Keresés

Részletes keresés

Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.10.24 0 0 179
Ez nagy kapás!
Előzmény: inch (178)
inch Creative Commons License 2005.10.24 0 0 178

A Country fórumra írta fül valaki, de ide is tartozik:

Ezt nézd meg!

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2005.10.24 0 0 177

Van akinek ! jele van és van akinek      !

Remélem érted :)

Egyébként nekem kész lesz szerdára a mandolinom! És a te giárod?!

by Matthew Inch

Ps: Tessék! Itt van előre is! :)

...........................................................................................................

Előzmény: Stms (176)
Stms Creative Commons License 2005.10.24 0 0 176
Mi van mester, az új kejbordhoz nem adtak pontot, csak felkijáltójelet? :D
Előzmény: inch (175)
inch Creative Commons License 2005.10.24 0 0 175

Nem!

Az enyém 650! (És már régen nem gyártják)

Az epiphone pedig hangra volt gyenge! Se alja, se teteje nem volt, ráadásul zörgöt is!

Még gondolkodok rajta, hogyha nem veszed meg a Fendert, akkor újralakkoztatom az egészet! Elvégre a faanyaga jó, csak ez a bikaerős (ráadásul vastag) szintetikus lakk van rajta, és ez egy kissé megfogja a hangját (főleg a mély tartományba)!

De azért reménykedek!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (173)
bassky Creative Commons License 2005.10.24 0 0 174
 kösszi, Inch!
Előzmény: inch (170)
TheRover Creative Commons License 2005.10.24 0 0 173

MM20-as vagy MM30-as volt? Asszem elég nagy a különbség a kettő között. Mi volt vele a gond? A hangja, vagy a kivitelezése?

Ahogy néztem, elég sokféle van pl. Kentucky-ból is, és nagyon változó áron. Gondolom a típusjelölő szám növekedésével egyre jobb a hangszer minősége is. A Tiéd 670-es, ha jól emléxem, ugye?

Előzmény: inch (172)
inch Creative Commons License 2005.10.24 0 0 172

Semmi baj!

Igazából nem izgulok, mivel kint játszottam egy epiphone-on (igaz A-style) és az eléggé felejtős volt!

Egyébként én kint ausztriában sem találkoztam még vele!

Beállításhoz csak egy jó hangszerész kell (az én kentuckym éppen bundozáson a Fibenáréknál van)!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (171)
TheRover Creative Commons License 2005.10.24 0 0 171

Bocsesz, nem voltam itthon a hétvégén. Inch, sajnos nem tudtam Epiphone MM50-et próbálni, de a Fender megvétele előtt azt mindenképpen szeretném megejteni, mert az Epiphone-okban eddig még nem csalódtam. Ha mégis rosszabbnak bizonyul, mint a Fender, akkor jelentkezem, még november folyamán szeretnék Ausztriába kimenni egy ilyen hangszert kipróbálni.

Milyen mandolin ez a 33 eurós??? Én egyszer fogtam egy olyat Németországban, amit nemhogy lefogni, de még behangolni sem lehetett... Talán ez is olyan lehet. Az ebay-en a legolcsóbb, ami még elfogadhatónak tűnik, az 100 euró, az is röhejesen kevés.

Amikor próbálgattad a hangszeremet, említetted, hogy be kéne állíttatnom egy hangszerésszel. Kit tudnál ajánlani? 

Előzmény: inch (166)
inch Creative Commons License 2005.10.23 0 0 170

Hi!

A mandolin hangolása (általában) EADG a magastól a mélyek felé!

Húrt viszonylag sok helyen kaphatsz (a teljesség igénye nélkül: Eldorádo, Coda, Akkord, Triál)

Ha rám hallgatsz akkor magyar húrt nem veszel (én a D'Addariót ajánlanám)

by Matthew Inch

Előzmény: bassky (169)
bassky Creative Commons License 2005.10.21 0 0 169
Adjonisten! Egy mandolinügyekben dilettáns basszusgitáros vagyokk énn, ami pedig érdekel az a mandolin hangolása ( visszaolvastam a topicot, de a német nyelvű cikkből angolosként az EADG párosával-ból nem derül ki számomra, hogy az E a legmélyebb pár, avagy a legmagasabb), meg az, hogy Bp-n hol lelhető fel hozzá húr és milyen anyagi fájdalommal jár a húrra történő beruházás. Hála, s köszönet a felhomályosításért! Üdvözlet
inch Creative Commons License 2005.10.20 0 0 168

Ja Tényleg!

