Láttom jól megy a lacsi , nullával mentél hazafelé ? :)
szerencsére meg tudtam állni egy buszmegálló-öbölben, és még busz-se- jött :P menet közben nem sikerült volna ilyenre a fotó, amúgy is telefonnal csináltam...
A kábelkorbács cikkszámának kikeresése nem csak Nálad jelent gondot. Az én szervízem raktárosának is okozott nem kis gondot. Sajnos nem túl egyszerű az autóink alkatrész adatbázisa (csak kompjúterből van vagy ~16 cikkszám).
Az új alkatrészprogi már motor/alváz szám alapján ki kell adja a kocsidnak megfelelő alkatrész cikkszámát (a régebbinél ez sajnos nem így működött).
Ha elküldöd a fenti adatokat (+ a biztonság kedvéért a felszereltségét ), akkor megpróbálok utánakérdezni a dolognak.
A szervízek mentségére legyen mondva, nincs könnyű dolguk az elektromos hibák keresésénél. A kapcsolási-bekötési rajzok szokszor nem azt mutatják ami a valóság (nálam pl. a kompjúter kivezetései nem egyeznek a rajzon és a valóságban. Ez azért nem semmi!). Hiába próbál a rajz szerint megoldani egy hibát, ha a valóságban másként van kötve az autó.
Én a helyedben nem próbálkoznék a "helyszinen" történő festéssel.
A legjobb, ha teljesen le van szerelve a féknyereg. Tisztítás, zsirtalanítás, festés, száradás. Utána lehet összeszereli, légteleníteni. Ha a fékfolyadék-feltöltős/légtelenítős dolgot meg szeretnéd spórólni, akkor is le kell szerelni a féknynyerget a helyéről és fel kell kötni a futóműre,hogy a fékcsövet ne feszítse (ebben az esetben inkább ecsttel festeném mint takargatnám).
Tisztításnál, festésnél nagyon figyelj arra, hogy a féktárcsára, betétre, csőre, munkahengerre (a védő gumijára se!!!) ne kerüljön oldószer, festék (leginkább semmi).
A fékszerelés különösen veszélyes dolog, ha nem vagy jártas benne inkább bízd az egészet egy hozzáértőre.
Szétszerelés nélkül ne fess! Akár a tisztítószer, akár a festék ráfolyhat a fékalkatrészekre, és baleset lehet belőle!
2004. decemberi Lacetti SW 1,6 Elite jelenleg boldogtalan tulajdonosa vagyok, immár 4. hónapja. Addig boldog tulajdonosa voltam! November végén ugyanis kigyulladt és égve is maradt a motorcsekk lámpám. Tudom. ez mással is megesett már, de az én kicsikém makacsabb a sokévi átlagnál, mintegy nyolcszori javítás (szelepcserék 2x, csővezetékek tisztítása, hengerfej tisztítás és ki tudja még mi...) után, és ellenére ujra és ujra világít, hibát jelez, őrületbe kergetve két márkaszervíz, szerény személyem és családom népes táborát. A kocsi egyébként rendben működik,(látszólag) tudomást sem véve az általa okozott bizalmi válságról. E válságnak korábban is voltak általa keltett okai:
a használat 3. hónapjától minden fényszórótípust 1-2 nap alatt " megevett", amely a generátor cseréjéhez vezetett.
a 6. hónapban kigyulladt az ABS kontroll lámpája és úgy is maradt, a bal első érzékelő cseréjéig
a 2. év vége felé kigyulladt a motorcsekk-kontroll lámpája. mely hibát a mai napig nem sikerült felszámolni.
A szervíz szerint a motorhoz tartozó kábelkorbácsot kell kicserélni, amelyre kísérletet is tettek, de a kábel-korbács jelzései a hosszú harc alatt valahol elvesztek (papír ragasztvány v. szalag v.melyik vezetéken), és így nem tudják azonosítani, hogy a sokféle közül melyik a jó.
Kérem a márkatársakat, hogy akinek 2004. XII. havi Chevrolet Lacetti SW 1,6 Elite (manuális klima, cd-s Blaupunkt rádió) kocsija van írja meg a motorhoz kapcsolódó kábel-korbács jelzését, jelentősen segítve ezzel egy tucatnyi ember hangulatát. (A szervíz szerint fontos az időpont és az azonos felszereltség) A segítő az erkölcsi elismerésen túl számíthat jutalmamra is. Címem: drpagy@freemail.hu
átlag nekem is az a 8 körüli fogyasztás van, de észrevettem, ha nagyon taposom, akkor azért bekajálja a magáét... Igaz, a mecseken keresztül mentem, nem az alföldön :D de a 10 feletti egy kicsit sok szerintem. Viszont nem különösebben zavar. Nemrég csodálkozva kérdezték meg az egyik kúton, hogy "teletankolom?"
ha pár ezrekért töltenék bele, akkor is ennyit mennék, csak sokkal többet járnék a kútra... akkor meg mi értelme?
Én nemigen szoktam gyorsulgatni, de néha azért elgurul a gyógyszer... és ki is kell kormolni a gépet :D
A jelenlegi összeállításban -utassal is jobb a gyorsulás a tuning nélküli 1,6-osoknál-, akár vegyes akár országúti a használat 7,8-8,4 l/100 km közötti a fogyim. Nem tudom magyarázni miért szűk a szórás, tolom ahogy jólesik.
