Még a szombati esőből kaphatsz. Pontosan hol is laksz?
Van a yahoonak egy widgets nevű programja...egész jó.Mutatja előre az időjárást az asztalon 5 napra. Mondjuk nem minden várost ismer, de amit igen,ott legalább pontos.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de van a leandernek termése? Tavasszal vásároltam egy mély rózsaszín virágú pédányt, a tavam mellett folyamatosan virágzik és a műlt héten vettem észre, hogy kb. 10 cm hosszú keskeny (mint a zöld bab), szivar-szerű valamik lógnak az ágain. Talán magok vannak benne? Mit csináljak vele?
Csak most regisztráltam, és nagyon gyönyörűek a fotók a virágaitokról. Én jelenleg sárga virágú növényt keresek, látom nektek van szép számmal, de a képek alapján egyre nagyobb kedvet érzek a gyűjtéshez.
Esetleg nem adnátok el ágat a képeken látható gyönyörűségekből.
Megvolt a nagy eső, porverő mennyiség, a fák alá persze semmi. Esőtánc következik. De azt hogy is kell? (Azért még ennek is örülni lehet egy kicsit.) Jóéjt csendes esővel!
Az OFF a nem a témába illő hozzászólást jelenti. (Pl a férjem nem szereti...) de itt elég sokszor előfordul OFFolás. Előbb utóbb minden kapcsolatba hozható a leanderekkel, a kerttel.
Nekem ez igazából kényszer szülte megoldás de el tudnék képzelni olyan "aprócska" teleltetőhelyet, ahol a hőmérséklet azért nem menne 0 fok alá és ugyebár ez fedett volna, beférne alá egy naaagy fügebokor, így azt nem kéne dönteni, vagy egyéb módon görcsölve takarni mégis volna rajta hamar termés. ÁLOM-ÁLOM!
Kisteleknél van egy választóvonal keresztirányban az országon, nekem emlékezetes élmény a 80-as évek első feléből, mikor az egyik térfélen elakadtak a vonatok a hóakadálytól, a másik térfélen meg semmi! Jelentem: még esik:))
Csak azt mondja meg valaki , mire használatos az OFF kifejezés?
Én ugyan dézsában tartom őket, (Mint alább láthattad.) mert számomra macerásnak tűnik ez a ki-be költöztetés, és a férjem sem szívesen engedi a füvet itt-ott összeturkálni. De vannak, akik esküsznek erre a módszerre. Akkor is így tartják a leandereiket, ha nem muszáj.
Ó, te szegény! Neked erőteljesen el kellene gondolkodnod, hogy valami sivatagi kaktuszkertet alakíts ki! (No nem bosszantalak.) Hátha éjszakára megerednek az ég csatornái! Én éppen most jöttem be. Gyomlálgattam az eső után felázott talajból könnyedén ment a dolog. (Nem mondom, itt volt már az ideje!)
Helló, frissen "regisztrálkodtam", eddig még csak olvasgattam az eszmecseréket a mindenféle topikokban. Én is leánder-imádó (is) vagyok, de mértékkel kell imádnom, mert a teleltetés problémát jelent. Nyáron kiültetem őket a (lakóhelyemtől kissé távolabb eső) kertbe, majd mikor be kell őket menekíteni ,akkor kiásom őket és belenyomorgatom egy-egy megfelelő (inkább szűkecske) műa. vödörbe, és irány a lépcsőház. Ott zsúfolkodnak szegények a köv. szezonig. Más is csinálja így? Nagyon macerás, de mivel van, hogy nem jutok ki mindennap, ezért legalább szomjhalált nem halnak. Nemcsak Krampuszkáéknál nem esett, hanem mindeddig itt, Szegeden sem. De most megnyíltak az ég csatornái végre!!! Remélhetőleg nem 3 csöpp lesz 6 sorban....