Keresés

Részletes keresés

SoMa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 449

A Canon sem rosz választás, de annak is vannak gyengéi.

Magam CP4300 tulaj vagyok, így kicsit elfogult vagyok e téren. :)

Előzmény: sarati (448)
sarati Creative Commons License 2004.07.13 0 0 448

Üdv mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni digitális fényképezőgép vásárlái ügyben. Abszolute amatőr vagyok, viszont - nem csoda - szeretnék egy megbízható gépet; kettő fogott meg jobban: Nikon CP 4300, valamint a Canon A75.

Teljesen hobbi szinten melyiket - illetve milyet - érdemes vásárolni??

Előre is köszi segítségeteket!

Üdv

szonyijanos Creative Commons License 2004.07.13 0 0 447
Egyetértek azzal, hogy utólag ugyis rá lehet barkácsolni, ha kell. Az én kis 3100-ason ráteszi (sokkal szebben mint a Sony!!!) de még ezt sem használom, mert ha elforgatom a képet, akkor elég hülye helyre teszi... :)
Szóval ez egy jó ficsőr de legtöbbször elég béna...
Nem érdemes miatta siránkozni, másik gépet fontolgatni... :)

Jani
Előzmény: Deph (443)
Azmo155 Creative Commons License 2004.06.13 0 0 446
Üdv!
Külföldről eladó új Nikon Coolpix 4300 75ezerért! Egyéb digitális fényképezőgépek és tartozékaik is vannak, érdeklődni digicam0@freemail.hu!
SoMa Creative Commons License 2004.06.13 0 0 445
http://somaa.fpn.hu
Előzmény: SoMa (444)
SoMa Creative Commons License 2004.06.06 0 0 444
Készülget a honlapom, amin a géphez készített kiegészítőkket publikálok.
[URL=http://somaa.fpn.hu]Soma lapja[/URL]
Deph Creative Commons License 2004.06.04 0 0 443
Szia! Én is csatlakozom az előttem szólóhoz. Az exif adatokból ki lehet szedni a dátumot, amit aztán egy progival sokkal szebben rá lehet tenni a képre, ha akarod. Láttam olyan Sonyval készült képet, amin rajta volt, hát egy undormány. Zavarta a szépérzékemet. :-))
Előzmény: Kocsmy (441)
SoMa Creative Commons License 2004.06.03 0 0 442
Gratulálok, ön jól választott!! :)
A kérdésedre válaszolva, én nem tudok ilyen beállításról, de ha volna, se használnám. Miért rondítanák el egy képet vele? Ha nagyon érdekel, akkor az EXIF-ben benne van, ott meg lehet nézni.
Előzmény: Kocsmy (441)
Kocsmy Creative Commons License 2004.06.02 0 0 441
Sziasztok!
Elég elcsendesült a fórum mostanában. Régóta figyelem a fórumon írtakat, és ennek is köszönhető, hogy kb. egy hónapja én is boldog tulajdonosa lettem egy colpix 4300-asnak.
Mostanában ismerkedem a géppel és felvetődött egy kérdésem, amire nem találtam választ eddig még a leírásban sem:
Azt szeretném, hogy a számítógépre töltött képeken is látszódjon a dátum és az idő az alsó sarokban, de nem tudom, hogy hogyan kell ehhez a gépet beállítani.Azt olvastam a leírásban, hogy a kinyomtatandó képeknél be lehet állítani a dátum és idő feltüntetését, de ha jól értettem akkor csak a nyomtatáson fog látszani. Vagy lehet hogy ezt a szolgáltatást a gép nem is tudja?

Aki tud erre nekem válaszolni légyszi tegye meg!
Előre is köszi

Deph Creative Commons License 2004.04.05 0 0 440
Te milyen beállításokkal konvertálod a képet?
A ppm-ről nem tudok semmit...
Előzmény: s_andras (439)
s_andras Creative Commons License 2004.04.03 0 0 439
Szia Deph,

Igen lattam mar, sot az egesz otletet onnan vettem, hogy a 4300assal melyebb bitmelyseget csikarlyak ki. Nekem Photoshopom van. De mi az a PPM kiterjesztes? Milyen szerkeszto progi eszi?

Az eddig tapasztalataimat leirom, hatha megjon a kedve valakinek kiserletezni evvel a nemdokumentalt funkcioval.

32bitben sokkal elesebbek lettek a kepek. Nallam a feheregyensuly belallitassal vannak gondjaim. Ugy tunik, hogy a vatozo fenyerossegu tamaknal, mintha nem is lenne semmi dinamikaja 32bites modban. De lehet, hogy ez a PSD konvertalasnal jon elo.

