szia. Elméletileg a kezdőoldalt(a belépés után) megvárod teljesen betölteni akkor müködni szokott . Ha ez sem jó akkor egyenlőre nem tudom. A gépet most egyébként ki van purcanva ugyhogy a munkából tudok csak írni.
Nekem már mindkét karambolám tönkrement, úgyhogy egyenlőre nem is vetek(régen még plusz 2 is). Elég érzékeny betegségekre, szélre, hirtelen hidegre. De minden ok nélkül is szokott sárgulni, föleg összel(esetleg vashiány). De van hogy egyszerüen tönkremegy. Passz. még írok ha tudok.
Köszönöm! Még azt szeretném megkérdezni, hogy a kókuszrostot hol szerzed be, és hogyan használod? (Biztosan jó anyag lehet, mert mindig ezt olvasom a Tőled jött hsz-ekben.)
Jelen pillanatban van Citrina, Ligularis, Quadrangularis, Edulis, Caerulea, Biflora, Herbertiana, XPiresii, és egy Vitiflora. Mintha a Quadrán lenne egy bimbó, és nem úgy tünik mint aki le akar száradni, drukkolok.
Ha esetleg kell a fentiekből, szívesen.
A citrina viszont nem akar dugványról szaporodni. Valami extra tipped van esetleg?
hát majd meglátjuk.nagyon nehezen virágzik,most láttam valakinél egyméteres dögledező példányt a tél mindig kritikus.de sosem lehet tudni.Passiflorákbol nincs sok fajtám,mer kevés a helyem.amiker irtam az van,most sok magonc kelt ki a a sima caeruleábol,van még Macrophyla,de ez nem kuszo,igy nem tudok dugványt),meg még 1-2 dugványrol nevelt ,meg ismeretlen(pl.cirtina,stb)
Mostmár ne keseríts tovább, rendelhettem volna mérsékelt mennyiségű pénzeszközeimből mást ezek helyett. Megtévesztett, hogy amikor a cserékről beszélgettünk, azt írtad, hogy meglehetősen kifogytak a készleteid.
Jövőre már okosabb leszek.
Jó hír, mármint nekem, hogy egy holland kapcsolaton keresztül, ha minden jól megy, és nem rohad el, kapok Cananga odorata dugványt, így elvileg elég gyorsan virágzik. Nehogy elkiabáljam. :-))
Milyen passifloráid vannak? Ha már szóba került a dugvány...
Cinnamonum nekem is nedvesen jött,sajna nem segitett sokat.
Passiflorákbol mollissimám,meg antiquinensisem nekem is van,adtam volna dugványt. a többi viszont nincs és szivesen fogadom.
Ötlet,Passifolra magokat egy napig vetés előtt áztasd fekete teában(nem gyümölcstea,hanem kifözött citrom és cukor nélküli sima teafözet)elősegiti a csirázást,lebontja az inhibitorokat.(amerikai szakkönyvben olvastam,nekem bevált)
120 köbméter csak,nem mindenhol 4 m magas csak a tetején.
Valoban füteni sok(konvektorral fütöm),de növényeim számához képest sajnos már igen igen kicsi:((Szo szerint ha uj növény kel ki,még polcot is alig találok ahova tegyem.
Néhány Passiflorát, Thunbergia fragranst, Artabotryst (hátha kikel és nem kell rendelni), Beaumontia grandiflorát, Cinnamomum zeylanicum, és küldtek még C. burmannit vmi helyett, Caesalpinia pulcherrimát, mexicanat, Bauhinia variegatat, és B. yuccuminensist. Egy-kettővel már próbálkoztam korábban is nulla sikerrel. Hátha most.
Eddig soha egyetlen cinnamonum nemzetségböl származo fajta magja nem kellt ki nekem sem melegtalpon,sem sehogy.Sajna ezekkel is ez a helyzet egyenlöre:((((