Azért itt is volt már 1-2 keményebb tornádó az utóbbi években.
Egyébként nem tudom, hogy csak a mi környékünkön nem stimmel-e valami, vagy globál van probléma, de idén szinte nincsenek méhek. Lassan levirágzik a cseresznyefám, és a szokásos duruzsolás helyett most síri csend van körülötte, néha 1-2 dongó próbálkozik, és ennyi. Egy darab termés nem lesz így szvsz.
Az egész településen tapasztalható ez sajnos. Talán ez is az időjárással függhet össze?
No most sajog a szivem. . .nem a mediterran miatt- bar mi Romaval egy vonalban vagyunk, es ugy latszik ez mostanaban nem sokat szamit - hanem a szazszorszep mezo miatt.
Gyerekkoromban a jatszoteren volt a fu kozott ennyi szaszorsze - nagy oromunkre!!!
Nálunk meg a szomszédomnál a fűben ősz óta soha nem látott mennyiségű százszorszép virágzik, és egész télen sem volt annyi fagy, hogy elfagyott volna! Most a melegre hihetetlen százszorszép mező borította a füvet, levágtuk fűnyíróval, de máris hajt utána. A füge meg (náluk a relatíve hideg városban) máris hajt, a kis fügék is jönnek már elő. Mediterrán éghajlat lett nálunk, utána is nézek, hol lehet kapni pálmafákat! :)))
NAlad legalabb kinyilt valami - nalam szinte semmi. Nincs tulipan. . .talan nem is lesz?!?! Par jacint, narcisz es aranyvesszo. Krokusz volt, mar nincs. Egy szal hovirag. . .
Én is fotóztam havas kockás liliomot de az egy hónapja volt. Meg is lett az ára. 3 százas csomag papírzsebkendő. azóta is készült néhány kép. Ha idő lesz felteszem.
Mai utamon Pakstól kb. 10 km-re találkoztam evvel a jópofa forgószéllel. Rendesen szívta a port, pörgött, formálódott, aztán mikor elérte az aszfaltot, egyszerűen meghalt, pedig felém jött, már azt hittem, fel fog kapni :) Érdekes volt.
Igen - New Jersey. Kisebb elteressekkel - idoben - azonos szokott lenni az idojaras.
Ez most az eszaki allamokban van, de ott is ritkasag szamba megy, hogy aprilisban ekkora ho legyen. Valamennyi - elszort szallingozas, kis ideig megmaradhat. . .de nem annyi, hogy megalljon a legikozlekedes is. . .mert most a jaratokat is allitgatjak megfele.
Most latom a hirekben, olyan teli a taj, amilyennek Karacsonykor szeretne az ember. Eleg vizes - de 7 inch! 14+ cm!!! Most mondjak, hogy a mulkori fagy mennyi kart tett a gyumolcsokban a deli (!!) allamokban. A leghidegebb aprilis 114 evben! A tavalyi meg a legmelegebb volt.