Keresés

Részletes keresés

szilkszilky Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1096
egy-két hónappal ezelött hasonló gondom volt - most is van - ugyanezen növény több fajtájával, sajnos akkor a fórumon senki nem válaszolt nekem. Ha esetleg a fundazol bejönne, kérlek szólj, mert nálam is a tünetek - fekete törzs, elszáradó levelek. Volt egy sötétzöld változatom, ami emiatt ki is pusztult. Bár levágtam és mind a törzset, mind a tetejét külön próbáltam megmenteni. Aztán idén a csikos verzión is ugyanezt tapasztaltam. Mellesleg uabban a szobában van egy sima sötétzöld, ami akkor is volt már, amikor a másik megbetegedett, ill. van a csikos is, és ez az előbbi - nem akarom elkiabálni - de túlélő példányként virit. Szóval, ha meggyógyitottad, szólj!!!
Előzmény: freesleep (1091)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1095
Hűvösebb helyen pár napig tovább bírja,ha van kerted,ültesd ki és jövőre újra kezdi.
Előzmény: Moll (1093)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1094
Valószínű igazad van a gombában,reméljük jót tesz a fundazol.Alulról locsolod,vagy a törzsnél?
Előzmény: freesleep (1091)
Moll Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1093
Sziasztok!

Nőnapra cserepes nárciszt kaptam, és már kezdenek száradni a szirmai. Hogy tudnám minél tovább megőrizni? Vágjam vissza az elnyílt virágokat, vagy ne csináljak vele semmit, esetleg ültessem át....

köszi
M

Juczkó Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1092
Fényt neki! Anélkül nem virít! Szoktatsd a naphoz, utána félárnyékba ki is teheted a szabadba. És lehetőleg virágos növényekhez való tápoldatot adjál neki!
Előzmény: sanyimanyi (1088)
freesleep Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1091
nem tunátok nekem segíteni? 1 dracena marginatáról van szó. két szép nagy, sokfelé elágazó törzs egy cserépben, és a nagyobbik egész télen vacakolt. összefelé szárad a törzs, barázdák vannak rajta, ného feketés elszineződéssel, és a levélzete hullik.nem csinál semmi rosszat de egész télen nem nőtt, csak jöttek le a levelek. mi lehet a baj? én most már gombára gyanakszom, szárazabb helyre raktam, meg lemostam funzollal, e ez merő spekuláció. ti nem tudtok valami tippet adni, mi lehet a baj?
szilkszilky Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1090
Ha ez segit, akkor a tavalyi metszésből gyökereztetettet idén már sikerült virágoztatnom, pedig csak annyit csináltam, hogy nyáron kinn volt a teraszon cserépben és ősztől egy nyugati ablakpárkányon van. Tápoldatot májustól szeptemberig kapott.
Előzmény: demjengi (1089)
demjengi Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1089
Az enyém 10 évig nem virágzott, de a Hibiszkusz topicban ajánlottakat követve, késő ősztől kezdve most fejezte be a virágzást.
Tavasszal megnyestem és kiültettem napos helyre a kertbe. Először szörnyen nézett ki, de magához tért. Nagyon boldog voltam, már arra sem emlékeztem, hogy milyen virága van.
Előzmény: sanyimanyi (1088)
sanyimanyi Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1088
szia!
Mit kell csinálni a hibiszkusszal,hogy virágozzon?Nekem már 3éve van egy nagyobb bokrom,és még soha sem virágzott!A tiéd gyönyörű!!!
Előzmény: szilkszilky (1073)
Juczkó Creative Commons License 2004.03.09 0 0 1087
Nahát nekem is pont ilyen ibolyám van, meg egy hasonló, de fodros virágú is.

Kár, hogy nincs gyinurátok. :-(((

Előzmény: szilkszilky (1086)
szilkszilky Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1086
Szóval a képek... Ja, és ibolyával kapcsolatban csak annyit, hogy nekem valahogy a viz addig mindig bejött, hogy gyökerezzen, de ültetéskor nem szerette. Igy kitoltam vele és mindig egyből elültetem méghozzá nem vacakolok, sima virágföldbe. Általában meg is ered - 90%.
saját szaporitás

Két dec. 31-én ültetett magonc, sajnos amatőr módon nem jegyeztem fel, hogy melyik cserépben mi van. Egy kis idő és kiderül. Pár év...

Előzmény: szilkszilky (1084)
sfnx Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1085
köszönöm a tanácsokat az ibolyával kapcsolatban, kíváncsiságból már levágtam egy levelét és vízben kigyökereztettem, aztán elültettem (kertészetben vásárolt) A földbe, most 5 tő nő belőle, mindíg ennyi szokott nőni, vagy valami extra minőségű földet fogtam ki?
szilkszilky Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1084
Kenegeted a hájamat...
Én is próbálok már reggel óta feltenni a sajátjaimról képet, sajnos amatőr módon nem tudom, hogy melyik kelt ki legelőször, de a tár nem müködött. Talán most. Ha volna képed... örülnék.

Sajnos most sem megy, próbálom holnap

ps. A nevem majdnem jó...

