Ááá, nekem ez nem megy.................sétrafikáltam a leanderek körül a metszőollóval a kezemben, de nem volt szívem alakítani rajtuk. Olyan szépen virágoznak még. Majd tavasszal.
Én arra apellálok, hogy az idén amit hoztak hajtásokat, azok jövőre virágozni fognak és az öreg ágakat visszametszem tavasszal. Na így formázok is és gyönyörködhetek is. Valahogy így gondoltam minden évben.
Én sem, de én főként azért nem, mert a kevés fény miatt nem tudnak fejlődni az alul levágott ágak. Meg talán türelmem sincsen, ekezdem, nézegetem, körbe, körbe járom, aztán a végén mind leesik:-((( Bár volt szerencsém személyesen látni Rágica fáit!
Igen, ha metszés akkor csak a harmados, ezt Molnárkától és Rágicától tanultam. Csak azon gondolkodtam hogy kell-e jővőre ezt a bokrot, de ez télleg nem nagy gond, csak hangosan gondolkoztam. És köszi!
Én mint "kezdő metsző" szeretném tudni, hogy ez a forma hogy érhető el? Levágni csutkára, és abból engedni fel a hajtásokat magasra? Az enyémek olyan kajlák, és jobban szeretném, ha ilyen felfelé állósak lennének... ;)
Ja, kérdezted a pergólát. A bejárati részünket és a kertet egy garázslejáró váéasztja el, a felett van ez a pergola. Az elején piros futórózsa van, immár összeér, tavasszal nagyon szép, de most...:-((( Legalább a leanderek elterelik róla a figyelmet:-) Mást meg nem merek rá futtatni, mert minden futónövény annyira agresszív, hogy félek elnyomnák a rózsát. Bár az innen húsz méterre lévő trombitafolyondár már kezd itt is megjelenni:-(((