Ugy tudom Sartibol van kozvetlen jarat Thessalonikibe. Akkor visszafele is kell lennie:) Az ut nem hinnem, hogy tobb egy oranal. A reptertol a buszpalyaudvarig sztem jobban teszitek ha taxival teszitek meg az utat.
De azt meg kene tudni, hogy honnan indul a busz...
buszjegyet a pici babaknak tuti nem kell venni es Gorogorszagban nem draga a tomegkozlekedes. 10 km ut 0,80 Euro. A repjegy sejtelmem sincs mennyi lehet:(
Böbe, nem vagyok benne biztos, hogy az utazási irodák ajánlanak Sartiba utat repülővel + transzferrel, de azért érdemes körbekérdezni, hátha... Esetleg tudnak más alternatívát ajánlani, mivel nagyobb a helyismeretük...
Viszont megoldás lehet, hogy a buszos családtagok egy-két nappal hamarabb lemennek és bérelnek autót, amivel elmennek elétek a szaloniki reptérre... Hazafelé ugyanez a megoldás, csak akkor nektek hamarabb el kellene indulnotok (vagy a sofőröknek Szalonikiben kell felszállnia a buszra, amire általában van is lehetőség). A problematikus a repülő- és busz indulási idejének összehangolása lehet.
Hü, Böbe, azért nem lesz ám semmi Sartiig letömegközlekedni két picivel.. Ezt meggondoltátok? Értem, hogy még mindig jobb, mint Itthonról, de az se kevés távolság... Ismerve a görög buszvezetöket meg föleg...
Szerintem ez már szörszálhasogatás. Azt sem irta oda, hogy a képeket ö csinálta. Akkor senki nem fogja azt gondolni, hogy ezeket a képeket ö maga készitette, hanem valószinüleg - ha egyáltalán valaki ezen elgondolkodik - azt gondolják, hogy a neten találta, mások fényképezték, ö csak egy korrekt beszámolóba füzte öket.
Világos, ha nagyon illedelmesek akarunk lenni, akkor felkeressük a kép készitöjét (már ha sejthetö, hogy a lap tulajdonosa készitette), és megkérdezzük, felhasználhatjuk-e. Véleményem szerint 99,9%, hogy beleegyezik. (nyilván olyan képet úgysem teszünk ki máshova, ahol személyes, magánjellegü dolgok láthatóak). Én személyszerint örülnék, ha képeimmel más is szinesitené honlapját. No nem az egész galériám beszúrásával, de úgyérzem van néhány jólsikerült tájképem, természetfotóm, ami igenis egy másik beszámoló, leirás megjelenését szinesitheti.
Ma eljutottunk odáig, hogy ha valaki a lányunkra néz, miközben az félmeztelen flangál a strandon, akkor az illetöt meglincseljük, mert pedofil, és irodalomkönyvben, újságban egy hires iró versét közzéteszik, akkor meghurcolják a szerkesztöt plagizálásért.
Természetesen tiszteletben kell tartani a tulaj jogait, amennyiben Emszi nem veszi jó néven, ha (adott esetben megkérdezése nélkül) képeivel valaki egy mindenkiszámára hasznos munkát szinesit, akkor a jövöben ezt el kell kerülni. Az más kérdés, hogy mennyiben sérültek ezzel a jogai (netán pénzt keres a képekkel, és igy jelentös bevételtöl esett el? ezesetben megértem a problémát)
No ne ragozzuk tovább, tanulságos volt asszem mindenki számára pro és kontra.
Nos igen, bevallom, ebbe a fórumba más nickkel írtam anno... (Most juszt se' leplezem le magamat :-))
De a letöltést gondolom Te csináltad (vagy nem?), így tudhatod, melyik kép honnan/kitől származik... No mindegy, nem akarok inkvizítorkodni, csak tanulság lehet a következő alkalomra :-)
Mentségemre szóljon hogy a képek egy helyre voltak letöltve a sajátokkal együtt és fogalmam sincs róla hogy melyik kép kié. Rólad például soha nem hallottam még.
Már bánom az egészet.........
Most vetődtem erre és láttam a Hellasz.hu-n a beszámolódat.
Nem szükséges elnézést kérned, viszont igenis illene minden kép mellé odaírnod, hogy kinek a képét is használtad fel... Látom, az én oldalamról is jópár képet átvettél, ami nem tilos, viszont kérlek írd melléjük, hogy "Emszi képe".
Szerintem legközelebb az ilyen akciók _előtt_ kérdezd meg a képek tulajdonosait, hogy beleegyeznek-e a dologba...
Amúgy nincs harag, csak egy kicsit rosszul esett a dolog.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek az információkat! Egyszer majd szeretném magam kipróbálni, hogy milyen "gyrost" sütök én. :) Csak sanjnos még nem tudom mikor lesz rá időm. De akkor majd megírom, hogy ehető lett-e ? :) Köszönöm még egyszer!
