Érdekes, én tegnap küldtem egy üzenetet egy volt kollégámnak, hogy jól hallható az FKU-905 frsz-ú buszon a bemondása, hogy nem jár a 4-6-os. Válaszolt, hogy az jó, mert ő otthon van éppen, nem dolgozik.
A menetrend adott megállóból tényleg eltünt, bár a napokban addig nyomkodtam mindent össze vissza amig megjelent. A visszauthoz már nem voltam ennyire szerencsés. Valami el lett tolva, ki tudja mikor veszik észre az illetékesek.
Amikor Hálózatismeret c. tárgyból nyáron szóbakerültek ezek a "csomóponti elnevezés"-ek és a napi szintű átnevezések, az oktató finoman megkért minket, hogy hagyjuk a témát, maradjunk tárgyilagosak, mert ha belegondol, arcrángása lesz.
Mi meg tanultuk inkább, hogy "Podmaniczky tér, jobbra Bank utca, balra Bajcsy-Zsilinszky út, ....".
Jól jártál. Anyám az unokáknál Mackó, apám Hohó. Ez utóbbi történetesen abból van, hogy a legidősebbet ennek dallamára tanította járni: "Heten a halott ládáján, johohó, meg egy üveg ruhum"... :-)
Megvan, köszi! Régebben nem volt gondom, csak ezen az új felületen. Nyáron próbáltam egyszer, de a PDF-valahogy kifogott rajtam.Szerintem pdf nélkül is működhetne, mindenesetre nem értem, miért kell mindent pdf-be rakni.
Most a voda e-számla oldalán vacakoltam, meg akartam nézni a részletes számlát. Letöltés pdf-ben. oké. A file zip-ben van. Máskor nem volt gond a zip-fájlokkal, valamitől önkéntesen kicsomagolta a gépem, most meg nem. De majd megbeszélem ott az üf-szolgálatnál, még nagyon kezdő előfiz vagyok, és szeretném követni, hogy mi mennyi, és mitől.. :) De még nincs itt a szezonja a saját dolgaim intézésének. De ez nem panasz :) ma új becenevem lett, egy kezdő névosztogató egyedtől : nyanya. Mondom, nana! de a nyanyiban kiegyezhetünk :) rendesen le vagyok én kenyerezve
Amikor egy viszonylat (iszonyat) megállójára kattansz, akkor az oda érvényes menetrendi részletes adatok PDF- ben jelennek meg, a jobb alsó sarokban felajánlja a mentési lehetőséget is.
Ez a fogaskerekű nekem is hiányzik, egyszerűen érthetetlen.
Másik dolog, a menetrendek letöltése a netről. Volt ilyen, most meg nem találom, pl. adott buszmegálló menetrendje. Végül lefényképeztem, és kinyomtattam.
Aztán kerestem HÉV menetrendet ( a névváltoztatás ott is gáz), de nem találtam olyan lapot, amit kinyomtathatnék, és alkalomszerűen megnézhetném, hogy milyen lehetőségek vannak. Nem mindig az a fontos, hogy a következő mikor indul.
Kedvencem az egykori "Fogaskerekű vasút" megálló, amit cca két éve "Városmajor" megállónak mondanak be, egy szóval sem említve az átszállási kapcsolatot.
A túltechnicizáltság átka. Bezzeg, míg a sofőr mondta be, ő legalább vélhetően tudta, merre jár. :)
Nemrég felszálltam a Combinóra, lehetett mondjuk október 29., és a népoktatás jegyében minden megállónál hosszan mesélt a gép az 56-os eseményekről. Történetesen az október 25-iekről. A negyedik megállónál már marhára idegesített, gondoltam, szólok a vezetőnek, hogy rossz szalagot tettek be. De aztán hagytam a fenébe.
Azon gondolkoztam, hogy vajon akik a buszmegálló bemondó programot csinálták, végigmentek a vonalakon? Az általam sokat használt 105 busz egész érdekes megállókal rendelkezik, szerintük. Pl. a Márvány u. lkotás sarkán bemondja, hogy Királyhágó utca, vagy a Mészáros utcánál közli, hogy Róka utca. Az utóbbit a térképen kerestem meg. Van még több is ilyen logikátlan.
"A macska az ablaknál állva remegő állal mekegve nyivákol?
A reszkető áll, a finoman remegő fogak, a mekegésre emlékeztető nyávogás a potenciális áldozat felbukkanását jelzi. Még ha mi nem is látjuk, a macska biztosan kiszúrta az elérhetetlen zsákmányt az üveg túloldalán. A remegő állkapocs tehát mindig finom falatokat helyez kilátásba."