Előzmény: Deph (433)
s_andras Creative Commons License 2004.04.03 0 0 438
Legolcsobban szerintem Szingapurban ha arrafelejarsz. De itt magyaron par tipp:

http://www.mediker.net/
http://www.edigital.hu/

Előzmény: Scouse (434)
SoMa Creative Commons License 2004.04.03 0 0 437
Nahh!
Vettem egy Nikon CP4300-at! :))
Használtan jutottam hozzá, egyenlőre beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Eddig csak párszáz képet lőttem el, kicsit kalandozni kell a menüben, de elég logikus a felépítése. És láss csodát, néhány jó felvétel is született. :)))

Deph Creative Commons License 2004.04.02 0 0 436
Szia!

Én szoktam olvasgatni, de mostanában nem sokan járnak errefelé. Biztos mindenki lázasan fényképez és nincs ideje netezni. :-))

Ha segítség kell írj csak. Nekem fél éve van meg, de nem volt gondom vele. Már 3000 képet elkattintottam. Most jó árban is van!

Előzmény: SoMa (435)
SoMa Creative Commons License 2004.04.01 0 0 435
Sziasztok!
Most szeretnék ilyen gépet vásárolni, végigolvastam a hozzászólásokat és nem bírtatok eltántorítani. :))
Igazság szerint már egy évvel ezelőtt is megfordult a fejemben, hogy gépet vegyek. Akkor elég jól körüljártam a témát és annó is ez a gép lett volna a befutó. :))))
Több egyéb ok miatt, akkor nem tudtam vásárolni, de most úgy néz ki sikerülni fog. Most is körülnéztem, a mai piacon és még mindig ez a gép a nyerő! :))) A topicra egyébként a döntésem után találtam. Remélem olvassa még a tulajdonosok közül néhány emberke, ezt az oldalt és ha esetleg segítségre szorulnék, vagy tanács kéne, akkor tudna nekem segíteni a közeljövőben.
Byez
Soma
Scouse Creative Commons License 2004.03.07 0 0 434
Hello,

Valaki tudja, hogy hol lehet venni ES-E28 dia adaptert? Esetleg hasznaltan beszerezni?

És ehhez kell adaptergy?r??

Kösz!
Üdv,
Scouse

Deph Creative Commons License 2004.01.16 0 0 433
Volt többféle is:

dcraw.exe -2 -g 0.6 -b 1 -r 1.85 -l 1.51 dscn1248.jpg
dcraw.exe -2 -g 0.5 -b 1 -r 1.85 -l 1.51 dscn1248.jpg
dcraw.exe -2 -g 0.8 -b 1 -r 1.85 -l 1.51 dscn1248.jpg
dcraw.exe -2 -g 1 -b 0.5 -r 1.85 -l 1.51 dscn1248.jpg
dcraw.exe -q -g 1 -b 0.5 dscn1248.jpg
dcraw.exe -2 -g 0.5 -b 1.2 -r 1.71 -l 2.12 dscn1248.jpg
dcraw.exe -2 -g 0.7 -b 1.1 -r 1.71 -l 2.12 dscn1218.jpg

Aztán, hogy melyik volt jó, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs. Próba cseresznye. Az index digicam-on van róla leírás. Láttad már?

Előzmény: s_andras (432)
s_andras Creative Commons License 2004.01.15 0 0 432
Orulok, hogy megosztod a tapasztalataidad.
Engem is csak elmeletileg erdekel, mert a tif eddig is tetszett, de hatha kihozhatok belole valamit.

Kivancsi lennek hogy milyen parameterekkel inditottad a dcraw.exe-t, ha meg emlekszel.

Előzmény: Deph (423)
Ati73 Creative Commons License 2004.01.15 0 0 431
Sajna én is csak ezüstben vehettem, pedig feketét akartam.
Egyébként sajna mindenben ez a "divat". Nem lehet kapni normális fekete műszaki dolgokat, csak ezüstöt. :((
Előzmény: akoskoma2 (429)
Deph Creative Commons License 2004.01.15 0 0 430
Én még választhattam volna is, de a női szem megszólalt és így lett ezüst színű. Elég hülyén mutat most a fekete előtétlencsékkel. :-))
Előzmény: akoskoma2 (429)
akoskoma2 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 429
Nekem ezüst jutott, de feketének jobban örültem volna... Egyébként semmi más különbség nincs.

Karácsonyra a párom meglepett egy manfrotto mono állvánnyal. Korábban már megnéztem pár gyártó hasonló termékét, de egyik sem volt olyan masszív és igényes, mint ez. Most már retteghetnek tőlem az esti témák, mert nem igazán lennék mesterlövész az állvány nélkül remegő kezemmel. Talán, ha kevesebbet innék:), vagy többet?

Előzmény: em (428)
em Creative Commons License 2004.01.07 0 0 428
nincs:)
de az ezüst színű szebb:))
Előzmény: Malor (427)
Malor Creative Commons License 2004.01.07 0 0 427
Sziasztok!

Nem tudjátok hogy a fekete és a fehér CP4300 között a színüket leszámítva van-e külömbség?

