Jövő hétre sikerülni fog felrakni a képet.. Újabb próba..
1. A megnéz funkció nem megy. 2. Az előbb valszeg timeoutolt a háttérben a képfeltöltés. 3. Nincs post edit/törlés. 4. Elnéztem a kód leírást. 5. Bocsi a spamért.
Ha most sem sikerül akkor csinálok egy normális fórumot ha van rá igény.
Remélem mostmár sikerül berakni a képet, eléggé túl van ez bonyolítva, az előző postot légyszi töröld havefun mivel se törölni, se editelni nem lehet. De jó....
Tanácsot kérnék, hogy a mellékelt képen látható esetben mit lehet tenni... Egyelőre még ritkán járunk a lakásba kocsival, de a jobb oldalt látható ezüst KOW-3** rendszámú 5-ös BMW már kb. 5. alkalommal állt be a saját és az én helyem közé. Múlt szombaton kapta a 3. ablakra írt levelet, hogy máskor legyen szives úgy beállni ahogy illene.. A képen látható zöld Focus-t nem láttam többször, és nem is volt ott hosszú ideig, de a BMW gazdájával sem sikerült még sajnos összefutnom.
Megjegyzem egyszer fordult elő hogy mikor 5 percre felugrottam a lakásba a kocsival ugy alltam be hogy az orra a vonalon volt (még így is be tudott simán állni!!!), ennek ellenére Ő a nemtetszését az ablaktörlők feljhajtásával jelezte. Azóta akármilyen sietős kb 2 centire van a kocsi eleje az oszloptól.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a kertészek mi alapján dolgoznak? A tetőn lévő közös részen, a közlekedő útvonal mellett az A épülettől kezdve szépen beültették levendulával és egyéb növényekkel az "üres" területeket, de a D lépcsőháznál lévőre nem nem futotta. Odáig nagyon kultúrált és jól néz ki, onnantól csak a csupasz föld van. Mi alapján dolgoznak, kit kell megkérni, hogy végig beültessék?
1. Addig mig nem kapjuk meg az SZMSZ mellékleteként kiadandó házirendet, vegyük figyelembe a kerületre érvényes "csendrendelet". Az általunk szervezett rendezvény esetén pedig legalább 3 nappal korábban legyen a lépcsőházakban (bejárati ajtón) kifüggesztve a szervező tájékoztatása arról, hogy ő pl. grillpartyt tart adott napon és emiatt az esetleges kellemetlenségekkért (pl. zaj) előzetesen elnézést kér.
2. Legyünk figyelmesebbek a környezetünkre: - SZEMETET CSAK OTT HELYEZZÜNK EL, ahol annak a helye látható módon ki van jelölve; - Ott parkoljunk a teremgarázsban, ahol a helyünk; - Kapcsoljuk le magunk után a tárolóban a villanyt, ha nem tartozkódik ott már senki, és lehetőség szerint csak a középső villágító sort használjuk; - Gyözödjünk meg magunk után az ajtók zártságáról!; - Felügyelet nélkül sosse hagyjuk a bejárati ajtókat! nyitva; - Ha általunk a közös területeken bármi az eredeti állapothoz képest megváltozna pl. mert a kanapé az álmennyezetet felszakította, hozzasuk helyre a saját költségünkön; ...
a Földhivatal a "régi" címekre küldi a bejegyző határozatokat. én lekértem tegnap online tullapot és még csak széljegyen szerepelünk rajta. még a tároló és a garázs is, amire ugye nem lehetett hitelt felvenni, tehát önerőből kifizettük régesrég.
az ügyvéd április 30-án adta be a kérelmet a tulajdonjog-fenntartás törléséről, de még nem jegyezték be.
Tudnátok adni egy gyors tájékoztatást, hogy azon a bizonyos lakógyűlésen mi érdemleges történt, mely hasznos információ hangzott el.. ... eddig abban reménykedtem, hogy valami rövid tájékoztató belecsempésződik mindannyiunk postaládájába... Legfőképp a víz és fűtés számlázás témaköre érdekelne.
Köszi a segítséget előre is! illetve utólag köszönet a fórum megálmodójának!
Péntek hajnalban a C- 505 ös lakás kedves lakója házibulit tartott, sajnos nagy terasszal sújtotta az ég, a baráti kör népes csapata ott múlatta az időt, ahogy fogyott a szesz, úgy nőtt a hangerő. Még hajnali háromkor sem hagyták abba a kiabálást, kérésre sem. Nem zavarta őket az, hogy egy társasház lakóit is boldogítják jelenlétükkel. Nem tudom, mennyi emberi érzés szorult beléjük, de sok nem , az szent, hogy munkanapra virradóra kellett elviselni ezt a dáridót. 03:40 körül elvonult a brancs, sokak örömére. Kellene egy házirend, ami ezt a kérdéskört szabályozza. Mindenkinek joga van a pihenéshez .
Észrevette valaki rajtam kívül, hogy tegnap vagy tegnapelőtt a sárga szelektív hulladékgyűjtők ugyan kiürítve, de mind a kapuba voltak állítva? Belül. Alig lehetett elmenni mellette... Akik kiviszik a kukákat, nem viszik utána vissza a lépcsőházakba? Miért kell a kapuba beállítani?
Finoman arra intenélek benneteket, hogy legyetek óvatosabbak a konkrét utalásokkal (leírásokkal), mert illetéktelenek így kapnak tőlünk olcsó ötleteket.
Ilyennek gondolom az alábbi példákat:
"xy"-lépcsőház ajtaja nem záródik.
Szomszédom a M-804-ben hétvégeken rendszeresen hazamegy.
A garázskapu utánam még x-percig nyitva marad.
"x" ajtó állandóan nyitva van.
A szemetet nálunk "z"-órakor viszik el, ilyenkor tárva-nyitva a ...
stb
Ezeket és a hasonló tartalmú utalásokat, konkrét leírásokat, ha ha lehet kerüljétek, esetleg fondorlatosan körülírva, csak a házban lakók számára érhető módon közöljétek.
...múltkor be akart utánam jönni 1...kérdem kihez jött?...azt mondja, hogy szórólapokat hozzott...és kérdem hogy megy be a 2.ajtón?...azt mondja biztos beengedem...háááát sajnos ebben nem tudok segiteni...erre "kifarolt"....
...az alakuló közgyülés után a közös képviselet megigérte, hogy egy szórólapoknak kialakitott "tartót" szerel a kapura...a szórólapok odáig jöhetnek majd...
Járt már valamelyikőtök a tetőn? Tényleg van ott valamilyen közösségi helyiség? (A közgyűlésen halottam utalást rá)
Jut eszembe... Tudja valaki, hogyan kellene a D-lépcsőház kapufeljárójánál a csöpögtető öntözést bekapcsolni? Víz hiányában, a talajtakaró törpe(fenyők?) egymás után száradnak ki. Addig is amíg ez kiderül, jó lenne, ha rajtam kivűl Te is vinnél időnként egy-egy ásványvizes palacnyi vizet rájuk. Kár lenne, ha teljesen kipusztulnának. :-(
Szombat délelőtt óta nincs melegvíz; ez gond, de ezt már kezdjük megszokni. Sajnos azonban tegnap egész nap nem tudtuk felhívni a közös képviselőt, mert ki volt kapcsolva; délután sms-t is küldtünk; ma (vasárnap) már kicsörög/ sms is megérkezett, mégsincs reakció. Bízok a fórum, és a nyilvánosság "erejében", remélem, hogy ha már a telefont nem veszik fel, legalább a fórumot nézi valaki!