Kitanulmányoztam a dolgot, hát mostani állapotában nem nagyon hasonlít, de megnéztem a régi hsz-eidet, akkor a külleme erősen törpésítettnek nézett ki, ezért gondolhattam, hogy talán valami zenészpalánta:-) Most inkább úgy néz ki, mint a dupla ciklámen (vagy meggyszínű, kinek mi tetszik), az is egy nagyon szép fajta, ha jó napra kerül, akkor megközelítően piros lesz. www.arndal.dk De azért az ott látható színekre nem mernék fogadni:-)
Ami kis tavalyi magoncom virágot hozott, annak nincs egyáltalán szempillája, halvány ciklámen, a torka dehér és ott, ahol a pilláknak kezdődniük kellett volna, ott egy sötét ciklámen csík van. Érdekes. Sajna most elvirágzott, de a harmadik még bimbós, talán az is olyan lesz. Lehet azért nincs pillája, mert "koraszülött"???
Amit mi, illetve én, tölcsérnek, végülis a torok reálisabb, legyen ezentúl torok, bár az elég csúnyán hangzik. Na de az csak a torok, ezek a porzószerű pillák milyen néven szerepelhetnének?
Hát nem bagyok én egy zeneszakértő:-), nem tudom miért mondtam ilyeneket, biztos volt rá valami okom. Most nem látok rajta semmi jellemzőt, mert nem is tudom, milyennek kellene lennie. Talán a vásárlási körülmények miatt gyanítottam esetleg, vagy az ára miatt. Ha törpésítettnek nézett ki, vagy ilyesmi, most nem néz ki törpének. Nem emlékszem. Nézzük meg a honlapjukat.
Maradjunk abban, hogy a fehér az egyetlen leander, aminek minden körülmények között ugyanolyan a színe:-)
És itt néhány szó a bianco rosatóról, az a tapasztalataim szerint elvirágzása felé hajolva egyre rózsaszínesebb árnyalatot vesz fel, de soha nem totálisan fehér, mindig van benne több, kevesebb rózsaszínes árnyalat, nyílván nem véletlen a neve:-)A bimbói sem véletlenül rózsaszínűek, a szirom külseje rózsaszínes.
Erre mondta AI, hogy a zenészcsalád tagja, Bach. Ez erős ciklámenes-rózsaszín, némelyik virága enyhén fehér cirmos. Nem tudom ez előfordulhat-e zenészéknél, vagy lehet, hogy mégsem Bach(?).
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez azonos a Rágica hálátlanjával, de annak nézem. Mindenesetre viselkedésben ugyanolyan! Tud ez is rózsaszínes is lenni, de inkább nyár elején volt olyan (lásd 16352. /2.kép). Mostanában fakóbb, sárgásabb virágokat hoz. Ha egyáltalán hoz.
Na mutatok vegy érdekeset. Valami lepetézett egy levélre, csak erre az egyre
Egyébként ma le lettem szadistázva a feleségem által, ugyanis a nagy növényekről levágtam néhány túl hosszú, felkopaszodott ágat, és bizony nagy részük még szépen virágzott. De hát már túl nagyok voltak, és csak fogyasztják a vizet (még el fogunk menni pár napra túrázni, és a napi locsolás nem biztosítható). Meg így majd az új hajtások még idén kinőnek, hogy jövőre rendesen virágozzanak. Szóval mmegvolt rá a jó okom. De hát mit értenek ehhez a nők.......? (ja, bocs) 1-2 nap, és észre se vesszük as hiányukat.
Az enyémet egyszer régen a férjem vette, egyedül, gyönyörű volt, tele virággal, kb. egy méter magas dús bokor. Aztán jött az eső..., aztán jöttek az évek, bimbók, aztán semmi..., egy idő után rájöttem, hogy mi baja lehet és áttettem a bejárathoz, ami kövezve van, semmi fűlocsolásos pára. Egyszerűen gyönyörű volt, ezer bimbóval, nyiladozó virágokkal! Aztán jött egy nagy eső..., és annyi:-(((( Ekkor már megérett a metszésre is, így az is megtörtént. Igaz, most a füves résznél van, de reménykedtem. Most is vannak rajta bimbóbugák, de nagyon kicsik.