Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1064

majd utánanézek és megirom,ha kell valamelyikböl(szerintem kell)

Nekem a citrinám dugványrol van igaz 1-2 honap kellett mire megeredt,nehezen gyökeresedik.

Előzmény: andrás2 (1063)
andrás2 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1063

Jelen pillanatban van Citrina, Ligularis, Quadrangularis, Edulis, Caerulea, Biflora, Herbertiana, XPiresii, és egy Vitiflora. Mintha a Quadrán lenne egy bimbó, és nem úgy tünik mint aki le akar száradni, drukkolok.

Ha esetleg kell a fentiekből, szívesen.

A citrina viszont nem akar dugványról szaporodni. Valami extra tipped van esetleg?

András

Előzmény: cucurbia (1062)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1062
hát majd meglátjuk.nagyon nehezen virágzik,most láttam valakinél egyméteres dögledező példányt a tél mindig kritikus.de sosem lehet tudni.Passiflorákbol nincs sok fajtám,mer kevés a helyem.amiker irtam az van,most sok magonc kelt ki a a sima caeruleábol,van még Macrophyla,de ez nem kuszo,igy nem tudok dugványt),meg még 1-2 dugványrol nevelt ,meg ismeretlen(pl.cirtina,stb)
Előzmény: andrás2 (1061)
andrás2 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1061

Mostmár ne keseríts tovább, rendelhettem volna mérsékelt mennyiségű pénzeszközeimből mást ezek helyett. Megtévesztett, hogy amikor a cserékről beszélgettünk, azt írtad, hogy meglehetősen kifogytak a készleteid.

Jövőre már okosabb leszek.

Jó hír, mármint nekem, hogy egy holland kapcsolaton keresztül, ha minden jól megy, és nem rohad el, kapok Cananga odorata dugványt, így elvileg elég gyorsan virágzik. Nehogy elkiabáljam. :-))

Milyen passifloráid vannak? Ha már szóba került a dugvány...

András

Előzmény: cucurbia (1060)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1060

Igen élnek.Jol eldugtam,nehogy agyonszurkáljon:))

Cinnamonum nekem is nedvesen jött,sajna nem segitett sokat.

Passiflorákbol mollissimám,meg antiquinensisem nekem is van,adtam volna dugványt. a többi viszont nincs és szivesen fogadom.

Ötlet,Passifolra magokat egy napig vetés előtt áztasd fekete teában(nem gyümölcstea,hanem kifözött citrom és cukor nélküli sima teafözet)elősegiti a csirázást,lebontja az inhibitorokat.(amerikai szakkönyvben olvastam,nekem bevált)

Előzmény: andrás2 (1059)
andrás2 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1059

Szia!

Lehetett volna több eszem, de már mindegy. Legközelebb majd azért kérdezek inkább.

Ne aggódj gondolok majd Rád. :-))

Passiflorákból: antioquinsis, eicleriana, kermesiana, mollisima, racemosa, subrotunda.

A caesalpiniákat csak azért rendeltem, hogy legyen vmi tuti siker is.

A cinnamomum burmanni elég friss magnak látszott, nedves forgácsban érkezett. Ehhez fűzök némi reményt.

Igen Renatatól jött.

A növények amiket adtam élnak még? A tőled kapottak elég virgoncak. :-))

Üdv:

András

Előzmény: cucurbia (1057)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1058

120 köbméter csak,nem mindenhol 4 m magas csak a tetején.

Valoban füteni sok(konvektorral fütöm),de növényeim számához képest sajnos már igen igen kicsi:((Szo szerint ha uj növény kel ki,még polcot is alig találok ahova tegyem.

A normál üveg az a 4 mm-es kertészüveg.

Előzmény: krampuszka1 (1055)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1057

Persze a Cinnamonumbol is ha kikelne neked mégis.Passiflorákbol mit vettél?

Renata-tol van??

Előzmény: andrás2 (1054)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 1056

Mexicana-t én is adhattam volna,ha kérted volna.Egyébként jol kikel.

Cinnamonumok nekem nem kelltek,igaz 60 nap is lehet a kelési idö(de a tavasziak sem kelltek)

T.fragransom is lett volna felesleg.

A Bauginiákbol meg a Beaumontianabol,ha kikel valami érdekelne magonc.

Előzmény: andrás2 (1054)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1055

Kicsiiiiiiiiiiii??

32 m2 , közel 130 m3 ??????????????

Mit jelent a normál üveg fóliával ?

Fűtöd valamivel ?

Előzmény: cucurbia (1049)
andrás2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1054

Néhány Passiflorát, Thunbergia fragranst, Artabotryst (hátha kikel és nem kell rendelni), Beaumontia grandiflorát, Cinnamomum zeylanicum, és küldtek még C. burmannit vmi helyett, Caesalpinia pulcherrimát, mexicanat, Bauhinia variegatat, és B. yuccuminensist. Egy-kettővel már próbálkoztam korábban is nulla sikerrel. Hátha most.

Szóval most inkább virágokkal próbálkozom.

András

Előzmény: cucurbia (1053)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1053

Eddig soha egyetlen cinnamonum nemzetségböl származo fajta magja nem kellt ki nekem sem melegtalpon,sem sehogy.Sajna ezekkel is ez a helyzet egyenlöre:((((

Miket rendeltél?

Előzmény: andrás2 (1052)
andrás2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1052

Szia Cucurbia!

Mintha említetted volna, hogy rendeltél Cinnamomum magokat. Kelt ki belőle valamennyi, és mennyi idő után?

