"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni"
Szerintem meg ezert igazan kar volt, mert ez az EP valasztas egyaltalan nem reprezentativ a nagyobb tettel biro valasztasokra. Hogy ennek barmifele jelzeserteke lenne az orszagos valasztasokra, orbitalis tevedes, aminek hasonlo merteku pofara eses lehet a kovetkezo lepese. En szemely szerint alig varom :-)
Ellentmondás, ellentmondás....Reggelig beszélhetnénk arról, hogy mikor melyik párt és politikus nem volt konzekvens a meghírdetett értékeivel kapcsolatan
Próbáljuk meg máshonnan megközelíteni a dolgot. Szerinted stratégiailag az lett volna a jó döntés ha nem indulnak (főleg az eredmény tudatában)??? A Jobbiknak hót mindegy hány képviselője ül az EP-ben. Ez számukra egy ugródeszka volt a későbbi nagyobb téttel bíró választásokra.
Tudod, az a gond, hogy abban amit írsz, már kétszer volt módja a magyaroknak keservesen csalódni. Megszívtuk mi a szovjet típusú és az újmódi internacionalizmust is. Nagyon sokan gondolják, hogy nincs más út: Vissza a nemzetállamokhoz!
Én ezzel nem értek egyet, de megértem az így gondolkodók dühét. A két internacionalista éra eredményeképpen Magyarország legyengült, eladósodott, gyakorlatilag gyarmati sorba sülllyedt.
"Mint nemzetet, gyakorlatilag megszüntették. (kettős állampolgárság, ugye.) Némileg jogilag is, hiszen már hivatalból üldözik az ősi jelképeit is. Gazdaságilag aztán végképp felszámolták a magyarországi állampolgárok javára." -- mely osi jelkepekre utalunk egesz pontosan? Azokra, amelyeket megbecstelenitettek a nagymagyarok? Mert akkor azt maguknak koszonhetik, sajnos :-( A kettos allampolgarsaggal konkretan mi a baj?
"Háát! éppen ezaz! A nacionalizmus a nemzetek létformája" -- nem egeszen. Az unio fele konvergalnak a nemzetek, es ez termeszetes is, hiszen most oszinten, az a kicsi magyar nep Europa kozepen szerinted onalloan, magara maradva mire menne? Nem gondolhatod komolyan. A nacionalizmus szelsoseges nemzetieskedes, raadasul egyszer mar lathattuk, hova tud fajulni, ezert az ellenerzesek minden jo erzesu ember reszerol teljesen jogosak.
De, ha nem kormányoz, "alkotmányosan" asse baj, ugye! Vagy, ha szándékosan jéghegynek viszi a hajót.
//"..Akkor a magyarok mar nem is leteznek? .."//
Mint nemzetet, gyakorlatilag megszüntették. (kettős állampolgárság, ugye.) Némileg jogilag is, hiszen már hivatalból üldözik az ősi jelképeit is. Gazdaságilag aztán végképp felszámolták a magyarországi állampolgárok javára.
//"..Egyebkent ez minden rendes demokraciaban igy van.."//
Csak a népidemokráciákban és a liberáldemokráciákban.
//"..aki a nacizmus ellen van.."//
Háát! éppen ezaz! A nacionalizmus a nemzetek létformája.