Előzmény: Tortoise (1083)
Tortoise Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1083
Szilinszki: Dracena drago : 15centisek, Phoenix: 13 és 24centi.
Előzmény: szilkszilky (1076)
Juczkó Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1082
A Fokföldi, vagy afrikai ibolya levelei homokba dugva még biztosabban gyökereztethetőek. Persze vigyázni kell, hogy a homok ki ne száradjon. És ha nem elég párás a hely, akkor egy zacskót is jó a cserépre ráhúzni. A letört leveleket nem kell azonnal homokba tenni, jó ha egy kicsikét megszárad a vágási felület. A nyelet egészen a levélig be lehet dugni a homokba, ezért nem is kell nagyon hosszúnak lennie. Néhány hét múlva aranyos kis csokorban bújnak ki az új hajtások a tövéből.
Előzmény: endru (1081)
endru Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1081
Ha belenézel a tövébe akkor látni, ha túl sűrű akkor az átültetésnél, hogy több tőből áll. Ezeket lehet szétválasztani, széttépni. Némi gyökér leszakad de ez nem zavarja. Viszont a levélnyelek eléggé törékenyek, tehát néhány le fog törni. Ezeket vizbe téve meggyökeresztetheted. (hú de szép szó)
Előzmény: sfnx (1079)
molnarnei Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1080
Még nálam sincs mozgás!
sfnx Creative Commons License 2004.03.06 0 0 1079
endru, írtad, hogy többfelé szoktad ültetni a a fokföldi ibolyát, mire kell ilyenkor vigyázni, a gyökerei, vagy a levelei sérülékenyebbek?
Előzmény: endru (827)
jmoon Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1078
nálam 2 centi a dracena drago!
taramiram Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1077
Ne fájdítsd a szívem, nálam semmi.
szilkszilky Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1076
Sziasztok,
Aki kapott Teneriféről magot tőlem, tud valami eredményről beszámolni? Barátnőmnél már 5 cm-es a dracena drago.
Juczkó Creative Commons License 2004.03.03 0 0 1075
Sziasztok, virágbarátok! :-)

Régóta hiába keresek egy régi, kedves növényemet a gynurát (vagy ginura? a pontos latin név leírását nem tudom) Ez egy pletykamód szaporodó, bársonyos levelű növény. A levél felülről sötétzöld, alulról élénk bordó, vagy lila (ki hogy látja). Volna valamelyikteknek ilyen?

sfnx Creative Commons License 2004.02.28 0 0 1074
2 éve, amikor a lakásba költöztem találtam ott egy nagyobbacska szeldelt szobapáfrányt tavasztól nyárig, amíg az erkélyen van szép, aztán ősztől tavaszig a lakásban csúnya, 25-ös cserépben van nemrég ültettem át 20-asból, 2 évig szerintem nem kell átültetni
nekiadnám bárkinek, aki értejönne, a kék metró vonalán levő "telephelyére", jó eséllyel be tudom úgy csomagolni, hogy bkv-val is haza lehet vinni
szilkszilky Creative Commons License 2004.02.22 0 0 1073
Én szivesen teszek fel egy-két virágzó növényt, az amarylist már láttátok, január közepe óta virágzik, ez a második virágszár. A bougainvilleát szintén mutattam már nov-dec táján, most megint virágbaborult, félek nyáron lesz ennek a böjtje. A fikusz meg egyszerüen megbolondult. Nem tudom, hogy hány új elágazás van rajta, de kb. 10, és akkor még a gyökerező leandereimről és a mindig virágzó fokföldi ibolyákról nem beszéltem. És a nap jóhirét is hadd mondjam el - mikor télen elmentünk nyaralni egy hétre, sajnos leállt a fütés és megfázott egy pár növényem, pl. alokázia. Ma hozta az első levelet azóta. Na, szóval a képek. A nap rossz hire, hogy szerintem a cserépben nevelt hóvirágaim, akik már kinn voltak a bejáratnál a mai jeget nem élték túl. Szivviditónak a megmentett krókuszaim.

Nem akartam dicsekedni, csak annyira jó, hogy mióta a karácsonyfát lebontottuk mindig van valami nézni való. Már itt lehetne a tavasz...
sfnx Creative Commons License 2004.02.19 0 0 1072
megnéztem a könnyezőpálma győkérzetét, nem nőttek új gyökerek, de a régiek elkezdtek elágazni, szerintem már nem kell levágni őket, kb 1 hónap múlva tehetem hidrokultúrába, egyébként abban is nőnek a gyökerek,láttam amikor kicseréltem a szobafutóka és a fikusz granulátumát apróbb szemcséjűre
Előzmény: Tortoise (1047)
tresk Creative Commons License 2004.02.18 0 0 1071
olyat én sajnos nem tudok prezentálni:((

Ha jól emlékszem, valamikor a nyár tájékán Thor feltette a virágzó aranyhalait ide...

Előzmény: Tozatu (1070)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.17 0 0 1070
És sehol egy icipici kép?
Előzmény: tresk (1068)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.17 0 0 1069
Van ilyen szőrös levelű is,de nem vagyok olyan tudományosan felkészült,majd kikeresem.Sőt van picibb levelű fajtája is,bordóban és zöldben is.De kiváncsi vagyok,mi lesz a végén.
Előzmény: rferi (1065)
tresk Creative Commons License 2004.02.17 0 0 1068
Kinyílt az aranyhalvirágom:))

Az, amelyik megnyirbálásáról tanácsot kértem tőletek kb. 2 hónapja. Egy életem-egy halálom, akkor levagdostam a nagyon megnyúlt hajtásokat (azóta már szépen meggyökeresedtek), áttettem a keleti ablakba, és 3(!) virágot hozott. Ma reggelre nyitotta ki a száját az első halacska:)))

sfnx Creative Commons License 2004.02.17 0 0 1067
a pletyka levele nem szőrös, ami még nagy különbség, hogy az nagyon igénytelen, tavaly nyáron kikelt nálam 3 tő az erkélyládában, csak ősszel nem volt hova bevinnem, elajándékozni se tudtam, mert senkinek se kellett
Előzmény: rferi (1065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!