Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.04.25 0 0 1126
Jól beöntözted utána?Úgy szoktam kezdeni,hogy belocsolom,átteszem a másik cserépbe és óvatosan körbenyomom a földdel.Aztán jól elárasztom vízzel.Lehetőleg a gyökerei ne sérüljenek átültetéskor.Vagy a virágföld minősége jó?
Előzmény: Holdanyó (1123)
ESZTIKE Creative Commons License 2004.04.25 0 0 1125
Látogass el a Bonsai időutazás topicba, ott mindent megtudhatsz, amit a bonszájokról tudni kell!
Előzmény: mikkkro (1124)
mikkkro Creative Commons License 2004.04.25 0 0 1124
Sziasztok,
munkahelyet váltok, és múlt héten a céges búcsúbulimra kaptam egy nagyon szép bonsait!! Azt mondták, fikusz, de nem tudok hozzá használati utasítást egyébként. Valami nagyon kezdő útmutatót tudtok mondani, hogy hol találok?
majd ha tudok, csinálok róla fényképet és felrakom, mert gyönyörű
köszi
mikkro
Holdanyó Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1123
Sziasztok!

Itt újként kérem most tanácsotokat.

Tavaszi lelkesedés.. virágátültetés..

Új földbe került gyönyörű futó fikuszom (ami eddig, bár szégyellem.. 3 marék kavicsszerűre száradó vacak, földnek nem nevezhető izébe volt ültetve.., és ebben pompázott és bokrosodott már vagy 6 éve...)

Miután átültettem, az egész elfonnyadt, az egész növényke elvesztette a tartását...
Nagyon félek, hogy kimúlik...
Nem tudom mi lehet az oka, mert az anyukám is pont így járt az ő fikuszával...

Mondjuk mindíg rettegek az átültetéstől, mert soha nem tudom, hogy mit vesz zokon a növény..
Az a tapasztalatom, hogy jobban bírják az 1000 éves földben, mint az átültetéses zaklatást..

A 1,5 magas és kb. ugyanilyen átmérőjű, agyonüthetetlen gyompálmámnak meg sem kottyant a zaklatás... egyszerúen mindent kibír..
Már a csodájára járnak többen...

Üdv: H.

Tozatu Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1122
Tényleg csodagomó a magyar neve,így is megtalálod sok helyen,mint mondá Taramiram.Elég csak egy tálkába tenni,maga a pucér gumó is hoz virágot,aztán ki lehet ültetni a kertbe,télre felszedni és gumóként tárolni.Sauromatum
Előzmény: RJancsi (1119)
Tozatu Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1121
Megjött kb.2hete,már átültettem.Kb.20-30cm-s4 levele van.Nem tudom mikorra akar virágozni.
Előzmény: sfnx (1118)
taramiram Creative Commons License 2004.04.21 0 0 1120
Kedves RJancsi, arra gondoltam, hogy a neve alapján keresőkben már utána tudsz nézni.
Telhetetlen vagyok a növénygyűjtésben, de két dolog van, ami visszatart, ha szúr és ha büdös. Különben nagyon érdekes ez a növény is, látod, a nevét már meg is jegyeztem.:-)
Előzmény: RJancsi (1119)
RJancsi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 1119
Taramiram!

Köszi az infót, bár sokkal okosabb nem lettem tőle :)))
Amíg kicsi (pár éves) a növény, nem virágzik, és levelei is nagyon látványosak. Elég szapora, a nagy gumó körül minden évben 6-8 kis oldalgumót lehet kitermelni. Az illata (jól van na, szaga) elég orrfacsaró. Igaz, legfeljebb egy hétig lehet/kell/muszáj élvezni, amikor a virág már teljesen kinyílt, és elkezd nedvezni. Ha szerencséje van az embernek, és tavasszal-nyáron virágzik, ki lehet tenni a kertbe. Szereti a világos ámde árnyékos helyet.

Üdv:

RJancsi

Előzmény: taramiram (1114)
sfnx Creative Commons License 2004.04.21 0 0 1118
Tozatu, megérkezett már a papgájvirágod? az én könnyezőpálmámnak múlt héten nőtt ki az első levele igaz kisebb lett, mint azok a levelek, amik még földes korszakában nőttek, az egyik granulátum feletti gyökere is gyorsan nő, kb ma fog a vége eltűnni a granulátumban, arra számítok, hogy a következő levele már nagyobb lesz, mert mire kinő erősebb lesz a növény gyökérzete
Katilla2 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1117
Sziasztok!