Persze nem bírtam magammal, rendeltem még egy adag magot, unalmas téli estékre. :-))

Üdv:
András

cucurbia Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1051
gyömbérem nyiladozik.
cucurbia Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1050
Ma beszéltem meteorologus ismerösömmel, egy-két nap lesz csak fagy utána az elkövetkezö napokban,talán hetekben is,nem várhato jelentös lehülés.
cucurbia Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1049

Sajnos kicsi

9X3,5X4 méteres:((Jo lenne nagyobbat de nincs helyem a kertben.A szomszédnak van egy nagy tüzfala,ha majd böviteni kell 3-4 év mulva lehet majd arra probálkozom.

Ja normál üveges,foliaboritással a beázás meg a hideg ellen.A Polycarbon lap nagyon drága lett volna,majdnem annyi mint amennyibe az egész került üvegestöl.

Előzmény: krampuszka1 (1046)
Évi5 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1048

Gáborke!

Nem működik a honlapod? Próbálgattam elérni, egy pillanatra fel is villan, de utána rögtön jön az üzenet, hogy a honlap nem elérhető.

A karamboláról szerettem volna információt gyűjteni. Milyen tanácsot tudtok adni a neveléséhez? Nyáron kelt ki magról, kb 10 cm magas. A levelei elkezdtek sárgulni, nem olyan szép zöld színűek.

Előre is köszi, ha bárki tud valamilyen tanácsot adni vele kapcsolatban.

kismatilda Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1047

Jajj nekem:-(((

hát télen a lakásban sem pára, sem napsütés:-(((

na de majd igyekszem....remélem, hogy azért néhány évig szép marad!

Köszönöm a segítséget!

Szia

Előzmény: cucurbia (1037)
krampuszka1 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1046

Cucurbia !

Már kb. századszorra nézem meg a képeidet !

Részben a szám is tátva marad a csodálkozástól, részben ötleteket keresek az optimális helykitöltéshez :)

Elárulod, mekkora területen, milyen magasságban és miből van a télikerted ?

Mert amit sikerült bepakolnod oda, gondolom többszörös méretet sejtet :D

Előzmény: cucurbia (1030)
Évi5 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1045

Köszönöm a válaszokat. Rögtön írtam az illetőnek, nehogy megegye.

Még egyszer, köszi.

Előzmény: gáborke (1039)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1044
Jó! Köszönöm szépen, majd figyelek!:)
Előzmény: rágica (1043)
rágica Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1043
A leandereket még ne vidd be! Csak, ha már napközben is 0 körül lesz. Ha éjjel, hajnalban 0 fok van azt még bírja, sőt jót tesz neki.
Előzmény: wanda21 (1042)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1042
Cucurbia köszönöm szépen! Tehát akkor jobban járunk, hogyha a leandereket is beköltöztetjük az előszobába. Mégegyszer nagyon köszönöm a gyors választ!
Előzmény: cucurbia (1041)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1041
mindent be a lakásba,legalábbis csütörtökig kb.
Előzmény: wanda21 (1040)
wanda21 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1040

Sziasztok!

Szerintetek mit csináljak a kefevirágommal: behozzam, vagy hagyjam még kinnt?

Attól félek, ha behozom akkor nem fog kivirágozni, vagy ha kinnt marad esetleg "megfázik". Képet már raktam fel róla, elég sok virágkezdemény van rajta, szeretném ha kitudna virágozni!

gáborke Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1039

Én is úgy emlékeztem hogy mérgező, de szívós termése miatt sem lenne élvezetes.

Én nagy fákról is tudok Budán.

Ezt árulták áruházban?, megáll az eszem...

Előzmény: cucurbia (1038)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1038

Hát gyümölcsnek nem nevezném,miután mérgezö tejnedvet tartalmaz és ehetetlen.

Narancseper a neve,igen szuros bokor lesz belőle idövel,állitolag a legjobb keritésnövények egyike.Mindenesetre a termése kellemes illatu megérve és amig el nem rohad addig nagyon szép disz.

Előzmény: Évi5 (1033)
cucurbia Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1037

Hát a kokuszpálma valoban macerás.Igazábol csak párás helyen,tüzö napsütéses,melegházi körülmények között életképes(mint egy tengerparton),ahol a gyökere jo mélyen be tud hatolni a talajba.A magrol keltekkel az a baj,hogy a cserépben a magjábol 2-3 évig is eléldegél,igy az ember azt hiszi,hogy vigan megvan,de aztán ha elfogy a tápanyaga,és nem kerül a fentiekben felsoroltakhoz hasonlo helyre akkor nem marad meg:((

De nem kell feladni néha igen olcson árulják a magoncokat amikor tönkre megy ujat kell venni.

Előzmény: kismatilda (1032)
gáborke Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1036
Ez olyan mint a narancseperfa termése. De hogy ehető lenne?, ennek utána kéne járni.
Előzmény: kismatilda (1035)
kismatilda Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1035

Hát most lehet, hogy én vagyok bolond....de én ilyet szatyorba szoktam gyűjteni a városligetben a finom illata miatt. egyébként a kutyám megeszi, de én még nem próbálkoztam vele:-))

idősebbek azt mondták, hogy vadcitrom, de hallottam már vadnarancsnak is...de arról még nem hallottam, hogy ehető (embernek) gyümölcs...

kiváncsi vagyok mások mit mondanak!

Sok sikert:-)

Előzmény: Évi5 (1034)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!