Igazi gyros-recept? Szerintem ilyen nemnagyon van. Ha megpácolod a felkockázott disznóhúst hagymalében, olivaolajban, oreganoban, fokhagymában, egy kevés rómaiköményben, legalább 2-3 óráig, és ezeket egy pálcikára tűzöd, majd megsütöd parázs fölött, akkor az a szuflaki. A gyros ugyanez, csak forgó nyárson kell csinálni, vagyis az az utcai, gyorséttermi változata a szuflakinak. Nem érdems vesződni vele.
Persze kell hozzá pita, saláta és tzatziki, aminek a leírását megtalálod a Görög konyha c. topikban.
Eh, a beszámolóm Thassosról... Készültem egy honlappal, de félbemaradt, no nem azért, mert nincs mit mesélnem, hanem üzleti és magánéleti dolgok miatt már szinte semmire nincs idöm :(
Azért ha honlapot nemis, de egy hosszú irásos beszámolót irok, ha másnem, Neked :)
Lenne egy kérésem felétek, amit az előbb elfelejtettem! Van valakinek igazi gyros receptje? Nagyon szeretnék itthon készíteni! Aki ebben tud segíteni, az legyen szíves írjon nekem! Előre is köszönöm!
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!! :)Nekem kb. két hónapja az volt a problémám, hogy nem tudtam elérni az oldalt. Másnak is volt ilyen gondja? Na mindegy, a lényeg, hogy most már újra tudom látogatni az egyik kedvenc oldalam! :)
Ja, majd el felejtem:
Lányom barátnőjét időközben meglátogatta Sartiban megismert "barátja". Magam voltam ferihegyen érte.
Sajna de ugy néz ki nem lesz görög lagzi belőle.
Azért jó volt ujra látni "Trifont"
Innét üdvözlöm !
Hoppá ! Előkerültél !
Na akkor most harmadszor üzenem hogy várom a beszámolódat Thassosról !
Amugy minden fórumosnak Boldog Karácsonyt !
"Felfedező" ! Hamarosan jelentkezek privát.
Már tiszta a gépem.
Istvan
Énis hasonlókat kivánok nektek :)
Már aszittem Sartis beirás lesz, pl valaki lecsekkolta milyen karácsonykor Sarti...
Már csak a hangulat kedvéért megérné :)
Megyünk??
Csak szeretnék elnézést kérni azoktól, itt most nem tudnám a neveket hirtelen felsorolni, - képeket tettek fel különböző helyekre Sartiról és én "illetéktelen" módon néhányat kölcsön vettem egy beszámolóhoz. Utólagos elnézést, remélem nem haragszik meg érte senki. A beszámoló ma került fel a hellas.hu-ra. Azoknak ajánlom, akik még nem voltak Sartin, de esetleg készülnek oda menni.
Szóval bocs a képek egy részének "kölcsönvételéért" !
Köszönettel: István.
Egy társunknak üzenem, hogy továbbra is várom kitartóan a beigért Thassos-i beszámolóját. !!!
Nem piszkosabb mint Magyarország hidd el.
Jól fogjátok érezni magatokat.
Van kempingezési lehetőség , a Sarti Beach-től nem messze.
Lakoautók voltak főként.
Nézdd meg a honlapom ahol jópár idei kép is fennt van.
Sziasztok! Mi is szeretnénk menni majd a nyáron Sartiba, bár ez kissé csökkentett a lelkesedésemen, hogy olvastam ,hogy már nem csendes kis halászfalu, meg piszkos is kissé. Nem tudja valaki, hogy kempingezési lehetőség van e ott, és ha van, milyen??? Segítsetek légyszi!!!
Ezt nem értem. Lehet hogy megsértődtél ?
A Thassos topicban igértél egy beszámolót. Várom mert ugy el tüntél, mint a kámfor.
Valamit félreértettél, vagy értettem ?
Én is úgy vagyok azzal, hogyha eljutok majd egyszer valahova nyaralni, akkor igyekszem majd magam minél jobban érezni! Mert ez is nagyon fontos a hely mellett. Hiszen lehetek én a Frei által bemutatott Tahitin is, ha semmi kedvem sincs, és nem is akarom magam jól érezni. És én úgy vágok Sartinak, hogy bár nem egy Tahiti, de én biztos, hogy jól fogom ott magam érezni, mert jól akarom!
Egyébként vannak fényképeim az én kedves Barátom által, és amikor néztem Tahitit a Freiben, akkor volt egy pár kép, ami hasonlított. :)
De, hogy őszinte legyek, én annyira imádom Sartit, már így, hogy még nem is voltam, hogy nekem felér egy Tahitivel. :)