Nem egeszen egy evtizede Eszak-Amerikaban szivtam a Visaval. De olyan szinten, hogy nagyitoval kellet keresni ATM-eket is, ahonnan penzt tudtam felvenni nagynehezen. Persze nehany lukrafutas utan mar tudtam melyik banke fogadja el, igy utana mar ok volt. Nyugat-Europaban nem tapasztaltam ilyet, de a mintavetelezesem nem zarja ki ezt.
Ugye ez magyar tapasztalattal furcsa, mert ahol kartya terminal van, ott mindegy, hogy Visa v. Mastercard.
Az AMEX az, ami korlatozott, de itthon is csak ha jol tudom, az OTP adja ki. Tizeneve, mikor indult, volt Blue kartyam, de csak addig erte meg, amig az igenylesi akciokat kimeritette az ember, igy vissza is adtam egy even belul. Ezzel kulfoldi tapasztalatom nem volt.
Múlt héten voltam Hollandiában, 311 körüli árfoyamon könyvelt az Erste, joker VISA kártyám van, ajánlom mindenkinek! :) Talán annyi hátránya van a Visa-nak, hogy Ny-Európában 10-ből "csak" 8 helyen fogadják el, nekem van egy olcsó Maestro betéti kártyám az ilyen esetekre.
Erste max külföldi tapasztalatok. Roszul vált az Erste, 320ft körülre jott ki 1 eur. Viszont a legtöbb helyről (éttermek, hotelek) jött vissza a 4%, amivel világbajnok 306-os lett az árfolyam. Jó kis kártya ez.
Azt a fajtát ami ingyenes volt megszünették, nem lehet már igényelni hozzá. Akinek korábban meg lett igényelve, annak megmaradt ingyenesnek, de aki most akar igényelni, annak már csak egy másik fajta van, ami fizetős. Benne van a hitelkártya hirdetményben.
Nekem az utazás és a benzinkút dolgait nem vették figyelembe.
BB-ban azt mondták, hogy bármilyen Bb HK-val jár a visszatérés, ha a Postán fizetek be csekket. Kíváncsi leszek, mert a UPC hk-t fizettem be a Főgázzal a postán, csekken.
A 10-ei zárás mit jelent pontosan? 9-én éjfélig vagy 10-én éjfélig történt vásárlások tartoznak bele az adott ciklusba? A vásárlás időpontja vagy a könyvelés dátuma számít? Az Ersténél úgy látom, hogy simán képesek 3 nappal később könyvelni, mint a vásárlás volt.
amennyiben már február 16-án töröltem a korábban Cittől megörökölt csop. beszedéseimet, akkor a mai napon létezhet hogy még nem élnek a törléseim? Mert most kaptam egy üzit amiben ismét levontak egyet....ennyi idő nem elég az átfutásra?
azt tudjátok, hogy a 200k limitnél a vásárlás vagy a könyvelés dátuma számít?
wizz kártyánál jártam már úgy, hogy a dupla pontot megadták a vásárlás dátuma alapján, de máe a következő havi keretet csökkentette a költés, mert ott a könyvelés számított (éppen a dupla pontos hétvégére esett a havi számlazárás)