Cucc-kisöprős állapotba kerültem, hátha érdekel valakit, próbálok igazán hamar megszabadulni az alábbiaktól:
Leslie 16: 10.000.-
Gitáros leslie, egy rotoros, kiváló külső és belső állapotban, vezérlő kapcsoló nélkül (könnyen pótolható), 5-ös aljzathoz csatlakozót adok.
Leslie 60: 25.000.-
2x50W sztereó erősítő rendszer, elsősorban elektromos zongorához, forgó rotort nem tartalmaz, de egy nagyon izgalmas sztereo phaser-t igen. Vezérlő doboza ennek is hiányzik, de viszonylag könnyen pótolható, építhető hozzá. Némi munkát ez a projekt igényelne, de fizikai állapotuk hibátlan a cuccoknak sosem koncerteztek. Hozzájuk való kemény tok is jár.
Regent gitáralap: 5.000.- vagy egy üveg pálinka/viszki, stb.
Egy hangszórós,két csatornás, tranzisztoros alapka, talán 12-es hangszóróval. Működik, de javításra szorul (10-15 perc aktív játék után elhallgat, aztán pici hülés után megint szól). Alkuképes, ma majdnem levittem a lomtalantásra, pedig amugy kis munkával gyakorló-tanuló cuccnak jó lehet.
Van még nagyobb mennyiségben:
- Hammond konzol billentyűk, oktávonként 2000.- (olcsóbb, mint bárhol máshol)
- Modern 68-ból való busbarok (18db van) nem minden orgonához passzolnak, ki kell próbálni
MEGVÉTELRE VAGY CSERÉLNI KERESEK:
- B3/C3/A100/M3 illesztő trafót (drawbarok és előfok közötti trafó, nagy kerek doboz felül, a hangszer bal szélén). Más modellek sajnos nem jók
- Organ Mate eredeti vagy arra emlékeztető zengetőt erősítőt és rugós tagot egyben vagy külön-külön is érdekel, bármilyen állapotban
- A100 orgonából kivett végfokot A0-39-et lehetőleg 110V-osat, de 220-as is érdekel.
érdeklődni itt:
m a t y o o o -kis kör alakú mászó állatka jel- gmail....
A gyors választ köszönöm. Osztrákiában van a Solton, a tulajdonosa sajnos nem kifejezetten műszaki beállítottságú ... Szimpatikusabb az általad javasolt megoldás.
Zseniális a kis leírásban a 8. oldalon ahogy bemutatja ábrán a tremoló/vibrátó jelalakváltozását! Most már értem a lényegét és hogy ezt bármilyen szintin le lehet programozni ami engedi! Szuper! Mindig tanul az ember! Piros pont Matyoo! :)
Talán egy tepsifon még mindig kis felületet adna egy szoftveres Hammondhoz. Meg aztán milyen lenne az a szoftver? Az Apple biztos a saját orgona programját tolná, ami múltkor szintén le lett sajnálva. Egy idapd már jobb volna egy fokkal ilyesmihez (láttam teljesen jól működő 24 sávos DAW-ot is pár éve rá és döccenés nélkül ment, vitte a hardver, pedig nyúztuk rendesen mikor akad ki!).
Mindazonáltal egy midis B3 felület elengedhetetlen volna az érdemleges játékhoz, de akkor már ugyanott tartunk, hogy egy rack modul vagy sampler annyiban nem maradna el lehetőségekben, mint egy ilyen virtuális jópofaság és az ugye eleve célhardver!
Az iOS-ről még annyit, hogy az új verzióra frissítve a pár éves hardver megfexik, pont úgy belassul mint a pár éves androidos cuccok és az Applenél dincs szoftver downgrade lehetőség!!! Vegyed az újat 2 évente! Aranyos mi?