Kisuzemben, es foleg megrendelesekre, de van amibol van is eppen (mert tarolasi helyem szukos), olcson, kedvtelesbol csere-bere alapon vagy vasarlassal ajanlom a kovetkezoket (ezek friss, gyokeres dugvanyok):
Kalapáccserje (leanderkent tartando, gyonyoru)
Francia, nagy es tobbszinu viragu muskatlik.
Kuffea - orokzold lila viragu kulonlegesseg
Golgotak, gyumolcstermo is
Bougenvillea, lila (papirvirag)
Hibiscusok
Leanderek
jazmin
kulonleges ampolnavirag
talan kekpillango virag, ha vegre sikerul szaporitanom:-)
fuszernoveny palantak, rengeteg
bohocvirag palantak
ausztral szazszorszep palantak
oszirozsa, tobbfele palantak
petuniak, palantak
allo muskatlik
haranglabak
szirti ternye
tulipan, narcisz
kupvirag
kukacvirag
citromfu
menta
varjuhaj
Tuzervirag (pilea)
Pettyeslevelek
szobai futoka
zoldike
koromvirag
meg ami meg nem jut eszembe

Tavol lakok eseten szivesen kozvetitek es elkuldom postan utanvettel (plusz az en utazasi koltsegem) akar Bene akar Rappai kerteszettol egzotikumokat.Varom az erdeklodoket! Nem ezen akarok meggazdagodni, nekem ez hobbi, ezert alapvetoen csere erdekel, ha vasarlas akkor pedig igen olcso vagyok!:-) Ja es Veszprem megyeben vagyok, aki kozel van es megbeszeljuk szemelyesen is johet. Tel:06/302601753
Kramlik Attila

ijedos Creative Commons License 2004.04.19 0 0 1116
Szia!

A helyzet az, hogy panelban van és anyámék szerint kinőtte a szobát, így ki lett téve az előtérbe, ahol van ablak, de valóban kevesebb fényt kap. Igaz a költöztetés már több, mint egy éve történt...és csak most kezdtek száradni az alsó "levelek".
Erkélyre ki merjem tenni?

Juczkó Creative Commons License 2004.04.18 0 0 1115
Köszönöm verdin, szerencsére a megfelelő kép jelent meg! :-))
Örülnék egy hajtásnak!
Előzmény: verdín (1109)
taramiram Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1114
Csodagumónak hívják, Tozatu most vett ilyent, Ő majd mond róla többet a jövő héten. A szaga miatt nem mertem még beszerezni, meg elég félelmetesen is néz ki.
Előzmény: RJancsi (1113)
RJancsi Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1113
Remélem, most már tényleg sikerül... Ha most sem, feladom :)))

RJancsi

Előzmény: RJancsi (1112)
RJancsi Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1112
Sziasztok!

Egy kis segítség kéne. Édesanyám évek óta pátyolgat egy növényt, amit pontosan azóta sem sikerült beazonosítani. Valami kontyvirág féle lehet, de melyik? Érdekessége, hogy évente kétszer mutat életjelet. Először csak leveleket növeszt, ilyenkor kb. 1 méteres száron 2 m átmérőjű levél ernyőt növeszt, majd tőből kifordul a szár, és a hagymája (gumója) pihen pár hónapot. Aztán fogja magát, és egy ugyanakkora száron növeszt egy kb. 40 cm magas virágot, aminek "kellemes" csípős dögszaga van. Remélem, sikerül a képeket beillesztenem. Ha valaki tud róla valamit, örömmel várunk minden infót! Köszi, RJancsi

endru Creative Commons License 2004.04.16 0 0 1111
Nem lehet, hogy szobában tartod és kevés fényt kap? Fényszegény helyen a fenyők ledobják a leveleiket.
Előzmény: ijedos (1110)
ijedos Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1110
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.
A szobafenyőnkről van szó, ami olyan 8-10 éves lehet és az utóbbi időben a legalsó ágak körben kezdenek sárgulni.
Ez miért lehet? Netán ez természetes jelenség, elég sok szobafenyőt látok, ami alul elég kopasz.
Ha lehetne, akkor miként lehetne megmenteni az ágakat/szobafenyőt??

