Keresés

Részletes keresés

bopat Creative Commons License 2002.11.28 0 0 153
ÚJ SZOLGÁLTATÁS . Az idei szezontól fogva az a megtiszteltetés ért minket, hogy mi fogjuk képviselni Donovalyt Magyarország felé. Ebben értendő a propagáció, de a panasziroda is. Tehát arra kérünk minden idelátogató vendéget forduljanak hozzánk ha bármilyen gond, inzultus éri vagy ha panaszuk lenne bármi miatt. Minden reklamáció, panasz azonnal továbbítva lesz az igazgatóság felé és ki lesz vizsgálva. Részletes leírást kérünk a történtekről, lehetőleg mielőbb a történtek után. Természetesen a javaslatokat, észrevételeket is várjuk.

Az idén is lesznek egynapos sijáratok Budapestről DONOVALYRA, menettérti jegy ára 3,500,-Ft.
www.ho.hu

bopat Creative Commons License 2002.11.22 0 0 152
na az enyem is csak sk allampolgar de o cseh tulajdonkeppen. Jol megvan csavarva...
Előzmény: Gyula (151)
Gyula Creative Commons License 2002.11.22 0 0 151
:-) Tudom. Írtad korábban.
Az enyéb nem szlovák, csak állampolgár. :-)
Jaja, ők gyűjtsenek, mi intézzük a formalitásokat. :-)))
Előzmény: bopat (149)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.22 0 0 150
vagy nekem is szerezni kell egy Szlovák feleséget:-))))
Előzmény: bopat (149)
bopat Creative Commons License 2002.11.21 0 0 149
haha az enyem is az....
akkor mar ketten vagyunk akinek szlovak felesege van....
Agent lehet kezdeni a gyujtest....
felvaltva johetnetek sielni, turnusokban... haha
Előzmény: Gyula (147)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.21 0 0 148
összedobjuk a síörültek topicban a pénzt, aztán veszünk egy topicnyaralót Donovalyban:-)))
Előzmény: Gyula (147)
Gyula Creative Commons License 2002.11.21 0 0 147
Tudom. Csak azért mertem ilyenben gondolkodni, mert a feleségem szlovák állampolgár. :-) És az ilyenkor jól is jöhet. Már csak a lottót kéne megnyerni. :-)))
Előzmény: bopat (144)
bopat Creative Commons License 2002.11.20 0 0 146
Ceg vehet minden gond nelkul, de eleg nagyok a fenntartasi koltsegek. min. kft
Szlovakiaban mas torvenyek vannak, itt nem lehetseges, MO-n pedig kulfoldi vehet ingatlant
Előzmény: Törölt nick (145)
bopat Creative Commons License 2002.11.19 0 0 144
A telekarak kb. 500-1500 Sk/m2 aron mozognak itt, de a gond az hogy maganszemely nem vehet ingatlant meg. Ha majd bekerul Szlovakia is az EUba akkor talan...
Előzmény: Gyula (138)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 143
na, az király, csakhát, ha eljössz Győrig, akkor már Ausztria közelebb van:-((((
Mert Győrből visszaautózni Donovalyba, az majdnem 300km...

Győrtől meg 200km-re van mondjuk Stuhleck

Előzmény: Gyula (142)
Gyula Creative Commons License 2002.11.19 0 0 142
Fejér megye, Fehérvár közelében.
Előzmény: AgentOrange (141)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 141
hol lax?
Előzmény: Gyula (140)
Gyula Creative Commons License 2002.11.19 0 0 140
Hol fent? Én írtam (a másik topicban), hogy nekem Donovaly felé Fehérvár mindenképpen útba esik, csak kis kitérő Győr; de mondjuk miért ne aludhatnátok nálam? :-)

A hóvirágok tényleg előbújtak itt-ott. Nekem rügyeznek a gyümölcsfáim... :-(

Előzmény: AgentOrange (139)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 139
Gyula, ha fent tudunk aludni valakinél előtte éjjel TinkyWinkyvel, és kivisz valaki autóval, akkor részemről oké, de máshogy innen győrből nem tudjuk megoldani...

