Keresés

Részletes keresés

punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 242

ha szukseged van mas otletre, pl: hol lehet olcson , de jo minosegu arukat venni, bevasarolni, mivel gondolom enned kell , meg ilyenek... nyugodtan kerdezheted , s ha tudok segitek.

Előzmény: kardio1 (241)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 241
Merci pour l'idée! Je vais visiter le site tout de suite!
Előzmény: punasok (239)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 240
Elle est belle :)
Előzmény: punasok (238)
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 239
Kardio1, most jutott eszembe, hogy a boncoin.fr honlapon talalhatsz magadnak berendezesi dolgokat olcson , hasznalt arukat lehet megvenni, s az az elonye, hogy nem messze lako emberkek az eladok.
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 238
Mit szoltok Isabelle Adjanihoz , az igaz - nem mai csirke, na de meg mindig nagyon szep?
Előzmény: kardio1 (237)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 237
Ez igaz. De azért nálam nem numéro 1!
Előzmény: digicat (236)
digicat Creative Commons License 2009.01.25 0 0 236
Nathalie Péchalat is francia :-)
Előzmény: kardio1 (227)
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 235
az teny 2 ev, hosszu. Remelem teged viszont rendesen megfizetnek, a magyar orvosok nagyon jol kepzettek, elfogultsag nelkul mondom. De emlekszem amikor Montpellier-ben dolgoztam egy felig allami-felig magan klinikan (clinique mutualiste)voltak kulfoldi orvosok a mutoben, algir, madagaszkari, libiai nagyon jo sebeszek, s alig volt tobb a fizetese , mint nekem apolonak.Ugyan is a franciak nagyon specik ebben, "orulj neki, hogy nalunk dolgozhatsz, s ugye nem baj, hogy ehberert alkalmazunk".Mas: a lakast amit talaltal, tenyleg nem draga.A megyehez kepest megfelelo.
Előzmény: kardio1 (234)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 234
A szerződés egy évre szól (praticien contractuel) és még egy évre hosszabbítható. ezalatt a 2 év alatt le kell tenni a concours de praticien hospitalier-t és onnantól fogva CDI lesz a szerződés. Konkrét terv nincs az itt töltendő időre, egyelőre 2-3 évben gondolkozunk, ez a helyzettől függően rövidülhet vagy hosszabbodhat. Végleges kinnmaradás nem jött szóba. A család nyáron jön ki, addig már csak 5 hónap van vissza :) Egy hetet árilisban is itt lesznek, az meg márcsak 2 hónap... Egyébként valóban nem könnyű ez így, de majdcsak túléljük.
Előzmény: punasok (233)
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 233
Meddig leszel kint? Nem nehez igy csalad nelkul?
Előzmény: kardio1 (232)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 232
Itt a viharnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, érdemi kárt én nem láttam a városban.  Korábban én is csak az északi franciákat ismertem, némileg valóban más itt a légkör. Még egyelőre elég nehéznek érzem ezt a beszokó időszakot. Bár végülis még csak 3 hete vagyok itt.
Előzmény: punasok (231)
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 231
Szia en Montaubantol 10 km-re lakom, delre, s tenyleg csak egy-ket szaz kilometerre toled ami itt igazan nem tavolsag. Igen aide-soignante-kent dolgozom egy klinikan toulousban(ortho-trauma-neuro) a mutoben ,s eleg franko csaj vagyok mivel egesz nap el kell, hogy viseljem a sebeszek es altatoorvosok hiszteriait, bar nem panaszkodom,- osszesegeben eleg rendesek. Egyebkent is, jelenleg gyesen vagyok, mivel van ket kicsi lanyunk( mi is csak lanyokat tudunk gyartani) a nagyobbik marciusban lesz 4 eves a pici pedig most 9 es fel honapos. Igy most itthon vagyok ami jo egyreszt, mivel babazhatok, viszont az is igaz, hogy hianyzik a melo.(allando rohanas, mindig urgence, hianyzik egy kis adrenalin)Vihart illetoen, mi hal'isten megusztuk , csak a drotkerites egyik resze dolt ki, de sajnos itt a mi falunkban van olyan haz aminek lefujta a szel a tetejet, vagy ledontotte a kemenyt. Meg a telkunk mellett van egy kis erdoresz ahol a nyomo fa gyokerestol kidolt.Azt hiszem eleg sok kart okozott ez a vihar. 
Előzmény: kardio1 (221)
punasok Creative Commons License 2009.01.25 0 0 230
En amikor 2001-ben kijottem, negy evig Montpellier mellett laktunk. Egy szoval : szornyu volt, egyreszt nincs melo, baromira draga, es az emberkek nagyon bunkok. A szemedbe mosolygok, ha hatat forditasz beledvagom a kest stilus. Azt mondtam a ferjemnek, ha minden francia ilyen akkor nagyon hamar elvalnak utjaink, de ugy legalabb annyira rosszul erezte magat, mint en pedig o francia- de normand, s ott nem ilyenek az emberek. Tehat a mi kituzott celunk az volt, hogy minnel elobb el tudjunk koltozni, s negy ev utan talalt egy uj melot, s 2004 vegen mar Toulousban laktunk, itt szulettek meg a gyerekeink, mivel meg gyereket sem akartunk nevelni Montpellir-ben. Viszont Toulouse nagyon jo hely, sokkal tobb a munka, szorakozas, jo sulik vannak a gyerekek reszere, es az emberek normalisak, s jo a kaja.Viszont az teny, hogy Toulouse is eleg draga, de ez legalabb megeri.
kardio1 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 229

