Szerinted van olyan forma, amilyet én nem nevelek??? Ezek, amiket az előbb mutattam, ezek a formátlanok, a maradékok, amik azért olyanok így, akár egy, illetve két sövény. Az elejükön van két nagy bokor, csak azok már nem férnek a képbe. Bianco rosato és ciklámen van bennük egybeültetve, utóbbi még bimbós. Tavaly voltak megmetszve.
Azért mert egyszerűen már nincs helyem arra, hogy alacsony bokrosakat neveljek, mitöbb, szkségem sincs rá, kidomni meg nem fogom. Ráadásul itt csupasz lenne a tér, pedig talán itt a legjobbak a fényviszonyok, bosszantott is, hogy ez a pergola így idekerült, dehát néha a férjnek is engedni kell:-)
Azért, mert szimpla fehér, még nagyon sokféle lehet:-) Úgy tűnik még ezeket az apró különbségeket még szoknod kell, sziromszélesség, torok és szempilla szín, nagyság... Ahány, annyiféle lehet:-)
Nekem pl. mostanában ez tetszik nagyon, bár így nem látszik, de nem hófehér, hanem egy picit zöldes és nem olyan elterülő, hanem kicsit olyan tölcsérformájú. Ez egyébként tuti a gödöllőinek a gyereke, ezt jelzi a virágforma és a szokásosnál kisebb levelek, amik itt jól láthatók. Nemrégiben valaki tőlem propellerest kért, arról nincs képem most, annak keskeny a szirma, nem érnek össze, ezért propelleres.
Van egy részben kihasználatlan pergolánk és van egy csomó "használhatatlan" leanderünk, amik önmagukban nem mutatnak jól, mert nagyon felnyúrgultak, így aztán ezeket odakötözöm a perolához és nincs velük gondom. Általában nem nagyon szokták magukat produkálni, de mostanában csodás színekben ontják a virágokat:-)