Deph Creative Commons License 2004.01.07 0 0 426
Szia!

Tényleg jókat írtak róla és az ára csak a fele a Nikon gyárinak. Nekem gyári Nikon van úgyhogy nem tudok többet róla.
Javaslom a nagylátószög beszerzését is. Nagyon jól jön tájkép és épületfotózásnál. Aztán még pár szűrő meg pótakksi, meg ...

:-)))

Előzmény: DoAtka2 (425)
DoAtka2 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 425
Hello Mindenkinek!

Már egy éve van +a kis Nikonom, és most jött el a pillanat, hogy kiegészítőket szerezzek hozzá.
Az Indexen olvastam a Soligor 2x-ről, de jó lenne tudni, hogy szerintetek milyen lehet minőségben. A tesztképek nem rosszak, és az ára is naon baráti 22e.
Előre is THNX!

csinnnKA Creative Commons License 2004.01.06 0 0 424
Köszi Deph, tényleg sokat segítettél! :-)
Őszintén szólva azt hittem, hogy a hiba bennem van, de ezexerint nem bennem, csupán az "én készülékemben".
Ki fogom próbálni a rövidebb záridőt és a zseblámpa módszert is.
A nyúlszem-effekthez meg nekiállok retusálni.
Előzmény: Deph (422)
Deph Creative Commons License 2004.01.05 0 0 423
Én már próbálkoztam, szenvedtem is vele egy keveset. A végeredmény az lett, hogy nagyon kicsi eltérés van a TIFF és a RAW felbontásában. Igaz a RAW kicsit nagyobb dinamikájú, de nem mutat annyi különbséget, hogy megérje. Ráadásul a RAW 5,5 MB 1 kép, így gyorsan betelkik a CF kártya és még elég sokat kell bíbelődni vele mire használható kép lesz belőle.

Maradok a FINE beállításnál. 13*18as képeknél nem látszik semmi. Nagyobbat még nem hívattam elő, de majd fogok és akkor szólok.

Egyébként a Photoshopban is meg lehet annyira manipulálni egy képet, hogy siokkal jobban nézzen ki, mint az eredti.

Szóval nekem jó próbálkozás volt, de maradok a jpegnél. Majd ha lesz tükörreflexest veszek vagy egy 5700-ast, amibe már majd 1-2 GB-os microdrive is belemegy,akkor elgondolkozom a RAW használatán.
Ja és akkor tudom majd használni a Nikon RAW szoftverét is. Most nem.... :-)))

Előzmény: s_andras (420)
Deph Creative Commons License 2004.01.05 0 0 422
Háát sajnos ez a Coolpix egyik hibája, hogy túl közel van a vaku az objektívhez, így a vaku pirosszemhez nem legjobb. Meg kell próbálni kisebb záridőt használni, vagy utána kiretusálni a képen. Van egy pár jó program, ami gyorsan végez egy ilyen művelettel.

Az életlenség pedig azért van, mert ilyenkor télen kevés fény jön a lakásokba és a lámpafény sem túl sok, így az autófókusz elég gyenge teljesítményt nyújt (nincs Af segédfény), ami miaat lehet életlen a kép. Ezt megoldhatod, ha van egy zseblámpád amit addig tartasz bekapcsolva ameddig az AF beállítja magát. Ez mondjuk arra is jó, hogy a pupillát összezárja, így ha a vaku villan nem lesz zavaró a pirosszem vagy nem is lesz.
A másik ok lehet a hosszú (1/15, 1/8, 1/4 s) záridő ami alatt a motívum és a kezed is bemozdulhat. Javaslat: Állvány és vaku használat.

Remélem segítettem!

Apropó: Makrója tényleg szenzációsan jó és normál filmes gépnél is csak tükörreflexesek tudnak ilyen közel fényképezni (persze külön beszerzendő objektívvel)

Jó fotózást!!!

Előzmény: csinnnKA (418)
Deph Creative Commons License 2004.01.05 0 0 421
Sziasztok!

BÚÉK én is mindenkinek!

Scouse: Ha 40.000 Ft a nagylátószög Soligor előtétlencse, akkor 42.000-et már megér egy új Nikon 0,63x-os. Nekem ez van, nagyon jó és nem torzít.
Egy hibája van, a vaku valóban belelóg a képbe, de ez nem lehet zavaró, mert nagylátószögnél nagyobb záridőnél sem mozdul be úgy a kép ha kézből fotózol. Tájfotózásnál meg nem is kell vaku.

s_andras Creative Commons License 2004.01.02 0 0 420
Coolpix 4300 ban valaki foglalkoztt mar, 32bites raw kepek eloallitasaval?

Nekem sikerult, csak az nem megy, hogy valami ertelmes PSD formatumot gyartsak belole, mert nem sikerul jo szin egyensulyt beallitanom.

A firmwarem 1.5 os.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!