Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
10telt szagértő úr, inch kolléga oly bizonyosságal emlegetett, hogy feltételeztem: eljuttatta hozzád a lemezt. Amennyiben nem így volna, segítünk a dolgon.
Gyönyörű! Ez a csiga legalább olyan szép, mint Jonesy új háromnyakúján :-) A B-tervet indítom, bár közben kobzos barátom dolgát felvitte az Isten: a Megyei Művházat fogja igazgatni holnaputántól!
Háát, megyek én szívesen, így 1magamban még úgysem léptem fel soha. Csak addig gyakorolnom kell :-( Titeket nézni meg amúgy is fel szeretnék menni még az ősszel. A klub minden vasárnap van, ugye?
Stms úr véleményét várom, bírom az épületes kritikát. Addig is itt van egy -kissé elfogult- szösszenet a hangzóanyagról.
Viszek videókamerát is, hátha későbbi elemzés során szerzek új tapasztalatokat! :)
Már nagyon izgulok!
Köszönöm a lehetőséget, hogy a realword-ben is megismerhettelek!
(kösz a tl -t (tömör-lemez), nekem tesztet! Kiváncsi vagyok stms véleményére is. Mondjuk ő igazán "odamondó"!)
Azon elgondolkodhatnál, hogy az egyik klubba feljönnél pestre, és bemutatnád magad az ittenieknek is. Szerintem a gitározásod is értő, és értékelő fülekre találna.
A feltehető adásvétel tárgyát a kép bal alsó sarkában búvó mandolin képezi, ld. itt a nagyobb fotót.
A koncert a bártulajdonos érdeklődésének hiányában elmarad, így szépen kérlek ezúton, hogy indítsd meg a B-tervet, s már repülünk is az OMK-ba kedves kobzos ismerősödhöz. Időpontot majd egyeztetünk vele.
Bocsánat, ezt a kérdést egy kicsit odébb kellett volna feltennem!
De ha már így történt: sziasztok. Olvasótok vagyok időnként és a megszólított tisztelője! Nem fogok ide belekotyogni, ígérem,bár szívesen hallgatom a mandolint itt-ott:-)
Váóóó, mandolin mennyország... köszönöm a tegnapi látogatást, Inch! Kár, hogy villámra sikeredett, munkaköri kötelességeim miatt. Nagyon remélem, hogy folyt.köv., márcsak a Fender adásvétele ügyében is. Legközelebb én zúgok Pestre, a cselákországi eseményekről meg majd írj légyszi ide a fórumba!!
Ez miért fontos? Mert páran kis mandolinos társadalmunkból elzarándoklunk messzi északi testvéreinkhez, és náluk rövid, de annál velősebb tanulmányokat folytatunk e csodás hangszer használatáról.
Eredményekről beszámolunk! :)
TheRover: ha minden jól megy féldélkor indulok Veszprém városába! :)
Hát itt hagyhatod nyugodtan, de fizetni még nem tudok :-D jövő héten megyek Németországba koncertezni, azzal próbálom kipótolni a hiányzó összeget. Bár a vételárat még nem közölted... de a részleteket majd holnap.
Hát, biztos nem a rezgésen múlik... sokkal inkább a munkaerőn, a felhasznált anyagokon, a ráfordított időn meg sok egyéb máson.
A kora délután jó nekem, 12től 16ig vagyok, bár sajna max. csak 1 órácskára tudok elmenni a melóhelyről. Mindenesetre találkozzunk, nagyon kíváncsi vagyok a "fegyvertárra" - a Fenderre meg főleg.
De gondolom, azért az is számít, hogy a Kentucky-t Japánban gyártották, nem pedig Kínában vagy Koreában, nem? Gitárban legalábbis ég és föld a különbség.
Gondoltam még a Washburnömet is levinném. Az volt az első saját mandolin.
(Az is A style mint a Tenesse, csak van pálca a nyakában, ezért tartja a hangját. Általában a pálca hiánya az intenzív hangolódás oka, ha jól tudom, és nem a "nápolyi")
Egyébként a Kentucky ugyanúgy középkategóriás hangszer mint a fent említettek, csak ez egy régi és jó model (nameg baromi ritka).
Kiképezésére a Fender veri (szebb fa, kidolgozottabb csiga...), de hangra...
Biztosan túl nagy kérés, de ha tudod, nem hoznád el a Kentucky-dat is? Még sohasem láttam profi F-mandolint, mindig csak képeken gyönyörködtem bennük :-) Az autó meg elhozná, gondolom...