Na újra itthon!
Összefoglalva: Brutális volt!
A képanyag, ha megkapom, felkerül id (legalábbis részletekben)!
Ja, amiről szó van: bluegrass workshop (én részemről mandolin :) Malé Svatonovicében (talán jól írtam).
Péntek:
Este nyócra megérkeztünk (a feleségemmel ausztriából). A többiek még messze jártak, mivel Baja ott van! :) Jó kis vacsora, aztán vártunk, nézelődtünk. Már kezdtük volna elunni magunkat, amikor előkerültek a hangszerek. Volt ott minden. Ami számunkra is érdekes két Gibson F5 mandolin.
Összefoglalva, eddig nem tudtam elképzelni, hogy egy hangszer 2-3 kategóriával jobban tudjon szólni, mint az enyém (tudtam hogy van jobb, de hogy ennyire?).
Most már tudom. Az a két hangszer (jobban mondva bármelyik a kettő közül) simán átszólta a teljes zenekart (bőgő, banjók, gitárok dobrók stb.).
Na a lényeg a lényegben, brutálissan kellemes lekvárt hoztak össze északi rokonaink (mármint a csehek).
Szombat:
kelés (kissé késve, mivel a levélben kapot kiírás szerin nyolctól, a helyszínen kapot cseh nyelvű útmutató szerint, mint később megtudtuk héttől), reggeli, majd irány a helyi suli, ahol az oktatás folyt.
Itt csoportokra váltunk, hangszerek és tudásszin szerint. Mi az Attilával (Lógó Attila from Baja) a haladó mandolin csoportba kerültünk, mivel a másik választás, a kezdő, nagyon alap lett volna.
Itt szembesültünk igazán a Gibsonba rejlő eszméletlen hanggal. Az oktató Honza Biba hangszere, nem csak szép, hanem rettentő jó hagú csoda volt.
Az oktatás tartott fél délig, ami alatt magunkévá tettünk egy bluegrass standardet (Big moon), és egy E-dúr bluest, és még pár apró trükköt (pengetőfajták, kéztartás, pengetés, stb.)
Délután folyt tovább a munka (videóanyag nálam, majd megvágom egy kicsit, hogy a fölösleges szláv hablaty ne foglalja a helyet).
Este pedig egy kis koncert: Petr Brandejs Band, utána a tanárokból kiálltott "szuperválogatott" játszott.
Hát néhol keresgéltem az állam. (felvétel szintén nálam)
Utána a pénteki jam folytatása.
Vasárnap: még attunk egyet az agynak reggel kilenctől egyig. (fárasztó hétvége :)
majd ebéd, aztán indulás haza.
Este negyed tizenegyre meg is érkeztem (Baja még tovább van :)
Fársztó, de nagyon jó hétvége volt. Hirtelen össze se tudom számolni, milyen és mennyi apró trükköt láttunk. Remélem ez valahogy pozitva befolyásolja technikai tudásomat :)
És egyszer veszek egy Gibson F5-ös mandolint :D
by Matthew Inch