Meg bizony! Màr éjjel is hallottam a meg-megùjulo széllökéseket, és egész délelött is undormàny egy idö volt, viharos szél, esö. Most màr ùgy tünik, elvonult, ki-kisüt a nap, szél is elült.

Ami a nöket illeti, hàzas vagyok és van két lànyom is, biztosan ezért vagyok elfogult :)

Ami a munkàt illeti, itt sokszor ùgy tünik, nem a guideline-ok alapjàn dolgoznak...

Előzmény: ad5lib (228)
ad5lib Creative Commons License 2009.01.24 0 0 228

Nok tekinteteben, szerintem Parizs veri a magyar lanyokat is.:=) Mielott ide jottem volna, a francia barataim azt mondtak, hogy a parizsi lanyok nagyon bekepzeltek de nem. Bar lehet, hogy csak nekem volt szerencsem.

390 EURO = 7 nm  Parizsban.:) Marmint ha szerencsed van, mert ebbol sem talalsz sokat.:)

Kezd beindulni a business nalad is.:) Neha ugy erzem, hogy itt a teljesitokepessegem hatarain dolgozom.

Szep hetveget mindenkinek! Kisutott a nap. Mostanaban ritka vendeg volt a napsugar errefele.:) Gondolom delen nincs hiany belole.

Megerkezett a beigert szelvihar?

Előzmény: kardio1 (227)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 227
En is inkàbb a francia nokre szavazok :) Bàr a magyarok verik mindkettot!
Előzmény: Dobri (226)
Dobri Creative Commons License 2009.01.24 0 0 226

Elég gyakran gazdát cserél.:)

Akkor inkább már francia mint német nők!:)

Előzmény: kardio1 (225)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 225
Strasbourg az már Németország, vagy nem?  :)
Előzmény: Dobri (224)
Dobri Creative Commons License 2009.01.24 0 0 224

Ott lehet,de itt Strasbourgban én nem láttam!Az is lehet,hogy nekem van magassan a mérce!

'96 kora őszén voltam egy toulousei kórházban,de sajna már nem emlékszem az ottani női személyzetre.

Előzmény: punasok (217)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.24 0 0 223

Errefelé (délnyugat), sok angol van. Hiába, jobb éghajlat, jobb konyha...

