Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú véleményeket. Legalább úgy viszem majd szerelőhöz, hogy tudok neki valamit mondani, mit is kéne megnéznie rajta.
Maga a kompresszió és veszteségmérés nem tétel, alig pár ezer forint.
Egy alapos generál, jó cuccokkal viszont nagyobb tétel: 200ezertől fölfelé. Cserébe van egy jó motorod akár húsz évre is (hacsak nem mész évi százezret) :)
Ha kevés a kompresszió, szerintem csak a fúrás-dugó csere stb komplett felújítás a javallott. Nem sok értelme van pl csak gyűrücserének, még ha átmenetileg esetleg az indítási problémát mondjuk megoldaná. Ilyent csak csúnya nepperek szoktak csinálni eladhatóságotelősegítendő.
Kösz a segítséget, ha elmúlik ez a tavaszi tél, és sikerül újra beindítani az állólánykámat, akkor egy kompresszió és veszteség mérésre is elviszem, hátha tényleg ez a ludas.
Szeretnék a kocsimból egy mindennapi, jó, megbízható járós autót, de egyelőre a megbízhatóságával baj van. De ha a zsebem is engedi, egyszer talán olyan megbízható lesz, mint egy mai autó, csak sokkal szebb kivitelben.
Hát ez az, hogy gőzöm sincs.
Hol lehet ezt megméretni, mert még ilyet sem csináltam.
Gondolom, nem tud minden szerelő kompressziót mérni, a Merci szakszerviz pedig elég drága.
Ha kevés a kompresszió, akkor az teljes motorgenerált (hengerek felfúrása, hengerfejtömítés, stb.) jelent?
Sziasztok,
A hétvégén kicsit behúzattam a kicsikét, és mit ad isten, kb. 200 m után szépen elindult, kicsit füstölt, aztán szépen duruzsolt. Mentem vele egy pár km-t (gyönyörű érzés volt), hogy töltődjön az akksi, mert a sok próbálkozástól kicsit gyengécskének tűnt. Utána a nap folyamán, amíg még nem hűlt ki a motor, szépen indult, de hideg motorral már nehezebben.
Eddig kétszer játszotta el, hogy nem indult, de behúzással életre kelt, egyszer meg elég sokáig kellett bikázni, míg végre elindult. Ezek után szerintetek mi lehet a gond, hogy néha nem indul? Valami dugulás, esetleg beállítás?
Egy szakértő szerelőhöz mindenképpen el akarom vinni, csak jó lenne tudni, mit kérjek tőle, mit nézzen meg?
megköszönném,ha küldenél képeket,majd én is teszek fel párat,csak először kilakatoltatom és javítófestés után. Egyébként minden frankó ami a kocsit illeti,egy-két dolgot már kicseréltettem rajta: adagoló,difi,motortartó bak,5 izzítógyertya,kipuff-leömlő,könyöklő belsejét(zártszelvényből fabrikáltam akár rá is ülhetek mind a 90 kilómmal elbír :))) ) , bal hátsó kerékcsapágy, önindító behúzómágnes csere, az első hidat még nem cseréltettem ki mert várom a jó időt meg a következő havi fizetést,de minden alkatrész megvan már csak össze kellene dobni.Ebben a hónapban lakatolás,festés van előirányozva. Hátra van még a kilóméteróra jav. lehet,hogy spirálcsere lesz... A motor és a váltó maga a tökély,annyi gond volt csak, hogy a harmadikat nehezen vette,de csak a rudazaton kellett állítani és azóta istenkirály.
Már abból is kigyógyultam,hogy le kellene cserélni egy 116-osra. Mostanában nem nagyon mernék belevágni mert biztos,hogy több nyűg lenne vele.
Ezt legalább már aránylag ismerem,minden nap használom, -20 fok környékén is szépen indult. most még egy kicsit költeni kell rá apróságok miatt(éppeszű ember biztos nem tenné mert így is kimmenne a világból,de mit tegyek ha koppan egyet vmelyik szilent és már rohanok cseréltetni...) de terveim szerint nyár elejére össze áll a vas és már csak tankolni kell.
nekem uez a szinü a belseje és sajna az előző gazda kivágta hangszóró miatt. ha vki tud 1pár első borítót az kiáltson már nekem. ja és a zsebek is kellenének rá. előre is köszi.
Kb pár hónappal ezelőtt volt szó egy adatbázisról, amiből alvázszám alapján ki lehetett deriteni az autó szinte minden fontos paraméterét (motorszám, felszereltség, szin, gyártási év stb.) Van valakinek infója, hogy ez hol és hogyan elérhető? Előre is köszi!
Egyik legkomolyabb és legviccesebb szabálysértését ebben a bal első ülésben követtem el...
Vasúti átjáró tilos jelzésénél a megálló tgk.-t kikerülve áthaladtam a piros jelzésnél. Próbáltam dudálni, hogy minek áll meg az ember ha még csak most lett piros, de a duda éppen nem működött.
Az átjáró után 50 m-re állt a járőr, aki épp ezt figyelte. Mivel a kocsihoz egyetlen adásvételi volt nálunk másolt kivitelben, és be sem voltam kötve, beletelt 20 percbe, mire megmagyaráztunk mindent...
Meg aztán tőled szívesen vesz az ember autót.Te akkor nevezed szarnak amikor már minden makulátlan rajta vagy kicsit is felmerül hogy elkészel egyszer.
Ez is sokat nyomott a latba! Egyébként szerintem nem tette volna!!!!!!
Látom vigyázol rá.Ismertem előtted az autót.Mentem is vele.Nekem ő jelentette az első állólámpást amit vezettem.Kormányváltód jó? Motor? akkor nagyon jó érzet volt vezetni.Faszán működött minden és nagyon jól is ment!
Jó viszontlátni! Ha gondolod küldök álltalam csinált képeket.Van kb 6-8db