A katalizátor tesztnél a kerámia már ezüstszürke (12000 km) - újkorában kormos volt, mint a gyárkémény. A kipuffvég száraz - újkorában fröcskölt-égett olajnyomokkal díszített volt a króm-ovál kevés km után is.
Tegnap 55-ös út Szeged (gondoltam cápaFerire 6025) - CARSTYLING - tömegnyomor - kívül-belűl közlekedési káosz a Hangárnál meg a környékén- széphangú hifi egy sem, vagy nem volt bekapcsolva. Randi "Európa első számú női drifterével Deborah Lopezzel - ismertebb nevén Drift Angel-lel!" nem semmi füstölés volt!
Pécsről Komlóra menet egy Hunday Accentes figura elkezdett szórakozni velem. (asszem jól írtam) Kicsit felpöckölte az agyamat, és belementem a versengésbe. 130-al átkergettem a Mecseken szegény Lacsit :-). Anyósom a hátsó sorban csak sápadozott... :D
Mánfától Magyarszékig többször is próbálkozott visszaelőzni, de nem ért utol, csak megközelíteni tudott. Tehát a kombi sem lomha :D
Nem lesz nehéz rikitó szint taálnom mivel az autom piros a féktuskó is piros lessz! Csak hogyan fujam le a helyszinen? Hogy ne legyen olyan minden! Ötlet? (Takarás?)
Nekem ezekből a képekből az üzemanyagszintmérőd állása tetszik a legjobban.
Magyarázat: az enyém nem tud ilyet. Csak a skála felső felét használja, ott viszont korrekten mutatja a benya szintjét. Eddig még nem sikerült megjavítania a szervíznek. Most éppen kábelkorbács cserére vár. Nem igazán hiszek benne.
A féktuskókat spec, erre a célra árult festékel szokták festeni. Én piros és sárga szinűt láttam eddig, spray kiszerelésben. Ha ragaszkodsz az autód saját szinéhez, akkor szerintem konzultálj egy fényezővel, vagy egy autó fényező anyagokat árusító üzlet szakemberével. Nem tudom, hogy merre laksz, én Budakalászra a 'Body'-ba szoktam menni. Mindenkinek csak ajánlani tudom Őket. Korrekt árak, és segítőkészek.
"Mással is előfordult már az, hogy 160-170es tempónál ciripelő hang jött előről, a motorháztetőtől? A ciripelés megszólalásakor vettük észre, hogy remeg a motorháztető, kb fél centit "ugrált". "
Nem mintha örömmel töltene el más nyomora, csak egy kicsit megnyugodtam, ha szabad ez esetben ilyet mondani... Ugyanez a jelenség nálam is fennáll, ciripelés nélkül, viszont már 150-től, annyi pontosítással, hogy inkább "billeg" a két széle elöl
Amikor megemlítettem a szervizben, néztek bután kifele a fejükből, mondtak okosakat, megtekergették a gumiütközőket a motorháztető alatt, aztán minden maradt a régiben. Ha túlságosan "kimerevítem" a két szélső (állítható) gumibakkal, akkor meg kiemelkedik a tető széle...
Én egy megoldást találtam:
SZÉLIRÁNYBAN kell 150-el haladni, akkor semmi gond :-)))
Azért ha tud valaki megoldást, én is örömmel venném, üdv:
Láttom jól megy a lacsi , nullával mentél hazafelé ? :)
Egyébként gratulálok hozzá ! Leld benne örömöd!
Én most jártam meg vidéket megint már 7300 van benne, és hibátlan sőt már megy is ha kell!
A matrica ügyre visszatérve ha a toga.bt@citromail.hu-ra elküldi valaki a matricát és hogy mennyi kell pontosan, akkor megpróbálom kinyomni őket ! Ja és hogy mekkora legyen!
Úgy érzem, ezt a két képet meg kellett hogy mutassam nektek. (2005/07es sedan) Múlt hétvégén készültek.
Egy kérdés: Mással is előfordult már az, hogy 160-170es tempónál ciripelő hang jött előről, a motorháztetőtől? A ciripelés megszólalásakor vettük észre, hogy remeg a motorháztető, kb fél centit "ugrált". Ez nagyon gázos dolog? Ahogy ezt észrevettük egyből lassabban mentem, ekkor már se remegés, se hang. Más problémám nincs az autóval, talán annyi, hogy hangos zenétől eléggé zörögnek az ajtóim, meg a hátsó ablaktekerők. Néhányszor volt már sárga lámpa felvillanásom, de azt az én bénaságomnak tudom be (túl alacsony fordulat). Sebváltás hidegen nálamis kicsit nehezebben megy, de ezt nem sorolom a problémák közé, ilyen és kész. Ja mégegy: Üléshuzatok. Másnak is nyúlik? Mert az enyémben sajna igen. Na ennek nemigazán örülök, de majd jól kicseréltetem őket gariba. :-)
Általában valami rikító színre szokták nem? Mondjuk piros, vagy sárga. A gyári, sárgára passzíváltan horganyzott féktuskó már majdnem tuning-sárga.:-)) Én ha festeném akkor pirosra az ezüst autóhoz.