Nem baj!

Legkésőbb a szerdai próbán odaadom!

Azt hiszem mostanság sokat fejlődőm a hangszeren!

Ez a sok gyakorlás miatt van.

Tegnap is egy jó film ment az XXL-en, és ma is erre van kilátás!

Hiába, a csukló az csukló! :D

by Matthew Inch

Előzmény: Stms (167)
Stms Creative Commons License 2005.10.20 0 0 167
Na beszélgessünk!
Tegnap jól elfelejtetted átadni (én meg elkérni) veszprémi kollegád demóját.
Előzmény: inch (166)
inch Creative Commons License 2005.10.20 0 0 166

Hahó! Kedves fórumtársak!

Mi van? Mindenki alszik? (Én is?)

Beszélgetni akarok!

Nemrég találtam egy német oldalon mandolint 33 EUR-ért (hevederrel, puhatokkal, áfával)!

Lassan a húrkészletért érdemes megvenni!

Bár a minőségére lennének tippeim (pl: hiányzik a pálca a nyakból).

Kicsit kiváncsi vagyok. Lehet hogy megrendelek egyet?

by Matthew Inch

zwl Creative Commons License 2005.10.19 0 0 165
Mél ment!
Előzmény: TheRover (163)
zwl Creative Commons License 2005.10.19 0 0 164
Semmi melléklet nem volt, csak a címem írtam meg a demo cd küldés miatt! Akkor újra elküldöm!
Előzmény: TheRover (163)
TheRover Creative Commons License 2005.10.19 0 0 163
Nem, sajnos nem kaptam! Ha esetleg melléklettel küldted, akkor lehet, hogy azért nem, a hotmaille ugyanis max. kb. 1 megát tudok fogadni... ha kisebb volt, akkor elvileg át kellett volna jönnie.
Előzmény: zwl (162)
zwl Creative Commons License 2005.10.19 0 0 162
Megkaptad az e-mailt?
Előzmény: TheRover (145)
inch Creative Commons License 2005.10.18 0 0 161

Nem! Az egy kópia! Egy cseh hangszerész készítette egy gibson után!

Nem szól szépen (szerintem)! Olyan aggresszív hangja volt!

A fendert végül el se vittem (így is alig fértem fel a vonatra, annyi cuccom volt)!

by Matthew Inch

ps: a macska még a koncertre is eljött (pont a tutti végére), de még a szinpadra is felment (ott világos volt), majd begyalogolt a hangfal reflexjukába!

Előzmény: TheRover (158)
Stms Creative Commons License 2005.10.18 0 0 160
A macska azért kellett, hogy legyen egy legalább 3s hosszan tartó hang is a hétvégén. ;)
Előzmény: TheRover (158)
TheRover Creative Commons License 2005.10.18 0 0 159
A Fender-t ajánlgattad a népeknek?
Előzmény: inch (155)
TheRover Creative Commons License 2005.10.18 0 0 158

Micsoda hangszerek, ajjaj... az ülő sorban az öreg csákó melletti srác macskán játszik?

Itt az előtérben ez egy F9, jól látom??

Előzmény: inch (155)
Stms Creative Commons License 2005.10.17 0 0 157
Erre még én is azt mondom, hogy szép. :)
Előzmény: inch (152)
Stms Creative Commons License 2005.10.17 0 0 156
Van egy sanda gyanúm, hogy a szerdai próbán az ott tanultakkal fogod tömni a fejünket. :D
Előzmény: inch (151)
inch Creative Commons License 2005.10.17 0 0 155

Volt!