Viszont ha az üstökénél ragadjuk meg igazás a kérdést, és picit haza is beszéljek, szerintem felesleges ilyen járatlan mellékutakra tévedni (most még). Mióta itt az Electro, soha nem éreztem egy csoda arpeggiatoros vasammal sem ilyen szabadságot és ösztönző erőt! Egyszerűen nem tudok felkelni a hangszer elől, annyira inspiráló a cucc, bitang pusztulat hangja van és olyan dallamok, riffek születnek hatására a jelzem alatt, amit sosem tapasztaltam! Nincs tele csicsával, ami viszont rajta van vagy rátülthető hang, az falat bont. Nincs magyarázkodás, hogy "szép, szép" meg "már majdnem hasonló", hanem teljesen elhiszem hogy ha behunyom a szemem, hogy akár egy Schimmel upright piano vagy egy Fazzioli zongora előtt ülök egy hallban vagy egy gombnyomás és meglehetősen jó modellezésű Hammond hangszín fortyog a kezem alatt. De ha ez sem lenne elég, van Farfisa, Vox is kapásból vagy épp a sample libraryból szabadon választható olyan Mellotron vagy Chamberlin master tape recording hangminták, amivel anno a Beatles vagy az Abba készítette a lemezeit (és itt nem a közismerten ódivatú fakó Mellotron soundokra gondolok!) Szóval ha haknis zenész ismerőseimtől hallom, hogy egy 1,5 milliós csoda Yamaha automatát 1 éves fellépésükből lazán kitermelnek, hogy mellette a család sem éhezik, szerintem egy mai Nord Electro vagy Stage sem az a tétel amit az ember megbánna, sőt garantálom hogy 10-20 évre megoldja az ilyen irányú igényét bárkinek, akinek jó hangszínek, zongora, orgona kell, a szenzációs Rhodesokról nem is szólva. (Legtöbbször azon kapom magam, hogy csak azon játszom, mert egyszerűen fantasztikusan inspirál.) :)
A non plusz ultra meg amit este fedeztem fel az orgona modell beállításaiban, nevezetesen az "Organ Triger Mode". Ez azt csinálja, hogy a billentyűk alatti 2 kis szénpogácsás szilikon gumis kontaktnál kiválasztható, hogy az első pöttynek, ami elsőnek kontaktál, annak záródását figyelje az Electro, lévén itt felesleges 2 kontakt közötti időből velocityt számolni az orgona működési elvéből kifolyólag. Ennek meg az a következménye, hogy a billentyűk már a lenyomás első 3 mm-énél triggerelnek és hihetetlenül gyors reagálást adnak a játékmódhoz! Hasonló felső állású trigger beálítást eddig KarnEvil CX3-asában láttam régen, szerintem ott is ezt használták ki. Szóval embertelen jó lehetőséget biztosít a kis svéd vörös ilyen aprólékos dolgoknál is. És megmondom őszintén, nekem a piros színe is egyre jobban bejön! :) Van egy érdekes eleganciája és más-más árnyalatokat ad különböző fényviszonyoknál az érdekes festése.
Nem hát, eddig sem volt kérdés, inkább csak annak a kérdése, hogy mennyit vagy hajlandó fektetni olyan perifériákba, amik pár év alatt használhatatlanná válnak, mert elévül a csatlakozó (lásd iPhone), vagy nem frissítik tovább az adott szoftvert, meg ilyenek.....
Bocs, kicsit OFF:
Az új Iphone procija meg vetekszik teljesítményben az eddigi csúcs Mac gépek teljesítményével, szóval, nincs mire várni tényleg. Az androiddal sajnos kicsit más a helyzet, ugyanis kényelmesen csak JAVA-ban lehet programozni, ami ugyan kényelmes, de lassú, és realtime, teljesítmény-igényes alkalmazásokat elég nehéz jól megírni benne. Emiatt az androidnak nem adnék sok esélyt a PC vagy a Mac mellett, max iPhone, mert azt ugyanúgy kell programozni, mint a Mac-et....
Azért én ezt a B5-öt nem intézném csak így el. Most meghallgattam a demóit rendesen, és szerintem elég figyelemre méltó hangja van. Sokszínű, és izgalmasan szól mindenféle beállításban.
Köszi az infókat! Kilőttem a feladatkezelőből a Managert, utána megoldódott a bug. Az OS-ét frissíteni kellett a 2.0-s library miatt, de most rátettem a gyári Restore packot is és gyönyörű hangok vannak abba is. Szerintem az orgona szekció hangerő viszontagságait megoldhatták, mert én nem hallom hallkabbnak az egyéb PCM területhez képest. Inkább a splittelt balkéz sima 808 standard regiszterállása hangosabb a szólóhoz képest pl. a hagyományos Jimmy-féle (888+3rd+vibr.) álláshoz. Itt vissza kell venni 707-re vagy 606-ra a 16' és 8' lábas regisztereket, de mondjuk ez nagyon függ a hangrendszertől is, hogy mennyi mélyet tol. Én most csak szoba hifin járatom lineárisan.
Feltérképztem a menüjében az orgona motor testreszabhatóságát. Nagyon jót tesz neki ha a percussion meg a key click levelt maxra állítom. Úgy igazán megjön a B3 feeling. Nagyon fincsi! :) Az is tetszik hogy a 1' regiszter működése is átváltható hogy ne nêmítsa a perka és amúgy az állítható paraméter értékek igazán helyénvaló mértékben finomhangolják a modellt. Nekem nagyon tetszik a cucc! :)
A Sound Managerrel nem tudom mi lehet, nekem soha nem volt gondom a szoftverével. Gondolom frissítetted az OS-t az electrón, ha nem a legfrissebb volt...
A rhodes-ok elég dögök, az tény.
A billentyűzete valami fura dolog, se nem orgona, se nem zongora, szerintem törekedtek arra hogy ez is, az is jól kezelhető legyen rajta. Viszont szerintem ez igazán csak az electro5-ben sikerült (sajnos).
A Hammond billentyűzethez nem sok köze van, de hát semminek sincs....
Pont ugyanaz a C1 motor van benne, mint a Kaltenecker C1-ében is volt, talán a Leslie szim-je egyel jobb annál, és persze az EQ és a reverb szépen hozzátesznek a használhatósághoz.