Köszi!

verdín Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1109
Tradescantia pallida, ez az átok, nem akar megjelenni. itt megtekinthető:
http://www.killerplants.com/media/images/potw/20021216_full.jpg
vagy itt:
http://yucca.standardout.com/pics/smiln32_2002-07-15_1026743159188.jpg
Előzmény: verdín (1108)
verdín Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1108
kedves Gynurát kereső Juczkó!
leírásod alapján úgy vélem, hogy inkább Tradescantia pallidára gondoltál. az ilyen:

de ha mégsem, akkor pedig itt a Gynura aurantiaca:

Gynurából tudok adni egy meggyökereztetett hajtást, Tradescantiából pedig most készülök levágni egy csomó nyúlványt. Szívesen adok, ha kell valamelyik.

Előzmény: Juczkó (1075)
Tozatu Creative Commons License 2004.04.09 0 0 1107
Nincs semmi kedvezmény,csak vannak elfekvőben növények,amiket megvehetsz.Pl.lenyílott orchideák 1000-ért,stb.Csak figyelni kell a fecniket,mert össze-vissza vannak ragasztgatva.
Előzmény: tresk (1106)
tresk Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1106
Nade a Kőbányai úti Oázisnál folyamatosan 50%-os kedvezmény van hirdetve!:)))
Előzmény: dygale (1104)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1105
Akkor viszem a férjemet,akárhogy morog!
Előzmény: dygale (1104)
dygale Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1104
Olvastam a mai Metro-ban, hogy az Oázisokban bolondok napján a vásárlók lábmérete szerint adnak kedvezmény, hogy annyi % kedvezmnyt kapsz amekkora a lábad. Felhívtam őket és tényleg nem vicc.
sfnx Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1103
köszi a tanácsot, nem is akarok belőle hidrokultúrásat csinálni
már elkezdett nőni a gyökere, lehet, hogy sokáig fog tartani a gyökeresedés, de a víznek megvan az a nagy előnye, hogy otthon is folyik a csapból és nem koszolom vele össze a fürdőszobát :-) persze tudom, hogy nem minden növény gyökeresedik benne
Előzmény: taramiram (1102)
taramiram Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1102
Szerintem inkább földben kellene megpróbálni a gyökereztetést, hidrokulturában sem tartható. Nekem még mindig homokos, laza földben gyökeresedett. Levélről is próbálhatod szaporítani, a túlöntözést nem szereti, inkább száradjon ki kicsit.
Előzmény: sfnx (1101)
sfnx Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1101
szédszedtem a 3 tőből álló afrikai ibolyát:
a középső legnagyobb tövön megmaradt a gyökér, a két kicsi szélsőről minden igyekezetem ellenére leszakadt teljesen :-( de még azok is élnek, megpróbálom őket vízben gyökereztetni (persze nylonzacskó alatt)
Előzmény: endru (1081)
freesleep Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1100
megírom majd, de szerintem ne várjál sokat, kezeld a hipotetikus gomba ellen is, mert a gombák, ha arról van itt szó, piszok gyorsak szoktak lenni.
Előzmény: szilkszilky (1096)
freesleep Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1099
azt hiszem, ha csakugyan gomba, az lehetett a baj, hogy más virágoknak - orchideáknak, pl - párásítottam (kis p.géppel) abban a szobában,ahol ő is lakott. felülről locsoltam, de alig, és a másik törzs ugynabban a cserépben teljesen vidám.. szóval, elvittem onnan, meg spriccolgatom majd hetente fundazollal, meg fundazolos vízzel locsolom majd, és reménykedem...
Előzmény: Tozatu (1094)
taramiram Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1098
Tedd hűvös helyre, és ha lehet, március végén ültesd ki kertbe. Nem szereti a szobai körülményeket.
Előzmény: kicsinap (1097)
kicsinap Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1097
Sziasztok!
Kis cerepes rózsámat hogyan lehet úgy gondozni, hogy minél tovább szép legyen? Az alsó levelei elszáradtak, és ma reggel egy-két tetü is megjelent rajta.
Ja és először is nem kellene átültetnem? Vagy azt addig nem lehet, amíg virágzik?
Nem vagyok valami nagy növényszakértő...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!