Értem és tisztában is vagyok (voltam) ebben, sok minden nem ugy történt ahogy kellett volna. Itt voltam végig mig a felbontások voltak, nap mint nap közlekedtem én is. Biztos vagyok hogy sok pénz vándorolt zsebbe azért olyan amilyen az egész. A kérdésem csak az volt hogy Marussian a jelenlegi helyzetből hogy hozná ki a legtöbbet? Szerinte mi a teendő hogy napokon bellül jok legyenek az utak?
Mondjuk az lett volna a korrekt megoldás, ha a MEGBÍZÓ - ha már tök hülye hozzá, de legalább tudja magáról - megbízást ad egy szakértőnek (nem csókosnak, hanem aki látott már mélyépítést) a szerződés szakmai értékelésére. Nem árt, ha egy jogász is van a csapatban. Akkor valószínűleg bele került volna a kiviteli tervekbe - egyébként kötelező munkarészként - a forgalomszabályozási terv is. Azaz a gányoló sereg nem ötletszerűen szórja ki a behajtani tilos és zsákutca táblákat, hanem ütemterv szerint. És az ütemterv szerint történt volna a munkák kivitelezése, beleértve a helyreállítást is. Fel nem fogom, hogyan engedhették/engedélyezték(?) hogy a földvisszatöltést nem rétegenként tömörítették, hanem 4-6 hónapos konszolidációra (ülepedésre) hagyták. Ilyen még a dilettánsok meséjében sincs! Azaz itt mégiscsak. Az meg már csak hab a tortán, hogy előrelátó és a szakmát csak távolról ugató kivitelező is ősszel csak úgy áll neki felbontani egy utat, hogy a rossz idő beállta előtt helyre is tudja állítani. Persze ha megteheti, mert a Megbízó valamilyen oknál fogva áldását adja ehhez, akkor miért ne?
Ugylátszik elbeszélünk egymás mellett. Máskép kérdezem: Szerinted most hogy kéne normálissan megcsinálni? Ne azt mond hogy "tisztességessen" hanem hogy, hogy!
Félre ne érsd, én is Érden közlekedem, Postástelepi részen föként, a Tárnoki ut egy része egysávos, nem az lenne de másképp nem lehet közlekedni. Engem is idegesít de nem tudok megoldást hogy gyorsan meglehetne normálissan csinálni. Ha te tudsz akkor légyszives oszd meg velem- (ünk).
Lenne egy ötletem. Ha már mindet úgy plagizálunk(ötleteket lopunk) külhoni országokból-persze amik nem működnek főként-, akkor meg kéne nézni a skandináv országokban,ahol tél van ám csak úgy igazán, hogy ott hogyan csinálják a helyre állítást.
Mondjuk a módszert átvenni és helyi viszonyokra átültetni,oszt kész. ja nem a kormány és a helyi polgármester haveri köre által gagyi módon maszatolva történő elvégzéssel.
Értem a problémád, de szerinted mi lenne a jó megoldás? Az ideglenes nem jó, tiszta sor. Ebben a hidegben ráadásul ugy hogy nincs rendessen megülve a végleges megoldás sem jó, ez is tiszta, de akkor mi lenne a jó megoldás?
Áááááá látom már mi a legnagyobb baj. Hát nem tudsz olvasni! Hogy is tudnád megérteni a KRESZ mindenkire-még a luxusterepjárórokra is -egységesen hazánkban vonatkozó szabályokat.
Na akkor még egyszer írom régebben volt ilyen motorom,már az sincs,de van autóm azért. Igaz az is csak a szükség miatt van,de az is nagy költség számomra még ha csak ritkán használom is. Azért a szabályokat ismerem,mert nam autózok gyakran.
Aztán meg,ahogy olvasgatom máshol is mint nem is érdi polgár (bár az ide írogatást a máshol élés nem tíltja) élesen kötekedsz mindenkivel,aki nem a te szemszögedből igaz dolgoknak adnak helyt. Szóval nem én vagyok itt kötekedő igazán, hanem te vagy fórumozó társ az a valaki,aki úgy gondolja, hogy anyagi helyzetéből eredően törvényen felülinek tekinti magát. Sajna bárhogy küzdesz rád nem érvényes a kivéve a gyevi bíró elv.
Egy német harckocsi gyár ide szeretné telepíteni a tesztüzemét, mert itt vannak olyan olcsó mesterséges árkok, bombatölcsérek, amelyekről ott csak álmodoznak.
Rövidesen tankok fognak gyakorlatozni Érd útjain, persze csak ha bírják a megpróbáltatásokat.
Köszönöm a felvilágosítást. Valószínű, hogy azért sem halottam ezt a mondást,mert nekem valamikor évekkel ez előtt egy Babetta smkp.-m volt és amikor megadta magát,akkor elvitte egy ócskás lomgyűjtő.
A mondás az valahol ismert volt,de mostmár tudom, hogy miből indúlt.
Azt írod zavar az okoskodásom. Én azt tapasztalom, hogy csak az olyan embert zavarhatja a hibáinak a felhánytorgatása és a személyével szemben egy tükör tartása, aki nem tudja elismerni a nem tudását,illetve hibáit. Sajnos Érden is van nagyon sok ilyen lakó,mert ahogy írod te nem is érdi lakos vagy.
