Mármint a sárgának? Nemrég írtam róla, itt a közelünkben van egy kertész, aki így szokott árulgatni, és annó vagy öt éve 2000 Ft-ért nála vettünk egy kb. 20 centis, egyszálbelű, de talán egy virágú tövet.
Nekem csak ez az egy tő van sárga, illetve két szaporítvány belőle. Meg az a kis magonc, aminek a virágának az átlója jó, ha eléri a két centit. A levelei annál nagyobbak. Most nem virágzik, de sok bimbója van. Kiváncsi vagyok, mire megy velük.
:-))) Azért lehet, hogy nem csak az a két tő volt belőle:-), a barátnőmnek is vettünk, az övé szebb volt, mint az enyém, kérdeztem mit csinál, akkor mondta, hogy ő soha semmit elvirágzott bugát nem vág le róla. Akkor kezdtem hinni ebben a bugaujjászületési dologban, és valóban... Bár azért ilyenkor még én is le szoktam vágni őket, ha túl kajszák és nagyon sok rajtuk a mag.
Nagyon ilyesféle a színe is, de főként a formája, ez elég jellegzetes. És ha azt mondod, hogy az átlagosnál sokkal kisebbek a levelei, akkor ugyanarról a fajtáról lehet szó!
Most van a magoncaim között egy olyan kis tüneményes, a szirmai picik, gömbölydedek és fehérek, a közepe sárga. Ő az aktuális kedvenc. Sajnos elvirágzott, de a kölcsöngépen rajta van, talán most a lányom majd segít elővarázsolni:-) De holnap megint Budaörs:-((( Nagyon unom az idén! Minden nap, amit ott töltök, megfoszt az itthoni virágaim látványától. Tavaly nem volt olyan rossz, még szerettem is ott lenni, szebb is volt, most a nagy meleg nem igazán kedvezett.