Ami az overdrive-ját illeti, jó a megfigyelésed, nagyon hamar ki lehet nyírni a teljes dinamikát, ha feltekered. Sajnos szerintem ez elsősorban abból fakad, hogy nem hangosodik az overdrive, hanem valahogy ugyanakkora relatív hangerő mellett lesz torzabb a hang. Ez nyilván érthető a digitális működési elv korlátai miatt (beüti a fejét a jel), viszont nem úgy viselkedig a cucc, ahogy az analóg cuccnál megszoktad, azaz hogy hangosabb és torzabb legyen egyszerre...Emelett a hangfal szim furán vágja a magasat, a torzító meg hagyományosan öli a mélyet (szinte mindig), szóval csak óvatosan....
Valóban kevés a presetváltó gomb, ez óriási visszalépés az electro2-höz képest, ebből nem tudtak azóta sem kijönni sajnos, dacára a csodás kijelzőnek és a perfomance módnak az ötösben.
A drawbar ledek kiválóan kezelhetőek, pici megszokás kérdése az egész, sokkal jobb, mint a húzó potis, amin sosem tudod, hogy most akkor mi is szól igazából....Az orgona preset gombokat nem igazán lehet használni a shift miatt sajnos....
Amit legjobban utáltam az electro3-ban az az volt, hogy az orgonája valamiért egy kicsit halkabb, mint a zongi és a sample motor. Tehát ha váltasz egy dalon belül, akkor ezt mindig kompenzálni kell, mert általában a zúzásnál vált az ember szívesen orgonára, és pont az eltűnik egy picit, mert halk....... Ezt nyilván azért csinálták, mert az elctro2-esben meg ordított az orgona a zongihoz képest....Amit imádtam.
Kong is, nyöszörög is, de pehely könnyű. Nem lehet mindent egyszerre :)
Köszi! Épp egy órája szinkronizálja magát a Sound Managere és semmi nem történik + kilépni sem enged. :(
Rátettem az összes Rhodest tegnap, nagyon élvezem ahogy harap a sound.
Emléxem régen mikor kipróbáltam új hangszerként az Eldorádóban nem nagyon tetszett a billencse és hát most is keménynek érzem a rúgózását. Nem tudom ez az eredeti Hammondhoz mennyire áll közel, de bírkózni kell rajta azt érzem. (?)
A Hammond szimuja nekem jobban tetszik a szoftveres cuccoktól, főleg hogy realtime bele lehet nyúlni EQ-val! :) Tehtubeék Kaltenecker C1-esét finomítgatták egyszer ilyen téren, kíváncsi vagyok van-e kardinális különbség a hangjukban, de úgy érzem a rajta lévő szabályzókkal mindenbe a közel legideálisabb tartományokba lehet belenyúlni. Igaz a drive potiját max 65-70%-os állásig viseli el a fülem, azon felül már nagyon kásává és szúróssá, szőrössé teszi a hangzást meg el is véknyítja. Jobb szeretem ha csak picit "morog" a drive, olyan 30-45%-os állás közt.
Amit észrevettem, hogy a perkát jól meg is nyírja a sok drive és a teteje se fényesedik ki, inkább dinamikát veszt és halkul. Eddig ezt egy +5dB-s magas emeléssel és néha 1-2kHz közt a középre is +5dB-t pakolt állásban kompenzálom az EQ-val. Marhára tetszik amúgy hogy az a kevés cél szabályzó eszköz ami rajta van, pont elég a beavatkozáshoz nagyjából. űaz egész hangszer egy faék és néhol túl le is van amúgy egyszerűsítve az összevont lépkedős funkciógombokkal. Talán egy 2x8 soros pereset váltó gombsor elfért volna rajtuk más szintikhez hasonlóan, de az se volna rossz, ha a drawbar gombok mint gyors presetek a többi hangszínbankra is érvényben lennének. Ezt szoftverfrissítéssel egész biztos lehetne orvosolni. Az meg igazán nem vígasztal, hogy ezek a gombok csak a shift kombinációjával élnek az orgona részben is, mert mindkét kezet fel kell szabadítani hozzájuk. Na majd kitalálok valami pedálos kapcsolgatást ezekre. Mellesleg sokat írtuk anno, mennyire elbaltázott a ledes drawbar is Nordokon. Ehhez képest egész jól kezdem megszokni. Nagyon jó ütemben fürgén reagálnak a tartós nyomva tartásra. Szerintem pont eltalálták a sebességet, amivel egy valódi drawbar pipát is kihúz az ember a rendes hangszeren. Pötyögtetve meg szép egyenletesen lépked értékenként. De az mindenképp nagy előnye, hogy optikai kontrollt ad a regiszterek állásáról, ami persze memória beállításoknak megfelelően azonnal változik is szemlátomást. Szóval nem voltak hülyék ezek a svédek mikor öszerakták. Kicsit a felépítése zavar még, hogy 2 hajlított lemezdarab az egész hangszer mindössze, így kong is az üreges belseje miatt, meg nyöszörgősek a billentyűi kicsit. Az elektronika 1 db kisebb könyv méretű nyák benne + egy másik kisebben a tápegység csücsül. Hát eléggé fapados ha azt nézzük ilyen téren, na de a hangjától mégiscsak hajlik a kanál a fiókban! :D
Nem tudom a C2 motor pontosan miben kifinomultabb amúgy?