Hajrá!

Előzmény: digicat (222)
digicat Creative Commons License 2009.01.23 0 0 222
A másik jelölt Anglia. Franciából délkelet a jelölt, munka szempontjából jobbak a lehetőségek (és szerencsére ez a szimpatikusabb is). Leghamarabb idén ősszel tudunk mozdulni, addig idekötnek a dolgaink.
Voltunk már délnyugaton is nyaralni Perpignan környékén, szép hely, turizmusban biztos jó lehetőségek vannak, de az a szakma távol áll tőlünk, más szakmákban (hirdetések alapján) pedig nincsenek lehetőségek számunkra arrafelé.
Párizs túl nagyváros, nyugodtabb életet keresünk, és a tengerpart sem kizáró ok :-) Inkább kevesebb pénz, és nyugodt élet.
Előzmény: kardio1 (220)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 221

Nem vagyunk macsók ám :)

Te nem is vagy tőlem olyan messze akkor, én Villeneuve-sur-Lot-ban vagyok, Lot-et-Garonne megyében.

Ha jól értem, akkor aide-soignante vagy, ugye?

Előzmény: punasok (217)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 220
Melyik ország jön még szóba? És ha Dél-Franciaország, akkor Sudest vagy Sudouest? A délkeleti régió jóval felkapottab, ezért persze drágább is.
Előzmény: digicat (216)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 219

Lehet, hogy nem nyitottad ki jól a szemedet :)

Előzmény: Dobri (215)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 218

Hát van munka, az igaz. Bár az eloszlása nem túl egyenletes. Ma du. például 1-től 4-ig szinte semmi dolgom nem volt, aztán végül hiába akartam 5 körül lelépni, örültem, hogy hatkor szabadultam. Találtam egy T2-t, amit jan. 27-től kiveszek. 40-45 m2, coin cuisine équipée, 3 percre a kórháztól. Egy garázzsal együtt vettem ki, így lesz 380 havonta a loyer. Párizsban nem sok mindent kapnál ezért, nem? :)

Még nem tudom, hogy februárban vagy csak márciusban kezdem az astrinte-t, itt, mivel négyen vagyunk, fejenként kb. egy hét jut havonta.

Consultations externes csak júniustól lesz, nem is bánom olyan nagyon.

Itt az idő elég enyhe, de sokat esik mostanában, azért meg nem rajongok túlzottan.

Előzmény: ad5lib (214)
punasok Creative Commons License 2009.01.23 0 0 217
Sziasztok Franciaban Elo Magyarok!!! Mi ez a sok macho legeny ? meg mi az, hogy nincsenek jo noverek es dokinok!!! felhaborito, en csak is nagyon csinos novereket ismerek toulousban a klinikan ahol dolgozom. Foleg az ortho, trauma, neuro mutoben. Fiatal, nagyon kedves, szep noverkek dolgoznak, en mar csak tudom ott melozok 
digicat Creative Commons License 2009.01.23 0 0 216
Ajaj, annyira még nem vagyunk előrehaladott állapotban (családdal nehezebb). Igazából még az ország sem végleges, de Dél-Franciaország nagy előnnyel vezet :-)
Előzmény: kardio1 (213)
Dobri Creative Commons License 2009.01.23 0 0 215
Szerdán kis munkahelyi baleset ért.Mentővel vittek a korházba megröngenezni.Ott voltam kb 4 órát,de egy jó ápolónőt,dokinőt nem láttam!:)Pedig figyeltem nagyon.:)
ad5lib Creative Commons License 2009.01.23 0 0 214

Hogy telt a harmadik heted? Nekem ko kemeny volt.  3 konzultacio 25 beteg mindegyiken... Jol elfaradtam plusz a hertvegen vegig Astreinte vagyok..

Szep hetveget

Előzmény: kardio1 (211)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 213
Es te mikor leszel itt?
Előzmény: digicat (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!