Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
"Mennyire mélyen van a társadalom, hogy már a gyerekek is így viselkednek egymással sima politikai nézeteltérésből."
Te biztos vagy benne, hogy Filipke gyerekeit azért baszogatják a suliban, mert az apjuk csinált egy szutyok filmet - és egyébként a kurzus egyik legtúlértékeltebb, legtehetségtelenebb seggnyalója?
Eszembe jutott még egy: Révész Máriusz. Olyan kis jelentéktelen ürge volt, hogy megverni is szégyen.
Az egyik gyerekem a Csurka unokájával járt egy osztályba, apám utolsó csajának fia meg az egyik Orbán lánnyal. Nem volt mégse kiközösítés vagy a másik bántása, és nem azért, mert az egész osztály miépes lett volna. Mennyire mélyen van a társadalom, hogy már a gyerekek is így viselkednek egymással sima politikai nézeteltérésből.
Azt én se tartottam okénak, és ebben igazat adtam neki. Senkinek nem kéne egy közszereplő gyerekét megalázni vagy megalázni hagyni a suliban, pláne tanárként. Ezeket az embereket ki kéne rúgni, ha bizonyítható, hogy szemet hunytak Fülöp gyerekeinek mobbingolása felett. Lehet utálni Fülöpöt, lehet lefaszfejezni is, de bántalmazni és mobbingolni senkit nem volna szabad, még politikai nézetkülönbségek miatt se.
Engem is elgondolkodtatott. Hogy egy amúgy többé-kevésbé értelmes, összefüggő beszéd megalkotására képes ember hogy tud ilyen jobboldali faszságokba befeszülni és hogy tud röhögés nélkül baloldali médiatúlsúlyról makogni, belekeverve a youtube-ot is, hogy ott bezzeg a baloldaliak tobzódnak. Hát, ja! És miért is? :) Mondjuk megértem, hogy fáj neki. Amíg a kamu közszolgálati csatornákon le lehetett hatni a riporterre, hogy kussoljon, a youtube-on ez nem használ, Gulyás Marcit nem fogja megejnyebejnyézni a youtube a kedvükért. Viszont a lejárató kampányukra szánt pénzt szépen elrakják zsebre. És senki jobboldalit nem zavar, hogy erre folyik ki külföldre a pénz, mert móresre kell tanítani a ballipsyket. LMAO
Meg ahogy fáj neki, hogy "mikroadományokból" fennmaradnak a nem kormánypárti tényezők is, akiket ő szigorúan betiltana. És észre se veszi, miket ereszt ki a fogai kerítésén a barma. Szóval az értelmest, lehet, hogy vissza kéne vonnom.
Tizenéve az Oktogonon a a zebrán mentem át, és végig engem bámult, amíg szembe jött, azt hittem, le is fog szólítani. Persze akkor még nem voltam csak töltött galamb és ő se volt pocakos. :) Ja, ez arról jutott eszembe, hogy a zebrán történt, ott nemigen van parkolóhely se (kivéve, ha lemaradtam róla, hogy épült egy parkolóház), szóval ő is járt-kelt Pesten gyalog legalább egyszer életében. :)
De most Dopeman nem buddhista? A fiam is az, és nekem eléggé béketűrő, pacifista vallásnak tűnik. :) Kivéve, ha a mianmari ágát vesszük alapul, lehet, hogy Pityinger ahhoz csatlakozott.
Észrevetted, hogy elromlottam az utóbbi időben? Kétórás videókat nézek, rémes. :) Viszont újra kötök és horgolok, hogy ne haljak bele a tétlenségbe, amíg mennek a videók. Lehet, horkolok is.
Nagyon szerteágazó beszélgetés. Igazából nehéz kiragadni belőle valamit, de talán ezt:
Nemrég kéthetes időutazáson voltam: Kubában. Írtam róla úti posztokat, Kubából nem lesz szalonna címmel, amivel arra utaltam, hogy azokból a rezsimekből, ahol hiányoznak a demokratikus értékek, ahol nincs jogegyenlőség, szabadság, onnan menekül a jövő, ott egy idő után minden elkezd rozsdásodni, nem működni.
Egyre gyakrabban van olyan érzésem, hogy hasonló folyamatok zajlanak nálunk. Egy olyan opera-előadás, amit zenekar és kórus nélkül tartanak, akár vicc is lehetne, de ez a valóság. Az egészségügyről, a MÁV-ról, az oktatásról nem is beszélve.
Állítólag ez a beszélgetés történt Obama és a titkára között most Koreában, amikor közelített felé Schmitt: Titkár (súgva): - Ő a magyar köztársasági elnök. Obama: - A Magyar Köztársaság elnöke? Titkár: - Nem, mert olyan nincs, hogy Magyar Köztársaság. Obama: - Akkor mi van? Titkár: - Magyarország. Obama: Tehát ő Magyarország elnöke? Titkár: Nem, ő a köztársasági elnök. Obama: - Egy nem létező köztársaság elnöke? Titkár: Sajnálom, ezt én sem értem pontosan. Obama: Ha jól tudom, náluk alkotmányos demokrácia van, nézz utána, hogy mi van az alkotmányukban! Titkár: Az a helyzet, hogy nincs alkotmányuk, hanem alaptörvényük van. Obama: - Akkor az alaptörvényben az van leírva, hogy ő a köztársasági elnök? Titkár: - Nem, az az alkotmányukban van leírva. Obama: - Jó, hagyjuk. Hogy hívják? Titkár: -Dr. Schmitt Pál. Obama: - Mivel nem tudom, hogy jó-e ha köztársasági elnök úrnak szólítom, vagy sem, ezért inkább maradok a doktor úr megszólításnál, rendben? Titkár: - Nos… ööö... izé…mi lenne, ha egyszerűen kikerülnénk?!
Biztos, hogy többször elsütöttem már, egyébként 2012-es.
Én rengeteg kognitív disszonanciát is láttam, a legkirívóbban a filmje vagy a megafon pénzelése körül, az alapvéleményem nem sokat javult róla (a válaszai minimum 70 %-a hárítás és kognitív disszonancia volt). De láttam benne emberi dolgokat is, hogy hogyan piszkálják a gyerekeit az iskolában vagy hogy bizonyos helyekre nem szeret bemenni vagy éppen Bp-en éjjel egyedül nem szeret mászkálni, mert atrocitások érhetik, és valóban voltak értékes gondolatszálai is. Ilyen értelemben nekem ez kettős volt, volt, amit beigazolt róla, és volt, amit nem. További részletekbe ma már nem mennék bele.