Itt egy kép az "osztályról":

Ülő sorban balra a második: Honza Biba

Álló sor jobról a második: Lógó Attila

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (153)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.17 0 0 154

Te Rover, nézted a szkájpon küldött ebay-linkeket?

TT (I'm a Rover/seldom sober...)

Előzmény: TheRover (153)
TheRover Creative Commons License 2005.10.17 0 0 153

Gyönyörű hangszer, jó Neked, hogy volt ilyen a kezedben :-) Ha esetleg vmikor veszel egy ilyet, a Kentucky-ra máris van vevő...

Volt közös jammelés is? Ángílus nyelven ment az oktatás, vagy bírod a csehek nyelvét?

Előzmény: inch (151)
inch Creative Commons License 2005.10.17 0 0 152

Szóval egy link arra amiről beszéltem:

Na ez az a Gibson

by Matthew Inch

inch Creative Commons License 2005.10.17 0 0 151

Na újra itthon!

Összefoglalva: Brutális volt!

A képanyag, ha megkapom, felkerül id (legalábbis részletekben)!

Ja, amiről szó van: bluegrass workshop (én részemről mandolin :) Malé Svatonovicében (talán jól írtam).

Péntek:

Este nyócra megérkeztünk (a feleségemmel ausztriából). A többiek még messze jártak, mivel Baja ott van! :) Jó kis vacsora, aztán vártunk, nézelődtünk. Már kezdtük volna elunni magunkat, amikor előkerültek a hangszerek. Volt ott minden. Ami számunkra is érdekes két Gibson F5 mandolin.

Összefoglalva, eddig nem tudtam elképzelni, hogy egy hangszer 2-3 kategóriával jobban tudjon szólni, mint az enyém (tudtam hogy van jobb, de hogy ennyire?).

Most már tudom. Az a két hangszer (jobban mondva bármelyik a kettő közül) simán átszólta a teljes zenekart (bőgő, banjók, gitárok dobrók stb.).

Na a lényeg a lényegben, brutálissan kellemes lekvárt hoztak össze északi rokonaink (mármint a csehek).

Szombat:

kelés (kissé késve, mivel a levélben kapot kiírás szerin nyolctól, a helyszínen kapot cseh nyelvű útmutató szerint, mint később megtudtuk héttől), reggeli, majd irány a helyi suli, ahol az oktatás folyt.

Itt csoportokra váltunk, hangszerek és tudásszin szerint. Mi az Attilával (Lógó Attila from Baja) a haladó mandolin csoportba kerültünk, mivel a másik választás, a kezdő, nagyon alap lett volna.

Itt szembesültünk igazán a Gibsonba rejlő eszméletlen hanggal. Az oktató Honza Biba hangszere, nem csak szép, hanem rettentő jó hagú csoda volt.

Az oktatás tartott fél délig, ami alatt magunkévá tettünk egy bluegrass standardet (Big moon), és egy E-dúr bluest, és még pár apró trükköt (pengetőfajták, kéztartás, pengetés, stb.)

Délután folyt tovább a munka (videóanyag nálam, majd megvágom egy kicsit, hogy a fölösleges szláv hablaty ne foglalja a helyet).

Este pedig egy kis koncert: Petr Brandejs Band, utána a tanárokból kiálltott "szuperválogatott" játszott.

Hát néhol keresgéltem az állam. (felvétel szintén nálam)

Utána a pénteki jam folytatása.

Vasárnap: még attunk egyet az agynak reggel kilenctől egyig. (fárasztó hétvége :)

majd ebéd, aztán indulás haza.

Este negyed tizenegyre meg is érkeztem (Baja még tovább van :)

Fársztó, de nagyon jó hétvége volt. Hirtelen össze se tudom számolni, milyen és mennyi apró trükköt láttunk. Remélem ez valahogy pozitva befolyásolja technikai tudásomat :)

És egyszer veszek egy Gibson F5-ös mandolint :D

by Matthew Inch

Stms Creative Commons License 2005.10.14 0 0 150
Még nem találkoztunk, de majd elszedem tőle, és jól megaszondom. :)
Előzmény: TheRover (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!