Hej, de jó lenne ezen az esős napon egy csendes kis senkit nem érdeklő győzelmet szerezni Sopronban... Este buli a FC-t alatt, szigorúan az NDBFC jegyében? :)
Jó, hogy megint PO-ban vagyunk 5-5-el 7. helyen, pedig a gyászos Berény után erre nem sokat adtam volna...
Én is így gondolom, hogy a legfontosabb a győzelem. Bár azért fejben voltak kihagyások, elég a rengeteg eladott labdára gondolni. Józsinak a mentalitása és az önbizalma kitűnik a magyarjaink között, ahogy a teljesítménye is. Jár a kalaplengetés.
Fey mellett ő kellett a győzelemhez, na meg a lepattanózás amit vastagon hoztunk és kikapcsoltuk Drahost. Wilson sokszor próbál megoldani mindent, Raivio mindenhol ott van és észrevétlenül hozta a 20 pontos/32 Val-os meccsét. Hatalmasat nyertünk vele idén.
Ez pedig, hogy fáradtak vagyunk nekem nagyon nem tetszik, persze ha a légiósok rendre 35 perc felett játszanak akkor igen, több rotáció, fiatalok, cserék. Pont ez a 2 meccs a debrecenivel együtt, hogy pihentessük a kulcsembereinket percekre, erre ezeken a meccseken még többet játszottak.
Januártól jön majd a kupa és a nehéz sorozat a friss lábak elkelnek majd.
A Sopron ellen kérdés lesz Thomas sérülése és állapota, de könnyebb meccsnek tűnik, bár évek óta vereségbe futunk a hűség városában.
Utána pedig az év meccse a Falco ellen!
OFF:
A Pats is nyert bár nyögvenyelősen, a Skins ellen, ahogy mi a Szeged ellen :)
A Bérz veresége várható volt, amikor a végén 10-7-nél egy középső futás 3. és 7-re ott már tudtam, hogy bukó, mert Tebow volt az ellenben és neki ez tálcán jött ajándék. Pedig odáig a védelem parádézott.
Küzdött, hajtott a csapat, nagyon együtt vannak a srácok, ez most teljesen jól látszott, ha nem is megy éppen a játék, akarattal képesek fordítani, a fejek rendben vannak. Grat. a csapatnak!
Lekli nagy önbizalommal játszik, végre van egy ilyen magyar játékosunk is, akinek nincs tele a gatyája támadásban se.
Ha "kicsit" kevesebb labdát adtunk volna el, akkor tök sima lehetett volna ez a meccs is, 15 pontot biztos kaptunk labdavesztésből.
5/5, és voltunk már Körmenden, Szolnokon és Fehérváron, ez így nagyon jól néz ki, de hogy tényleg jelentsen valamit, jó lenne nyerni most például Sopronban!
A tavalyi meccsek ellenük eléggé nehezek voltak, ha jól emlékszem az itthonin vágott Josh 43-at :)
Ettől függetlenül csak nyilatkozzanak, mi meg nyerjünk :P
Az Ivosev elég masszív gyerek náluk, Tanács viszont valószínűleg nem játszik még. Palánk alatt főleg lehet keresnivalónk, szóval Lekli és Fey folytathatná a jó formáját :D
Nagyon nyilatkozgatják a szegediek, hogy szombaton nyerni jönnek Kaposvárra... Azt mondjuk nem értem mire fel, mert oké, benne van, hogy győznek, persze, de azért egyáltalán nem lehetnek jobbak nálunk ennyivel. Na mindegy, remélem szombaton Fodor ismét óvni akar majd... :)
Előbb a Berény veszít 2 légióst köztük a nagy "kedvenc" Jonatánt, most meg a Debrecen simázta le a Nyír1-t otthon. Utóbbi nagyobb meglepetés, de nem jön rosszul nekünk, ha ilyen körbeverések lesznek a további fordulókban.
Kiszámíthatatlan mire képesek az alsóházi csapatok.
Mindenképp győzni kell a Szeged ellen hazai pályán. Ivosev kikapcsolása lesz a kulcs meg kíváncsi leszek Drahosra aki az utóbbi fordulók legjobbja.