Ja, meg az időjárás...azt mondják hűl az idő péntekig, azaz már csak 10fok lesz délben, nade a hétvégén újra melegedés...hurrá...megyünk hóvirágot szedni, tuti, hogy előbújtak!

Előzmény: Gyula (138)
Gyula Creative Commons License 2002.11.19 0 0 138
Akkor gyorsan szerezz pénzt, mert az ingatlanárak Szlovákiában még nem túl magasak. Egyébként én is gondoltam erre, hogy ha lenne egy kis tőkém (nem is kéne olyan sok), még a Tátrában is lehetne aranyos kis házat venni (itthon) potom pénzért...
Hozzunk már össze egy közös síelést Donovalyn! Már ha lesz hó, mert lassan fürdőgatyában kell járni... :-(
Előzmény: AgentOrange (137)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 137
bopat, ha meglesz a szállodád csak oda járunk, az tuti!

Lenne csak elég pénzem, tuti, hogy az első lenne, hogy vennék ott egy házat.

Előzmény: bopat (136)
bopat Creative Commons License 2002.11.19 0 0 136
Az Ausztriai jegyek tenyleg dragabbak, de tobbet is nyujtanak. Pl. Hintertux ahol tobb mint 200 km palya van napijegy 33 EUR, Donovaly kb. 10 km palya napijegy 10 EUR. Aranyosan tobbet nyujt az osztrak, de aki nem nagyon jo sielo annak meg megfelel a szlovak is. Szallas arak Hintertux reggelis panzio 15 EUR, Donovaly maganhaz reggeli nelkul kb. 7 EUR. Tehat azert olcsobb joval, es a szallasok tobbsege felveszi a versenyt az osztrak tarsaival. No sajnos ez nem mondhato el a szallodakrol...lasd VESEL, SLNIECKO szxallodak Donovalyn. Oda senkinek nem ajanlom hogy menjen.
Előzmény: Törölt nick (132)
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 135
mi is, jan 2-5 Lachtal!
Előzmény: Gyula (134)
Gyula Creative Commons License 2002.11.19 0 0 134
Na, akkor konkrétumok: Tavaly Lachtalban voltunk, félpanzióval 15900 volt a szállás 4 éjszakára. Síbérlet 4 napra 15500 Ft, ami durván 4000 naponta, azaz 650 korona. Szlovákiában is vannak pályák, ahol elkérnek ennyit a bérletért.
Viszont: Március 15-i hétvégén voltunk, hó sehol, csak a pályán, 6-8 fokban (néha 10-12) síeltünk; sorbanállás nem létezett, ha azt nézem, hogy a 4000 Ft-ert mennyit síeltem, és Szlovákiában mennyit síelek a 300-600 Koronáért, akkor ég és föld a különbség. Különösen egy kezdőnek nem mindegy, hogy sorban kell-e állni, mi van, ha kiesik a felvonóból, stb stb.
Szóval vannak olyan osztrák helyek, ahol megfizethető áron, kifogástalan ellátással, és tökéletes sípályán lehet űzni a sportot.
Én 10 évig csak Szlovákiában síeltem. Idén megyek (jaj, de várom már!) másodszor Ausztriába, de abban biztos lehetsz, hogy a fő síelésem minden évben ott lesz!
AgentOrange Creative Commons License 2002.11.19 0 0 133
Keresd a Niederösterreich téli katalógusát, a jobb utazási irodákban megtalálható, ott kedvedre válogathatsz, sőt, ha minden jól megy, akkor a január-februári Símániában is meg fog jelenni egy ismertető ezekről a helyekről, részben az én tapasztalataim alapján!

