Nálam a magról keltek ugyanolyanok mint kezdetben, erényeikkel, hibáikkal együtt! Pl. legsötétebb, bársonyos, hatalmas virágú bordóm bordóbb és gyömyörűbb, mint valaha! Tegnap Oleandro is megcsodálta. De tényleg kalkuláljuk be az árnyéki és fényi különbségeket, ami most kivételesen a javamra szolgált!
Mi lenne, ha a kerámi edényen belül tennél valami büdögét? Ott éppen jó helyen maradna a felesleges víz. Akármilyen "ócsó", beleillő műanyag tálat. (100 ft-os boltban a konyhai részlegen lehet ilyeneket kapni. A nagyon vízigényeseknek én is ilyet teszek.) Ott úgysem látszik, de praktikus lenne.
Ezt azért tudom biztosan, mert rá volt írva a neve amikor vettem:) Hazajöttünk a Bricoból, megnéztem a szótárban és visszamentünk megvenni - meg a korallt is :)
Azóta ha módomban áll megnézem a kül. üzletekben a már kinyílt virágokra írt megnevezést, csak mire hazajövök elfelejtem :(( Így kreálok is magamnak, mert muszáj valahogy különbséget tenni a 8-10 féle (nem is tudom pontosan hány) rózsaszín között, de már a sárgák is kezdenek felzárkózni .
Kavicságyon vannak kerámia cserépben / műag cserép belül /, és inkább vödör kellene alájuk, hogy a növény talpa érintkezzen a kifolyt vizzel...........
Egyébként meg csak a / nem is létező / esőviz gyúlik össze a tálakban, és a dézsák túl nehezek ahhoz, hogy emelgetve kiüritsem,.....
Mindegyik dézsámhoz van tál, de az idén már alá sem tettem....
Én, mint rágica gondolom, hogy csak erre a szezonra. Sőt! Szerintem már idén nyár végén is visszatér a színük. Napsütéses órák száma, hőmérséklet, páratartalom, UV sugárzás, mitudoménmicsodák változása.
A felesleges persze, hogy kifolyik. De nem gond, mert az óriási öregek el vannak ásva dézsástól, a többiek meg a járdán vannak, ahonnan pillanatok alatt felszárad. De tegyél alájuk tálat, és már kész is a megoldás. (De én tényleg bevallom, és már mondtam máskor is, hogy Hozzátok képest rideg tartást kapnak a növényeim. De azt is elárulom, hogy nagyon szeretem őket, és fontosak számomra, csak nem vagyok a rabjuk. MÉG!)
Amióta nincs őrült hőség, azóta igen. Talán 2 hete, mikor átültettem őket, hagytam akkora helyet az edényekben, hogy kb 1 locsolónyi vizet kapnak 1 locsolásra. Legyen elég nekik! De ha szükséges kapnak többször is.