De hazai pályán esélyesebbek vagyunk, ennek ki kell jönnie
Sima meccs volt, amikor kellett odatették magukat a srácok, és így nem volt gond. Elég volt nagyjából 1,5-2 negyednyi időt jól játszani most, ha ezt tudnánk 3+ nyegyednyi időre feltornázni....
Végre 2 játékosunk is a hét csapatában! Tavaly ilyen egyszer sem volt.
Raivio megint extra volt, hihetetlen a srác, az utóbbi évek legjobb dobóhátvédje Kaposváron.
Nem ismert elveszett labdát, hozzáállásból is jeles.
A másik pedig a lassan közönségkedvenccé előlépett Józsi, aki küzdött, harcolt és most vezérré lépett elő, támadópattanó, blokkok, dupla-dupla. Ahogy szezon előtt vártam is, remek igazolás volt. Mondjuk Sosit is amennyire nem kedveltem mikor idejött, a végére már megváltozott a véleményem felé.
Sima meccs volt és sokat elárul a hangulatomról, hogy a 2. félidőben már én is ücsörögtem. Sokkal többet vártam a 2. félidőben, hogy majd a fiatalok is pályán lesznek és pihenhetnek a légiósok, nem így lett. Támadásban mindkét csapat rohant és tüzelt bátran, bár a védekezésünk nekünk sokkal masszívabb.
A hangulat iszonyú gyenge volt, néma csönd, már a taps is elmaradt. Látszott a közönség hozzáállása a meccshez és az ellenfélhez. Azért nekünk nincs gyengel ellenfél, meg csapat, ez sajnos már korábban bebizonyosodott.
De a győzelem a lényeg!
OFF
Nyert a Pats a Colts ellen is tehát teljes a forduló! Norris21 le kéne igazolni McNabbet, ha már chicagói születésű és azért irányítani se felejtett el, mert Hanievel tényleg nem lesz meg a PO, ráadásul Forte is kiesett hetekre térdsérülése miatt.
Egyetértek, szerintem is az egyik legjobb magyar igazolásunk az utóbbi időszakban, még Soóst lehetne idevenni, de Józsinak már jobb az első szezonja.
Egyébként sokkal simább meccs volt szerintem a vártnál, volt egy-egy pillanat, amikor feljöttek, de mindig újítottunk (pl. Kornél triplája a legjobbkor érkezett :) Persze a Vadkakasok, DEKE, Factum honlapon ismét leírták, hogy elfújták a meccsüket, szegények, évek óta hátszélben játszanak :)
Igen, általában ezek a kötelező meccsek a legrosszabbak, főleg nekünk, ahol papíron esélyesek vagyunk, de mindenképp hozni kell. Ingramre és Szabóra kell odafigyelni, de én nem tartok a meccstől, mondjuk a Berény ellen sem tartottam, aztán mi lett belőle...
Megint egy szép történet a magyar kosárlabdában Bán Gábor vs Szrecsko nyilatkozat, tele ellenmondásokkal.
Azért mindenesetre érdekes, kérdés a légiósok meg a magyar játékosok, hogy fognak reagálni rá. Főleg ha Zo Williams nem játszik, akkor azért otthon esélyesebbek és akkor a fáradtság kérdése még fel sem merült.
Azért ha Gumit hoznák edzőnek annak azért örülnék picit kárörvendően, de hát nem a szívem csücske a Pécs :D
Norris21:
Köszi NDBFC-t el is felejtettem reagálni a Fehérvár meccs előtt, remek kezdeményezés a club, csak nálam és a többieknél már a meccsek előtti Volgás melegítéseknél megbukik :D
A győzelem (vereségnél kevésbé) esetén meg hatványozottabban utána is. :DDD
Szombaton azért nem lesz sétagalopp a Factum elleni, tényleg kibírhatták volna még egy kis ideig a nagy mágussal a padon. Látom jön Kapitány is megint :) Azért ezt a két hazait hozni kéne, utána már bizakodóbb lennék én is a soproni túrával kapcsolatban.