Lábraállásról annyit, hogy biza a szezon előtt legalább két héttel esténként futni kell egy 5-7 kilométert, esetleg guggolni otthon, nem igényel sok időt, de megerősíti a lábad annyira, hogy nem lesz probléma a sípályán, sőt!!!Persze izomlázra az edzés első felében készülni kell, dehát, semmi sincsen ingyen.

AgentOrange Creative Commons License 2002.11.18 0 0 131
legjobb, ha buckás Szlovák pályákon sajátítod el az alapokat, utána a "simáravasalt" Osztrák pályákon lazán lealázod a sógorokat, sőt, majd keresgéled a buckásabb részeket, hogy bemutatózhass nekik!
Előzmény: Törölt nick (129)
Gyula Creative Commons License 2002.11.18 0 0 130
Hi. Nincs az olyan messze. Amúgy meg fogsz lepődni, Ausztria nem sokkal drágább, mint Szlovákia, illetve vannak ott is viszonylag olcsó helyek. Tavaly is és idén is éjszakánként kb 4-5000 Ft-ért megyünk, félpanzióval. A síbérletárak sem sokkal magasabbak, csak ki kell fogni a jobb helyeket.
Ami sokkal jobb, hogy jobban karbantartottak a pályák, ez pedig, főleg, amíg az ember kezdő, nem mindegy.
Viszont a Te esetedben Donovaly lehet, hogy nagyon jó megoldás! :-)
Előzmény: Törölt nick (129)
Gyula Creative Commons License 2002.11.18 0 0 128
Hello. Ha kezdő vagy, akkor tényleg nagyon jó Szlovákia, feltéve, ha van hó, és jók a pályák. Ha nem jók a hóviszonyok, akkor nem érdemes oda menni, mert Ausztriában pl sokkal jobb pályákat csinálnak "semmi hóból", mint Szlovákiában.
Merrefelé laksz?

Mi az igazság abból, hogy a magyarokat most nagyon utálják Szlovákiában a kedvezménytörvény miatt? Semmi. Én legalábbis nem tapasztaltam, pedig elég sűrűn járok. Maximum a politika, és néhány szélsőséges csinál ebből ügyet.

Előzmény: Törölt nick (127)
bopat Creative Commons License 2002.11.10 0 0 126
ma reggel tobb mint 10 cm friss hora ebredtem, s egesz nap esik, jelenleg kb. 15-20 cm friss ho van
bopat Creative Commons License 2002.11.05 0 0 125
Mindenkinek most kozlom hogy nincs 1 centi ho DONOVALYN, de nagyon hideg van, s elvileg havazhat...
Ugyhogy meg egy kis turelmet kerunk...
bopat Creative Commons License 2002.10.31 0 0 124
Hat az egy hosszu tortenet. Kint dolgoztam az USAban es ott talalkoztam a jelenlegi felesegemmel aki szlovak. A szuleinek volt ez a kis siokossaguk es nekunk adtak, mivel ok egy masikat epitettek fel, Besztercebanyatol nem messze.... Hat igy...

Egyelore meg nem lehet sielni, a ho csak alig 4-5 centis, no meg nincs is igazan hideg, felvonok nem mukodnek, stb.

Előzmény: AgentOrange (122)
celeborn Creative Commons License 2002.10.30 0 0 123
Szia Bopat,

Látom a honlapodon a web kamerát...:)
Szerinted éljem bele magam egy hét végi síelésbe, vagy nyugodtan felejtsem el?

AgentOrange Creative Commons License 2002.10.30 0 0 122
már régóta foglalkoztat a kérdés Botond, meséld már el, hogy miként válik valakiből síiskolatulajdonos Donovalyban?
Előzmény: bopat (121)
bopat Creative Commons License 2002.10.20 0 0 121
Ma már megint havazik egész nap Donovalyn. Sajnos még most sem marad meg semmi sem.
bopat Creative Commons License 2002.10.09 0 0 120
Általában november végétől, április elejéig sielhető Donovaly. Persze akadnak kivételek 1997/98 szezon amikor 20 napig volt alkalmas hó
Előzmény: celeborn (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!