak. Szó nélkül írták a címet és a biztosítékot+égőt ingyen berakták!!!
Normál garis csere nem jó üzlet nekik. Autóház beszerzi az alkatrészt, majd hónapok múlva számolhatja csak el. Ergo addig benne áll a pénze.
kicsit OFF
Garis csere akkor üzlet, ha bizonyos alkatrészeket, amiket a műveletnél cserélni kellene (pl. szelepszárszimmering, stb.) ráírják ugyan a munkalapra, de nem cserélik. Tehát elszámolják, a raktáros is örül, ha éppen azokból hiánya van ( :-) )
De nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy csak nagyon nyomni akarta az autóház image-ét, vagy szimplán segítőkész, rendes volt.
Azt az 1 évet valszeg megetették veled.:-)
Fenyegetőzni nem kell, csupán tájékozódni, mielőtt bemegy az ember egy kereskedésbe, hogy tudja milyen jogai vannak, milyen jogokat szerzett a vásárlással. Pláne nem érdemes azzal fenyegetőzni, hogy máshová mész, ugyanis ha tiszták, akkor csak örülnek annak, hogy nem nekik kell a garis cuccokat évekig rakosgatni a polcon, meg elszámolgatni. :-)