Ez az a ,hálátlan' ? Nálam a járda melletti leandersorban egy ideig szépen virágzott (némelyik), de a nagy hőség óta alig-alig van rajta virág. Viszont a rózsaszín (amire egyszer azt mondtad, hogy a zenészcsalád egyike, Bach) ugyanolyan bánásmód mellett töretlenül és nagyon bőven virágzik.
Na, emlegetem Rágicát és a hálátlant!!! Ezt is megmetszettem tavaly, szép nagy, egészséges bokor lett, elkezdett bimbózni, de egy bugában van vagy három virág, abból is egy ha van, ami szép is lesz! Szidom is rendesen!
Nem, ez valamikor nagyon régen talán Jugoszláviából került hazánkba, de nem általam. Én úgy kerültem a képbe, hogy ennek az őse volt kb. 12 évvel ezelőtt az első általam gyökereztetett leander. Ezt én "Marikás"-nak hívom, sejthető, hogy miért:-) Hatalmas és propelleres virága van, de képen nem mutat olyan jól, mint élőben. Az igazi anyanövényemet most tavasszal metszettem meg, nagyon szép, és..., nem akarom elkiabálni, de az első lesz nekem, ami idén lett metszve és bimbót hoz! Igaz, nem az én érdemem, hanem az időjárásé, de sebaj! De valóban sok magról nevelt hasonlít rá, vsz. a mamájuk:-)
Légyszi rohangálj gyorsabban vagy szaporábban :) A harmadik szinben ugyan olyan, mint a második, csak más a fény. (Mindkettőt tévedésből vettem, barackot szerettem volna.)
Esőhozó, erre is járhatnál néha. A mult héten a 10 csepp nem sokat ért. Nálam a duplák az idén sem hoznak magtokot, csak az egyetlen bianco rosato, ami most épp befejezi a virágzást. A végére lett egy kis szine is.
Bocs! Délután elfelejtettem válaszolni. Melodyval nem találkoztam, talán van még rá esély. De most hizlalja a bimbóit egy régebben tőle kapott sárgának jelölt leander. Majd kiderül, hogy szimpla, vagy micsoda? Csak az a szép sárga leander... (Emlékeztek még Poldy (Poldi) bácsira?)