A másik írásodban azt írod, hogy a közlekedésben azonnalos döntéseket követel a forgalmi helyzet és a táblák útmutatása. Igen a közúti forgalomba közlekedőktől sajnos főként a gépi meghajtású járművel közlekedőknél ez egy elvárt szellemi képességi szint. Igen a sofőröknek a pillanat helyzeti töredék részében kell helyesen dönteni. Sajnos sok olyan ember van ma hazánkban is, aki ezt nem is képes átlátni és felfogni, hogy bizony a közúti közlekedés egy veszélyes üzem és a kor technikai előrehaladásával még veszélyesebb lesz,ezért dagad a balesetek számadati halmaza.
Csak úgy megjegyzem, még egy beírt dolgodra. A forgalomelzáró beton elterelő félgömb alakú beton elemek(amiket demszkigombóc néven ismer a magyar nyelvet jól tudő sok ember) az meg azért van, hogy nem kell még a luxus terepjáróval sem ráhajtani. Azért van,mert az egyszerű záróvonal nem elég a luxus autós földtől erugaszkodott ki ha nem én gondolkodásúaknak, hogy nem megyünk ám árkon bokron.
Ha meg zavar az, hogy szemedbe tükröt tartok, akkor több dolgot kell tenni.vagy nem belenézni és úgy élni létedet, vagy belenézni és elfogadni amit látsz, vagy tenni az ellen , hogy ne olyan legyél(fésülködjél,borotválkozzál stb. pld. képletesen megjelőlve.) Amúgy szép napot kívánok.
A felfogásod kedvéért leírom még egyszer. A Demszky buckák hiányáról és a döntési időről volt szó. Valamint arról, hogy a közúti jelzőtáblák kis hazánkban nem VEZETIK a delikvenst, hanem azonnali döntési helyzetet követelnek. Ez egy közlekedéspszihológiai dolog. Semmi köze a Kresz ismeretéhez.
Te valamit félre értettél. Gyalogátkelő hely az majdnem a tecso benzinkútnál található,tehát a behajtó résztől a parkoló irányába haladva kb 30 méter.
Na Én arra értettem, hogy ott nem szokták ismerni a szabályokat.
Amúgy már megszoktam, hogy veled szemben nem lehet igazam,de sebaj. Hiszen a jogszabályokat nem azért teremtették, hogy azt be is tarsd,hanem azért, hogy szidd a zsarukat amiért másokat nem büntetnek kellően.
Mondjuk nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy megbüntettek volna egyszer is.
Ja és mi az a berva? Lehet, hogy ennek a szónak a magyar eredetét még nem ismerem.
Nem baj sünikém ha nem érted a dolgokat. Azért nyugodtan kiigazíthatod a szabálysértőket. Momentán nincs igazad.
Nem magyarázom el még egyszer, hogy mi volt az írásom lényege. Van aki elsőre megérti.
Arról nem is beszélve,hogy mi köze a gyalogosnak a belső sávba való belépéshez. Na gondolkodj egy kicsit, hátha leesik és akkor magadat is hasonlóképpen oktasd ki.
Azt aztán végképp nem értem, hogy aki ilyen szorgalmasan fikázza az autósokat és betartja a szabályokat, hogy a fenébe tudják megbüntetni? Legközelebb ne Kresz könyvet írj.
Ha csak ideglenes javítás akkor én örülők neki, mert lassan már járhatatlanok az utak, igy legalább ideglenessen járhatóak lesznek. Ebben az időben végleges javítást lehetetlen normális minöségben megcsinálni. A hangsúly az ideglenessen van, ha véglegesre tervezik akkor az gáz.
Köszönöm szépen igen és mostansági riasztgatások ellenére is egészségesek. Mármint a fránya járványra értem.
Amúgy meg nem kell kitalálni senkit sem,úgy gondolom mindenki,mint egyedi ki van már találva,mivel megszülettünk és előtte kitaláltak,aztán meg mi is anyu pocijából is.
Olvasom, hogy a fa nevű utcában egykoron járt a hókotró. Kérdezem az aszfaltos út? Mert ha nem akkor ott csak maszekban járhatott, hiszen klutákjózsi megmondotta egykoron földes és múrvás útra nem mennek tolni, hiszen ott a népnek nem jár. Azt ugyan nem mondta,de mindenki tudta, hogy akkor oda a haszon.
Apropó tényleg rátappintottál a kérdés válaszának lényegére. Tényleg eladtak több tisztító gépet. Most ha ugyan igaz 3 db maradt,de azok is bérelt gépek.
ÉS! igaz a polginak és a szárnysegédjének fura módon 10 milkás darabonkénti értékben került terepjáró. Igaz a szárnysegédnek csatornázást követően teljes újra aszfaltozás van a kapujáig a főúttól,így még az sem érthető minek a terepjáró neki?
Azért ne sértegesd az a Bibliában leírt szereplő személyt. Az bár igaz, hogy elárúlta a vezetőjét (ahogy talicska is a város lakosságát), de aztán ha jól olvastam valahol öngyílkos lett. Olvasta már valaki, hogy talicska öngyílkos lett?